In comunicatul de presa care anunta una dintre cele mai importante tranzactii din industria de telecomunicatii din tara noastra se transmite ca “finalizarea tranzactiei reprezinta o noua etapa atat pentru Vodafone Romania, cat si pentru UPC, deoarece de acum inainte cele doua companii nu mai sunt competitoare”. Astfel, “echipele reunite ale celor doua companii pot lucra impreuna pentru a dezvolta cele mai bune solutii si servicii pentru clientii din Romania”.
Totodata, Murielle Lorilloux, CEO UPC si Vodafone Romania, anunta cu aceasta ocazie ca tranzactia in cauza “genereaza o oportunitate de a deveni un competitor si mai puternic pe piata locala de telecomunicatii”. In continuare, aceasta se declara increzatoare cu privire la faptul ca “experienta si profesionalismul celor doua echipe vor conduce la noi premiere si inovatii in legatura cu produsele de care vor beneficia utilizatorii romani”.
UPC Romania a fost infiintata la sfarsitul anului 1999, un an mai tarziu avand deja peste 110.000 de abonati. A urmat apoi o strategie de extindere rapida, cei de la UPC cumparand mai multe firme locale de televiziune prin cablu din Bucuresti, Cluj-Napoca, Ploiesti, Botosani, Focsani si Sf. Gheorghe. Astfel, la inceputul anului 2005, cei de la UPC se puteau lauda deja cu peste 300.000 de abonati. Tot in 2005, UPC a cumparat compania de cablu Astral Telecom in schimbul a 342 de milioane de euro. Totodata, dupa ce a cumparat 50% din actiunile Focus Sat in 2005, un an mai tarziu UPC a preluat controlul complet al companiei.
In 2005, cei de la UPC anuntau lansarea serviciului de televiziune digitala prin cablu, trei ani mai tarziu lansand serviciul de inregistrare DVR. La jumatatea lui 2011, UPC anunta lansarea televiziunii 3D, oferind in exclusivitate turneul de tenis de la Roland Garros in acest format. Nu in ultimul rand, in decembrie 2014 a fost lansata si platforma video Horizon Go. La inceputul lui 2019, cei de la UPC aveau peste 950.000 de abonati in Romania, serviciile lor fiind oferite in peste 300 de orase.
Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group, unul dintre cele mai mari grupuri telecom din lume. La sfarsitul anului trecut, Vodafone Romania avea in total aproximativ 9.9 milioane de clienti, dintre care 9.2 milioane erau utilizatori ai serviciilor mobile. La nivel global, Vodafone Group se poate lauda cu peste 640 de milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, 21 de milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix, respectiv alte 14 milioane de utilizatori ai serviciilor TV.
Intrebati cu privire la ceea ce se va intampla in perioada urmatoare, reprezentantii companiei au anuntat ca pentru inceput, Vodafone Romania si UPC vor continua sa ofere serviciile si ofertele lor curente. Bineinteles, acest lucru se va schimba treptat dupa ce aceasta tranzactie a fost finalizata in cele din urma. Astfel, brand-ul UPC va fi integrat complet in perioada urmatoare! Abonatii UPC au fost deja informati in cursul sfarsitului saptamanii ce tocmai s-a incheiat de finalizarea tranzactiei, prin intermediul unui mesaj de tip SMS.
Ultimele NOUTATI
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Oferte last minute vs. rezervari in avans la bilete de avion - avantaje si dezavantaje
Cu doar 27.000 de euro venituri pe familie in Romania, depasim Cehia si Ungaria la puterea de cumparare
Partenerii nostri
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Ce se intampla daca depasesti 90 zile concediu medical. Drepturi si obligatii
Chitanta neinregistrata in anul 2024: Cum se remediaza situatia
Renuntarea la dividende in favoarea celorlalti asociati: Care este solutia legala sigura si corecta?
Monografii Contabile 2025: Modele grupate pe domenii, gata de folosit
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii