Criza provocata de pandemia de coronavirus a adus cu sine schimbari importante in piata muncii, aceasta refigurandu-se mai mult sau mai putin in asteptarea semnelor de revenire economica. Potrivit unui studiu realizat de EY Romania, angajatii din tara noastra isi doresc acum un program de lucru mai flexibil. Totodata, aproape jumatate dintre angajatii romani care au participat la acest studiu au declarat ca nu intentioneaza sa isi schimbe locul de munca in aceasta perioada, cel mai des invocativ motiv referindu-se la instabilitatea pietei muncii. Nu mai putin de 73% dintre cei intervievati considera ca firmele pentru care lucreaza au gestionat cu succes criza sanitara actuala.
Studiul realizat de EY Romania ne arata ca pandemia de coronavirus a schimbat in primul si primul rand modul in care angajatii se raporteaza la sprijinul si beneficiile oferite de angajator, la programul si modul de munca. Spre exemplu, mai bine de jumatate dintre cei care au participat la acest studiu au declarat ca isi doresc ca angajatorul sa le puna la dispozitie resursele necesare pentru telemunca. De asemenea, 45% dintre angajati considera necesara dezvoltarea unor programe speciale de sprijin pentru sanatatea lor fizica si mentala. In acelasi timp, 20% dintre cei intervievati au sustinut ca cel mai mult isi doresc un sprijin financiar suplimentar din partea angajatorilor.
Mai bine de jumatate dintre angajatii care au participat la studiul realizat de specialistii din cadrul EY Romania au declarat ca sunt multumiti de locul actual de munca. In acelasi timp, doar 30% dintre cei intervievati au recunoscut ca nu exclud nicio posibilitate si ca sunt mereu deschisi la oportunitati noi. Putin peste 10% dintre cei care au raspuns intrebarilor celor de la EY au declarat ca nu sunt multumiti de actualul loc de munca si ca intentioneaza sa si-l schimbe.
In contextul actual in care incertitudinile legate de criza provocata de pandemia de coronavirus domina inca lumea, 46% dintre angajatii care au raspuns intrebarilor celor de la EY Romania au declarat ca nu vor sa renunte la actualul angajator. In acelasi timp, 42% dintre respondenti au afirmat ca instabilitatea pietei muncii de la aceasta ora nu ii influenteaza in niciun fel. In cele din urma, 12% dintre cei intervievati au recunoscut ca se afla in cautarea unui loc de munca mai stabil.
Pandemia de coronavirus a provocat schimbari si in legatura cu beneficiile pe care si le doresc angajatii romani de la angajatorii lor. Cele mai cautate beneficii de angajatii romani la aceasta ora sunt cele legate in mod direct de efectele pandemiei, incepand de la cele de natura medicala si pana la cele referitoare la flexibilizarea programului de munca.
Totodata, potrivit studiului EY Romania, angajatii din tara noastra sunt interesati si de posibilitatile de training, avansare si dezvoltare. Nu in cele din urma, cei care au raspuns intrebarilor EY Romania au mai afirmat ca sunt interesati si de beneficiile financiare oferite de angajatori. De asemenea, un numar din ce in ce mai mare de angajati sunt interesati de posibilitatea de a lucra de acasa in aceasta perioada.
Nu mai putin de 53% dintre cei intervievati au sustinut ca accentul trebuie sa fie pus de angajatori pe flexibilitatea programului de lucru, nu pe prezenta efectiva la locul de munca. Mai mult sau mai putin surprinzator, doar 5% dintre angajatii intervievati in cadrul acestui studiu au declarat ca vor sa se intoarca la vechiul program de lucru, cu prezenta fizica 100%.
Ultimele NOUTATI
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si