Anul 2022 a debutat cu numeroase demisii pe piata muncii in toate colturile lumii, multi salariati fiind dispusi sa renunte la locurile de munca extrem de usor din dorinta de a porni pe un nou drum sau de a obtine beneficii mai mari la un alt angajator. Ultimele statistici ne arata insa ca unul din cinci oameni care au renuntat la job in timpul pandemiei s-a intors deja la angajatorul de la care plecase. Totodata, o alta analiza realizata de UKG ne arata ca 43% dintre cei care au ales sa isi dea demisia in timpul pandemiei recunosc acum ca le era mai bine la fostul loc de munca pe care il aveau.
Nu este o practica noua, ba chiar dimpotriva, acesti oameni fiind considerati “angajati bumerang”. Mai exact, vorbim despre acei salariati care au lucrat in trecut la o anumita companie, iar acum se intorc in organizatia din care au plecat dupa un timp petrecut la un alt angajator.
Dupa pandemie, fenomenul a devenit extrem de popular, datele LinkedIn aratandu-ne ca 4.5% dintre angajarile efectuate de companii in 2021 au intrat in aceasta categorie, in comparatie cu doar 3.9% in 2019.
In trecut, o buna parte dintre companiile de pe piata aveau anumite reguli interne care prevedeau evitarea angajarii fostilor angajati. Piata muncii este insa intr-o continua schimbare, iar lucrurile s-au schimbat si in aceasta directie. Astfel, multe companii au inceput sa isi dea seama de avantajele recrutarii asa numitilor angajati bumerang.
Dupa ce pleaca dintr-o companie, angajatii isi continua in general dezvoltarea profesionala in cadrul altor organizatii, reusind sa castige noi competente. Odata ce sunt reangajati, compania initiala poate beneficia de competentele noi pe care le-a castigat salariatul in timpul in care a fost plecat.
Un alt avantaj pe care il au acesti angajati in fata altor candidati face referire la faptul ca acestia au facut parte in trecut din organizatie, ceea ce inseamna ca nu vor mai avea nevoie de un timp de acomodare. Ei stiu deja cum merg lucrurile in cadrul organizatiei, isi cunosc chiar si colegii si superiorii, ceea ce ii va ajuta sa treaca direct la treaba.
Citeste si: Avertisment dur: la iarna, pretul gazelor si electricitatii va atinge valori nemaiintalnite
Sursa foto: pixabay.com
Ultimele NOUTATI
EDITORIAL. De tine depinde viitorul tarii! Seful INSCOP avertizeaza ca noul presedinte va fi ales la o diferenta mica de voturi. Romania celor ce gandesc trebuie sa se mobilizeze!
Promisiunea lui Simion, desfiintata: “Nu poti taia 500.000 de posturi fara sa stii ce tai!”
Granturi de pana la 100.000 euro pentru digitalizarea IMM-urilor din vestul Romaniei: ghid oficial si liste CAEN publicate
Avertismentul economistilor. BNR nu poate face minuni la cursul valutar! Asteptati-va toti la cresteri ale preturilor pe toate planurile, deci nu numai la bunurile de import
Romania poate evita o criza economica daca noul Guvern nu se va indeparta de UE! Fondurile europene sunt vitale pentru noi
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a strainilor ca lucratori stagiari sau sezionieri - reglementari cheie
[MODEL] Fisa de post pentru agent dezinfectie, deratizare, dezinsectie
CNPP: Numarul pensionarilor, in crestere. La ce valoare a ajuns pensia medie, in Romania?
Cheltuieli nedeductibile: Exemplu de calcul pentru contabili
Proceduri contabile: Cum se intocmeste procedura privind controlul financiar de gestiune
Furnizor platitor de TVA in regim normal: Ce coduri de taxa utilizam in raportarea SAF-T?
Recidiva 2025: Infractiunile cu cel mai mare risc si SOLUTIILE propuse in noua Strategie Nationala
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Te-ar putea interesa si
Promisiunea lui Simion, desfiintata: “Nu poti taia 500.000 de posturi fara sa stii ce tai!”
Granturi de pana la 100.000 euro pentru digitalizarea IMM-urilor din vestul Romaniei: ghid oficial si liste CAEN publicate