Promotorul proiectului este Consiliul NaÅ£ional al Întreprinderilor Private Mici ÅŸi Mijlocii din România (CNIPMMR), confederaÅ£ie patronală reprezentativă la nivel naÅ£ional pentru IMM-uri în parteneriat cu Academia de Studii Economice BucureÅŸti, cea mai prestigioasă instituÅ£ie de învăţământ economic superior ÅŸi de administraÅ£ie publică din România ÅŸi Anglia Ruskin University din Cambridge, una dintre cele mai mari universităţi din Marea Britanie, ÅŸi urmeaza a fi implementat în perioada 01 octombrie 2010 - 30 septembrie 2013.
Derularea cursurilor din cadrul Åžcolii de Studii Intreprenoriale ÅŸi Manageriale va avea loc sub forma a 3 module de curs, pe parcursul a trei semestre, dupa selectarea prealabilă a participanÅ£ilor. De asemenea, va fi organizat un program de consiliere ÅŸi mentoring pentru cei 200 de cursanÅ£i, în vederea pregătirii acestora pentru înfiinÅ£area propriei firme. Se preconizează ca la sfârÅŸitul modulelor de curs să se înfiinÅ£eze cel puÅ£in 120 de firme.
Înscrierea candidaÅ£ilor se va realiza prin intermediul site-ului www.scoala-antreman.eu în perioada 1 - 31 iulie 2011. PreselecÅ£ia celor 300 de candidaÅ£i se va face în perioada 1 - 20 august 2011 pe baza CV-ului, eseului "De ce ÅŸi cum vreau să devin întreprinzător?" ÅŸi a chestionarului pe care candidaÅ£ii trebuie să îl completeze online. SelecÅ£ia finală a celor 200 de cursanÅ£i va avea loc în perioadă 1 - 20 septembrie 2011 pe baza interviului ÅŸi a testului de inteligenţă. ParticipanÅ£ii la cursurile Åžcolii de Studii Intreprenoriale ÅŸi Manageriale trebuie să îndeplinească două condiÅ£ii minime obligatorii: să fie absolvenÅ£i ai unei facultăţi ÅŸi să cunoască limba engleză. SelecÅ£ia candidaÅ£ilor se va face Å£inând cont de motivarea acestora de a deveni întreprinzători, calităţilor native ÅŸi capacitatea de identificare a unei oportunităţi de afaceri potenÅ£ial viabile.
Prin intermediul proiectului ANTREMAN se urmăreÅŸte corelarea educaÅ£iei cu realitatea economică prin îmbinarea abordării academice cu pragmatismul specific mediului de afaceri în cadrul Åžcolii de Studii Intreprenoriale ÅŸi Manageriale. Adaptarea cursanÅ£ilor la provocările mediului economic va fi mai uÅŸoară, aceÅŸtia beneficiind de know-how-ul ÅŸi experienÅ£a mentorilor.
StudenÅ£ii, ca urmare a frecventării acestui program, vor înÅ£elege în profunzime ce înseamnă să fii un întreprinzător competitiv pe plan european ÅŸi ce abordare trebuie să promovezi. În al doilea rând, în cadrul acestui program absolvenÅ£ii vor dobândi setul esenÅ£ial de cunoÅŸtinte necesare pentru demararea activităţilor intreprenoriale ÅŸi manageriale ÅŸi vor învăţa acele elemente care sunt strict necesare pentru a înfiinÅ£a ÅŸi derula o activitate performantă într-o întreprindere mică ÅŸi mijlocie. În al treilea rând, acest program are un profund caracter aplicativ, pragmatic, care asigură faptul că absolvenÅ£ii săi nu vor acumula doar informaÅ£ii teoretice despre intreprenoriat, ci vor obÅ£ine anumite deprinderi, abilităţi, cunoÅŸtinÅ£e aprofundate în acest domeniu. 1/3 din fondul de timp este alocat practicii în firme ÅŸi există peste 80 de firme care ÅŸi-au exprimat disponibilitatea în vederea colaborării cu Åžcoala Antreman, iar din disciplinele traditionale doar 30% înseamnă transmitere de cunoÅŸtinte, restul de 70% reprezentând studii de caz, simulări, role playing. La aceasta va contribui ÅŸi faptul că o parte din ore sunt derulate de traineri din Marea Britanie, iar în cadrul practicii întreprinzători din Marea Britanie vor veni în România pentru a conlucra direct cu studenÅ£ii.
Åžcoala creată în cadrul proiectului ANTREMAN este astfel prima din România care asigură creÅŸterea gradului de corelare a educaÅ£iei cu realităţile economice.
Pentru înscrieri ÅŸi mai multe informaÅ£ii, accesaÅ£i site-ul www.scoala-antreman.eu.
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea