Wizz Air ar putea avea un competitor cat se poate de serios in viitorul apropiat pe piata din Romania, Air Arabia anuntandu-si recent intentia de a opera zboruri directe spre Emiratele Arabe Unite. Primele discutii in aceasta directie au fost deja demarate, oficiali ai Camerei de Comert si Industrie din Sharjah intalndindu-se cu ambasadorul roman din EAU.
Printre subiectele din cadrul discutiilor dintre Octavian Bogdan Badica si reprezentantii EAU din Sjarjah s-a numarat si posibila colaborare cu Air Arabia pentru evaluarea potentialului lansarii unei rute cu zbor direct intre Sharjah si Romania. Sharjah este al treilea cel mai mare oras din Emiratele Arabe Unite si capitala emiratului cu acelasi nume.
La ora actuala, o singura companie din EAU este prezenta pe piata aeriana din tara noastra. Este vorba despre fluDubai, companie care ofera zboruri directe intre capitala Bucuresti si Dubai. In plus fata de flyDubai, Wizz Air este principala companie care zboara intre cele doua tari, compania maghiara deservind atat aeroportul din Dubai, cat si capitala Abu Dhabi. In plus, Wizz Air si-a stabilit deja si o baza la Abu Dhabi.
La fel ca si compania maghiara, si Air Arabia este o companie aeriana low-cost. Air Arabia are hub-ul principal in Sharjah, fiind in acest moment una dintre cele mai importante companii din EAU. Mai mult decat atat, este prima companie din lumea araba care a fost listata la Bursa de la Dubai.
Air Arabia a fost infiintata in urma cu 20 de ani, fiind de altfel si prima companie low-cost din Orientul Mijlociu. In prezent, cei de la Air Arabia se pot lauda cu o flota care cuprinde 40 de avioane Airbus, modele A320 si A321, cu o varsta media de 7.7 ani. Arabii au intrat si pe piata aeriana din Armenia, tara unde a infiintat Fly Arna impreuna cu autoritatile de la Yerevan.
Sursa foto: Air Arabia
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea