Deputatul Claudiu Nasui sustine ca scopul acestui proiect de lege a fost acela de a se mai elimina din birocratia cu care se confrunta antreprenorii romani atunci cand isi doresc sa infiinteze o firma noua. Asa cum este cunoscut deja, procesul de infiintare a unei firme noi nu este deloc unui simplu in tara noastra, multi antreprenori la inceput de drum acuzand autoritatile de o birocratie excesiva. Odata trecut de Camera Depitatilor, proiectul a devenit lege, urmand ca aceasta sa fie promulgata in perioada urmatoare de presedintele Klaus Iohannis.
Din punct de vedere politic, trebuie remarcat ca Guvernul social-democrat condus de Mihai Tudose a avizat negativ acest proiect atunci cand a fost inaintat de cei de la USR, in ciuda faptului ca era semnat si de mai multi parlamentari din cadrul PSD si ALDE. De asemenea, trebuie mentionat ca la votul de miercuri din Camera Deputatilor, parlamentarii PNL si PMP s-au abtinut.
Incercand sa explice ce se schimba odata cu promulgarea acestei legi, deputatul USR Claudiu Nasui sustine ca prin acest proiect au fost eliminate “doua dintre hartiile inutile din procesul inregistrarii sediului social”. Astfel, a fost eliminat acordul vecinilor pentru a avea sediu social intr-un apartament in care nu se desfasoara activitate comerciala. Claudiu Nasui explica totodata ca aceasta prevedere ii va ajuta foarte mult si pe cei care practica profesii liberale si care nevoie doar de o adresa de corespondenta oficiala ca sa poata munci “la alb”.
Mai departe, initiatorul acestui proiect de lege sustine ca odata cu promulgarea legii va fi eliminata si limitarea de care se loveau cetatenii romani de a avea o singura firma in care sa fie actionari unici. In acest context, Nasui explica ca se elimina implicit si “toata hartogaria la care sunt supusi oamenii in momentul in care trebuie sa mai infiinteze o firma si adaugau fie alta firma in actionariat, fie o ruda cu 0.001% din actiuni”. In cele din urma, deputatul USR mai subliniaza ca aceasta lege va elimina si limitarea de a avea o singura firma per camera, “lucru care a afectat piata imobiliara”.
Deputatul Claudiu Nasui vorbeste si despre necesitatea acestei legi, in contextul in care birocratia excesiva care era legata de acest proces al infiintarii unei firme noi era cunoscuta de toata lumea. In opinia sa, birocratia inutila “descurajeaza antreprenoriatul si mediul privat, cel care plateste, pana la urma, pentru toate cheltuielile statului”. In aceste conditii, Claudiu Nasui remarca ca “de cele mai multe ori, ce poate face statul pentru a ajuta antreprenorii este sa se dea la o parte”.
Nu in ultimul rand, initiatorul acestei legi mai tine sa sublinieze faptul ca toate aceste masuri fac parte din normalitatea legislativa in alte tari civilizate din Uniunea Europeana. Pentru a da si un exemplu in acest sens, Claudiu Nasui face referire la Marea Britanie, acolo unde se poate deschide o firma noua in numai doua ore.
Citeste si: PSD se pregateste sa atace Bugetul pe 2020 la Curtea Constitutionala
Ultimele NOUTATI
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Oferte last minute vs. rezervari in avans la bilete de avion - avantaje si dezavantaje
Cu doar 27.000 de euro venituri pe familie in Romania, depasim Cehia si Ungaria la puterea de cumparare
Partenerii nostri
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Ce se intampla daca depasesti 90 zile concediu medical. Drepturi si obligatii
Chitanta neinregistrata in anul 2024: Cum se remediaza situatia
Renuntarea la dividende in favoarea celorlalti asociati: Care este solutia legala sigura si corecta?
Monografii Contabile 2025: Modele grupate pe domenii, gata de folosit
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii