Elon Musk este considerat, pe buna dreptate, unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din intreaga lume. CEO al Tesla si al altor companii inovatoare, sud-africanul a surprins pe toata lumea anul trecut atunci cand a anuntat ca este decis sa cumpere reteaua de socializare Twitter. Nu neaparat dorinta lui Musk de a cumpara Twitter a surprins, ci suma pe care acesta a fost dispus sa o plateasca pentru asta. Mai exact, Musk a platit 44 de miliarde de dolari pentru achizitionarea Twitter.
Activitatea lui Musk la conducerea Twitter este insa una controversata, multi sustinand ca aceasta este una dintre cele mai proaste afaceri ale lui. Prima masura pe care a luat-o Elon Musk a fost aceea de a concedia conducerea companiei, pe care a acuzat-o ca l-a indus in eroare referitor la numarul de conturi false de pe platforma. Recent, Twitter a cumparat Laskie, un startup care activeaza in zona de recrutare. Potrivit informatiilor dezvaluite pana acum, valoarea tranzactiei s-ar ridica la cateva zeci de milioane de dolari.
Implicat intr-o serie intreaga de scandaluri, Musk a tras dupa el in jos si compania pe care tocmai a achizitionat-o. Sigur, nu o spunem noi, ci cifrele! Potrivit cifrelor prezentate de fondul de investitii Fidelity, Twitter a ajuns acum sa valoreze doar o treime din ceea ce a platit Elon Musk anul trecut. Potrivit estimarilor Insider Intelligence, veniturile Twitter ar urma sa scada cu 30% in exercitiul bugetar al anului curent, la mai putin de trei miliarde de dolari.
La conducerea Twitter, Elon Musk a dat dovada ca nu a venit cu o strategie clara de management si ca nu stie care este directia spre care vrea sa indrepte compania. A concediat aproape 60% din personalul companiei, a reprimit pe platforma cateva personalitati controversate si a provocat temeri cu privire la o reducere a moderarii continutului postat pe platforma. Prin toate acestea, multe brand-uri importante au luat decizia de a pleca de pe Twitter, nedorind sa se mai asocieze cu Elon Musk.
Ultimele NOUTATI
12.000 de lei salariu NET pentru romanii cu liceu, fara facultate: cele mai bine platite joburi din Romania
Afacerea pe care o poti deschide la tine in curte, la tara, cu doar 500-1.000 de lei. Din prima vanzare castigi 5.000 de lei!
Dispare amenda automata pentru lipsa rovinietei - Legea noua mult asteptata de soferi
Ce se mai intampla cu pensiile private ale romanilor? Ultima lor speranta la o batranete linistita
Cea mai mare pensie speciala din Romania sare de 25.000 de lei lunar. Ce a muncit norocosul beneficiar la viata lui
Se fac angajari la stat - vezi aici lista oraselor cu cele mai multe posturi si studiile de care ai nevoie
Partenerii nostri
Baza de calcul pentru concediu medical - este influentata de indicele de inflatie?
Ce conteaza cu adevarat pentru tinerii din generatia Z la locul de munca
Cum sa folositi SAGA pentru PFA: Ghid pentru evidente fiscal-contabile perfect legale
Imprumuturi intre societati: care sunt conditiile de acordare?
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?
Te-ar putea interesa si
Dispare amenda automata pentru lipsa rovinietei - Legea noua mult asteptata de soferi
Ce se mai intampla cu pensiile private ale romanilor? Ultima lor speranta la o batranete linistita