GALERIE FOTO. Buncarele de LUX se vand ca painea calda: cum arata in interior adaposturile de milioane de dolari

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
GALERIE FOTO. Buncarele de LUX se vand ca painea calda: cum arata in interior adaposturile de milioane de dolari
GALERIE FOTO. Buncarele de LUX se vand ca painea calda: cum arata in interior adaposturile de milioane de dolari
de Magda Florea la 03 Iun. 2022
Urmareste-ne pe Google News
buncaremiliardarirazboi ucraina

De cand a izbucnit razboiul in Ucraina, piata buncarelor de lux a inregistrat o crestere exploziva, cu 500%. De altfel, companiile care construiesc astfel de adaposturi raporteaza, la randul lor, faptul ca cererea este in plina expansiune, crescand cu pana la 1000%. Fenomenul nu este insa nou, se pare ca in ultimii ani aceste tipuri de constructii au "renascut" si se bucura de mare succes in randul celor cu dare de mana. 
 

 
Miliardarii lumii nu se uita la bani cand vine vorba de siguranta lor si a familiei lor. Acestia baga adanc mana in buzunar pentru a se pune la adapost de diverse situatii critice in care s-ar putea afla omenirea. De cand a aparut razboiul din Ucraina insa, teama principala pare sa fie posibilitatea izbucnirii unui razboi nuclear. Desigur, vorbim despre ipoteze nefondate in acest moment, dar "paza buna trece primejdia rea", par sa-si spuna magnatii.
 
Ciudat este ca, in ultimii ani, inainte de aparea acest conflict militar in tara vecina, piata buncarelor inregistra deja o crestere spectaculoasa. Gary Lynch, directorul general al companiei Rising S din Texas, spunea in vara anului 2019, pentru CNN, ca vanzarile din 2016 pentru buncarele subterane personalizate de ultima generatie au crescut cu 700% fata de 2015, in timp ce vanzarile generale au crescut cu 300% numai de la alegerile prezidentiale din SUA din noiembrie.
 
Ca sa te poti pune la adapost ani buni de evenimentele de la exterior, ar trebui sa dispui de cel putin 40.000 de dolari, insa buncarele cu adevarat luxoase, ce ofera conditii speciale de trai, ajung sa coste milioane sau 100 de milioane de dolari.
 
In cazul adaposturilor de lux, vorbim despre adevarate mini-orase in subteran, care contin sali de conferinta, piscine si chiar gradini. Oriunde te uiti in jur, ai impresia ca te afli intr-o statiune moderna de relaxare, nici pe departe intr-un buncar.

Foarte multe dintre buncare se afla in SUA, dat fiind faptul ca acolo regasim, la foarte multi cetateni, "pasiunea" de se pregati in caz de Apocalipsa, de-a lungul timpului numeroase documentare tv au facut obiectul acestor obiceiuri mai putin frecvente pe la noi. Ca referinta, se estimeaza ca 20% dintre americani participa la un fel de pregatire pentru apocalipsa, conform unui sondaj realizat de Finder, care urmareste obiceiurile de cheltuieli. Insa, dat fiind faptul ca noi nu traim in America, vom face o scurta trecere in revista a celor mai scumpe si extravagante buncare de pe teritoriul Europei.

Apocalipsa nu arata la fel pentru toti muritorii. Iata un top al celor mai luxoase si scumpe buncare de pe continentul nostru

  • Oppidum
 
Faceti cunostinta cu buncarul Oppidum, situat in Republica Ceha. Rising S Company este compania furnizoare, care-si convinge clientii sa cumpere adaposturi anti-apocaliptice sloganul: "Nu vindem frica. Vindem pregatire".
 
Pozitionat intre munti, buncarul se intinde pe o suprafata de 323.000 de metri patrati si are toate facilitatile de agrement si de lucru. 
 
Buncarul contine un apartament de 6.750 mp si sase apartamente de 1.720 mp, teren de golf la parter, heliport, un buncar subteran de 5 stele cu toalete cu cada cu hidromasaj, chiuvete duble si dusuri cu efect de ploaie, spa, piscina si gradina.
 
De asemenea, acesta are si lumina naturala, cinema, biblioteca, sala de biliard, sali de conferinte si comunicare, sala de sport, un bar splendid, o crama extravaganta si un spital cu cabinet de chirurgie stomatologica in afara de dotarile obligatorii precum apa, aer, electricitate si alimente. 

"Aceste adaposturi subterane imbina viata practica si auto-sustenabila cu o estetica luxoasa si confortul vietii moderne", dupa cum spune Rising S Company.
 
"Legendele" spun ca buncarul e capabil sa intretina independent viata timp de 10 ani, in cazul unui atac nuclear.



 
  •  Vivos Europa one
 
Adapostul este o realizare a companiei Vivos si este sulptat intr-un munte inalt de 400 de metri in Rothenstein, Germania, Vivos Europa One se intinde pe 76 de acri deasupra si sub pamant.  

Vivos este unul dintre furnizorii de buncare de lux, iar cererea a crescut vertiginos inca din timpul pandemiei.
 
"Multi prevad potentialul foarte real pentru un colaps economic, un virus mortal, lovituri de asteroizi si schimbari majore pe Pamant, potential cauzate de Nibiru/Planeta X", spunea compania, in 2020, referitor la motivele care-i indeamna pe miliardari sa cumpere.
 
Fortul militar transformat in apartamente private au 34 de locuinte, fiecare beneficiind de  dormitoare, bai de lux, living, mese, piscina, teatru, sala de sport si un bar asa cum vedem in filme. 
 
Comania sustine ca adaposturile sale pot oferi protectie impotriva unui razboi nuclear, razboi biologic, in caz de atentate teroriste, anarhie, pulsul electromagnetic, eruptii solare, schimbarea polilor sau daca Pamantul ar fi lovit de o cometa ucigasa sau ar aparea un tsunami global. Acest adapost valoreaza peste 8,3 milioane de dolari, iar intreaga facilitate costa 1 miliard de dolari! 



 
  • Seif global pentru seminte
 
Desi tema articolului vizeaza buncarele dedicate oamenilor in caz de un eveniment dramatic la nivel global, nu m-am putut abtine sa nu introduc pe lista si acest Seif global pentru seminte al norvegienilor.
 
Pentru a salva agricultura, Norvegia, cu ajutorul multor alte tari, a construit Seiful Global pentru Seminte in Svalbard pentru a preveni disparitia speciilor de plante in cazul unei apocalipse. 
 
Acest buncar de lux de seminte poate gazdui pana la patru milioane si jumatate de soiuri de seminte in trei unitati de depozitare frigorifica. Deoarece boltile se afla la 100 m in munte, temperatura naturala minimizeaza nevoia de stocare alimentata cu energie electrica si creeaza un mediu sigur. 
 
Fascinant!



 
  • Buncarul Doomsday din Georgia
 
Adapostul este situat undeva in Tifton, Georgia, are doua etaje si 12 dormitoare. Costul total se ridica la 17,5 milioane de dolari si trebuie notat ca acest adapost de anti-apocalipsa promite nu doar siguranta, ci si divertisment de lux. Printre altele, aici regasim o sala de conferinte, o sala de calculatoare, o bucatarie impresionanta, o sala de atelier, o sala de recreere si o biblioteca.
 
De asemenea, este echipat cu dusuri de decontaminare, energie solara de rezerva, sisteme private de apa si priza de aer securizata.






  • Cireasa de pe tort:  Survival Condo
 
Desi am promis ca ne rezumam doar la buncarele exclusiviste din Europa, trebuia sa va iau cu mine intr-o vizita in fascinantul  Survival Condo - cel mai scump buncar de pe Pamant.
 
Adapostul a fost candva un siloz de rachete al guvernului american din Razboiul Rece. Construit la inceputul anilor '60, la un cost de aproximativ 15 milioane de dolari, a fost una dintre cele 72 de structuri proiectate pentru a proteja un focos nuclear de 100 de ori mai puternic decat bomba aruncata asupra Nagasaki.
 
Multe dintre aceste silozuri au fost aruncate in aer si ingropate dupa decenii de neutilizare. Dar nu toate. Un astfel de adapost a ajuns sa fie cumparat de un american, fost antreprenor, dezvoltator de proprietati si "pasionat" de pregatiri pentru Apocalipsa. 
 
Hall a cumparat silozul de 15 milioane de dolari in 2008 pentru 300.000 de dolari. Pana in 2010, el a transformat cladirea de 60 de metri adancime intr-o fortareata de lux, pe 15 etaje, unde pana la 75 de persoane puteau rezista cinci ani in interiorul buncarului sigilat si autosuficient.
 
Buncarele luxoase ca acestea sunt construite nu atat ca raspuns la o singura catastrofa iminenta, cat dintr-o neliniste mai generala cu privire la o varietate de amenintari. Pregatitorii se tem de razboiul nuclear si de accidente, de un ecosistem care se prabuseste, de evolutia tehnologica accelerata, de pandemii, de dezastre naturale, de criza economica si de violenta, scrie The Guardian.
 
Cum ar fi viata in adapostul lui Hall? Ei bine, cheia bunastarii in subteran ar putea fi crearea unei iluzii a vietii normale, spune el. "Asa ca vom avea oameni sa coaca paine si sa faca cafea, oamenii isi pot face reclama la cursul de yoga pe tabla cafenelei (...)".
 
Hrana e asigurata, spune americanul. Nitratii din excrementele de peste vor fertiliza solul pentru plantele din instalatia de acvaponica certificata de FDA. Produsele proaspete de aici vor ajunge in magazinul general. Resturile de legume, capete si oase de peste vor fi trecute printr-o rasnita pentru a deveni hrana pentru cainii si pisicile rezidentilor.
 





Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x