Piata muncii se schimba sub ochii nostri: Cum te va ajuta inteligenta artificiala sa te angajezi in Romania
recrutare inteligenta artificialarecrutare skilldjbouri ejobs
In randul categoriilor de angajati, cei white collar, asa-numitele gulere albe, adica intelectuali cu pregatire teoretica, ocupa un loc aparte. In aceasta perioada de timp, ei sunt in centrul atentiei angajatorilor.
Cele mai multe joburi pentru candidatii white collar sunt cerute angajatorii din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Brasov.
Fiecare dintre ultimele trei orase universitare a scos pe piata muncii peste 11.000 de astfel de locuri de munca noi doar in ultimele trei luni.
Pe fondul cresterii nevoii de angajati cu studii superioare, lupta pentru atragerea acestora a devenit tot mai acerba in randul companiilor, iar eforturile de recrutare tot mai mari.
Salariul ramane principalul criteriu dupa care gulerele albe isi aleg un job nou, dar importante sunt oportunitatile de crestere in cariera, urmate de stabilitatea angajatorului si de un pachet de beneficii extrasalariale peste medie.
Primul serviciu de recrutare rapida prin inteligenta artificiala
In aceste conditii, eJobs a lansat Skilld, primul serviciu de recrutare rapida prin inteligenta artificiala din tara, pentru a raspunde deficitului de forta de munca din piata.
Principalul obiectiv Skilld este scurtarea proceselor de recrutare.
"Cu ajutorul tehnologiei de ultima ora, vom aduce in atentia candidatilor susceptibili de o schimbare profesionala joburi adaptate profilului lor, inclusiv celor care nu sunt in cautare activa de job. Suna futurist, dar este realitatea lui 2021 si ne bucuram sa fim primii care fac din inteligenta artificiala o normalitate si in sfera HR-ului", a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.
Cei mai cautati specialisti in acest moment, sunt cei din departamentele de vanzari, client service, logistica, alimentatie si distributie, pentru acestia fiind deschise, in total, in ultimele trei luni, peste 60.000 de pozitii noi.
Potrivit lui Bogan Badea, un specialist in resurse umane poate scana un CV si sa-si dea seama daca este ceea ce cauta in mai putin de 10 secunde.
"Cand, insa, specialistul respectiv are sute, chiar mii de CV-uri de parcurs intr-o zi, aceste secunde se transforma in incredibil de multe ore de munca.
Inteligenta artificiala face acest lucru tot in cateva secunde, indiferent de numarul de candidati. Iar sa poti sa oferi timp in aceste zile, cand e, intr-adevar cea mai pretioasa resursa pe care o avem, asta e cu adevarat un lucru mare", a explicat Badea.
Foto: pexels.com