Ne petrecem zi de zi opt ore sau chiar mai mult la birou, acesta transformandu-se de multe ori intr-o adevarata a doua casa pentru cei mai multi dintre noi. Chiar daca la prima vedere am putea sa nu credem asta, aranjarea biroului influenteaza intr-o buna masura organizarea si productivitatea pe care o avem la locul de munca. Potrivit specialistilor, un birou practic, dar in acelasi timp creatic si personalizat, te poate face sa te simti mult mai relaxat la birou, ceea ce va duce automat si la o crestere a productivitatii.
Biroul este cu atat mai important cu cat o buna parte dintre companiile din tara noastra isi propun sa isi lase o parte dintre angajati sa lucreze de acasa si dupa incheierea pandemiei.
De asemenea, statisticile ne arata ca peste 40% dintre angajatii romani isi doresc sa continue munca in regim remote in urmatorii cinci ani. In acelasi timp, 30% dintre angajati isi doresc un regim de lucru hibrid in urmatorii ani.
In aceste conditii, munca de la biroul de acasa devine o realitate din ce in ce mai vizibila si in tara noastra, ceea ce face ca productivitatea sa se transforme intr-o provocare pentru multi angajati. Iata cateva idei pe care le poti pune in practica in cazul in care iti doresti o productivitate a muncii mai mare, indiferent daca lucrezi de la biroul companiei sau de la biroul din propria ta locuinta!
Citeste si: 3 trucuri pentru a fi mai eficient la serviciu: vei afla ca iti bei gresit cafeaua
Amenajarea spatiului de lucru poate avea un efect semnificativ asupra starii tale de spirit, ceea ce ar influenta mai devreme sau mai tarziu productivitatea pe care o ai. Asadar, nu ezita sa adaugi o amprenta personala asupra spatiului de lucru in care iti petreci atat de multe ore in fiecare zi!
Fie ca vorbim despre niste simple obiecte decorative, despre niste fotografii personale sau despre decoratiuni de perete, toate se pot dovedi extrem de utile atunci cand vorbim despre transformarea spatiului de lucru intr-un mediu relaxant din care sa muncesti!
In primul si primul rand, atunci cand vorbim despre organizarea biroului de unde lucrezi, primul pas care trebuie facut se refera la sortarea acelor obiecte pe care le folosesti cel mai des in munca ta de zi cu zi. Pune deoparte obiectele si dosarele pe care nu le folosesti prea des si pastreaza la indemana toate acele obiecte de care te folosesti in fiecare zi!
Nu pleca niciodata de la birou fara sa faci curat in urma unei zile lungi de munca. Arunca la gunoi toate hartiile de care nu mai ai nevoie, pune pixurile si agrafele intr-un organizator de birou si fa-ti ordine printre documente si dosare. Astfel, a doua zi vei putea incepe lucrul intr-un mediu bine organizat!
Telefoanele, tabletele si alte asemenea device-uri ne pot distrage in orice moment de la treburile pe care le avem de facut intr-o zi de munca, asa ca ar fi de preferat sa le lasam intr-un loc ceva mai indepartat de biroul de la care lucram.
Productivitatea va creste fara doar si poate atunci cand vom decide sa nu mai verificam notificarile de pe retelele de socializare la fiecare cateva minute!
Oricat de bine ar fi amenajat un spatiu de lucru, o planta ornamentala va putea schimba intotdeauna aspectul acelui spatiu. Nu numai ca spatiul de lucru va arata mai viu si mai fresh, dar planta va aduce si alte beneficii importante precum purificarea aerului si eliminarea toxinelor.
In plus, este dovedit faptul ca o planta va influenta intotdeauna in mod pozitiv starea psihica a oamenilor.
Citeste si: 5 CALITATI de care ai nevoie pentru a avea o CARIERA de SUCCES
Ultimele NOUTATI
Divortul, sport national in Romania: 4 din 10 cupluri se cearta din cauza banilor
2025 aduce soc fiscal: orice firma plateste impozit pe cel putin 30% din profit, chiar daca in trecut a inregistrat pierderi mari
Incepe marele exod fiscal? De teama masurilor de austeritate, firmele romanesti si-ar putea muta sediile fiscale in alte tari
Majoritatea tarilor UE critica reforma propusa de presedinta CE. Miza: 400 de miliarde de euro! Ce presupune revizuirea finantarii regionale
7 din 10 tineri folosesc TikTok, dar doar 3 din 10 au cont pe LinkedIn – tinerii romani prefera distractia online in locul retelelor profesionale
Ce se intampla cu TVA pentru HoReCa la 1 octombrie. Vicepremierul Barna impune o conditie pentru TVA de 11%
Partenerii nostri
Declaratia 216: Cine are obligatia si pana cand se depune in 2025
TOP 3 prioritati pentru contabili in luna iulie 2025 [INFOGRAFIC]
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii
Te-ar putea interesa si
Incepe marele exod fiscal? De teama masurilor de austeritate, firmele romanesti si-ar putea muta sediile fiscale in alte tari
Majoritatea tarilor UE critica reforma propusa de presedinta CE. Miza: 400 de miliarde de euro! Ce presupune revizuirea finantarii regionale