Beneficiile extrasalariale au devenit o componenta esentiala in cadrul mediului de lucru modern, oferind angajatilor mai mult decat doar un venit lunar. Aceste avantaje suplimentare au o semnificatie profunda si multiple beneficii atat pentru angajati, cat si pentru angajatori.
In cele mai multe cazuri, beneficiile extrasalariale sunt o modalitate eficienta de a recompensa si a motiva angajatii pentru eforturile lor constante. Aceste recompense nu numai ca recunosc contributiile angajatilor, dar si ii incurajeaza sa ramana dedicati si implicati in munca. Aceasta poate duce la cresterea moralului si a satisfactiei in cadrul echipei.
Beneficiile extrasalariale nu trebuie sa fie neaparat de ordin financiar, ba chiar din contra. Mai nou, weekendul de trei zile, o zi libera cadou cu ocazia zilei de nastere sau vinerea scurta timp de cateva saptamani in timpul verii, se numara printre initiativele departamentelor de resurse umane din multe companii. In plus, specialistii in resurse umane sustin ca asemenea beneficii extra-salariale devin tot mai populare printre angajatii din Romania.
Potrivit specialistilor platformei de recrutare online eJobs, cele mai cerute beneficii extrasalariale non-financiare din Romania sunt zilele libere, fie ca este vorba despre o zi oferita cadou de ziua de nastere, fie ca este vorba despre adaugarea unui numar de zile de concediu pe masura ce un angajat acumuleaza vechime in companie.
O initiativa in acest sens a pornit de la compania Crowe Romania, care a anuntat campania “Short Fridays. Long Weekends”. Astfel, cei 250 de angajati ai companiei vor avea zilele de vineri cu doar patru ore de lucru in perioada 21 iulie - 15 septembrie. “Toti angajatii vor obtine pana la finalul verii un bonus de 4 zile libere extra pentru a se ocupa de pasiuni, familie sau pur si simplu pentru a se odihni”, au spus reprezentantii companiei.
Pe langa aspectele motivationale, beneficiile extrasalariale de acest fel pot contribui la imbunatatirea echilibrului intre viata profesionala si cea personala. De asemenea, astfel de beneficii pot influenta decizia angajatilor de a ramane intr-o companie pe termen lung. Intr-un mediu de afaceri competitiv, oferirea unor pachete atractive de beneficii poate fi un factor determinant in retinerea talentelor si in atragerea noilor candidati.
Sursa foto: unsplash.com
Ultimele NOUTATI
Partenerii nostri
INS: venituri medii in crestere - 8.210 lei pe o gospodarie, respectiv 3.274 lei per persoana
Norme SSM - CONDITII pentru conducerea pe drumurile publice a unui stivuitor
Ce activitati pot presta administratorii, in cadrul unui SRL?
Titluri de stat TEZAUR: Se lanseaza o noua editie cu dobanzi neimpozabile de pana la 7%
Radiere SRL fara activitate: obligatii si proceduri legale
Venituri din activitati independente si dividende: tratamentul fiscal din punct de vedere al CASS
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?
Te-ar putea interesa si