Desi se stie ca Intel si-a pastrat pozitia de lider decenii la rand, Samsung ii ocupa locul si devine numarul unu. Acest lucru se datoreaza mai ales prin prisma veniturilor obtinute, dar se pare ca nu doar acesta este singurul motiv.
Cu siguranta, nu se poate face o comparatie intre cele doua business-uri, pentru ca sunt diferite. Intel se concentreaza de mult timp pe procesoarele x86. Nu putem spune ca in acest moment are un competitor. Cat despre ceea ce sta in spatele afacerii Samsung, avem in vedere focusarea lor pe memorii si medii de stocare. Astfel, desi cu diferente, au ajuns sa ravneasca titlul de cel mai mare producator de cipuri.
O comparatie directa intre cele doua firme se poate face prin prisma obiectivelor de viitor. Chiar daca acum a reusit sa obtina venituri mult mai mari, Samsung stie clar spre ce vrea sa se indrepte. Idealul sau este orientat astfel incat sa creasca si mai mult avansul in anii ce vor urma.
Aproximativ toti producatorii de smartphone-uri si tablete folosesc produse marca Samsung, cum ar fi memoriile RAM. De asemenea, o treime din piata de SSD-URI, unitati de stocare mult mai rapide decat harddisk-ul, este tot detinuta de coreeni si nu de compania americana, Intel.
Samsung s-a axat in ultimul timp pe memorii, servere si chipset-uri, absolut necesare operarii inteligentei artificiale. In acest sens, compania coreeana anticipeaza o crestere in cel mai scurt timp.
Veniturile Samsung au crescut si datorita scumpirii cu peste 100% a memoriilor in ultimul an.Acest lucru nu s-ar fi intamplat daca nu ar fi fost o cerere destul de mare.
Samsung este o companie infiintata in anul 1938, si are domeniul de activitate in producerea de produse electronice si IT. Ei detin birouri in peste 65 de tari in intreaga lune. Chiar daca domina multe piete, de la plasme, la smartphone-uri ÅŸi alte multe categorii de produse, cele mai mari venituri ale companiei nu vin din vanzarea acestor produse. Productia de componente, in special de memorii, ii ofera locul unul pe piata si ii garanteaza venituri mult mai mari decat a celorlalte companii cu acelasi domeniu de pe piata lumii
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea