10 fitile ce pot aprinde butoiul cu pulbere
managementafacerifirme
10 fitile ce pot aprinde butoiul cu pulbere
Nu e de ras: in orice afacere, ca administrator, stati pe un butoi cu pulbere. Acest butoi este reprezentat de relatiile din firma si, de multe ori, problemele financiare grave apar nu din cauza concurentei sau a proastei pozitionari pe piata de afaceri si nu numai, ci din motive interne.
E simplu sa reactionati daca stiti cum si, mai ales, cand. O interventie prompta poate face ca o ruptura insesizabila intre doua tabere din firma sa se sudeze fara ca vreuna din parti sa-si mai aduca aminte ceva dupa cateva saptamani.
Fara interventie, ruptura se transforma in prapastie, de cele mai multe ori o prapastie de comunicare. Si de aici incepe tot raul! De aceea, daca vedeti aprins oricare din cele 10 fitile de mai jos, stingeti-l repede, inainte ca explozia sa se produca!
1. Conflicte de personalitate.
2. Probleme personale grave ale angajatilor.
3. Management de departament defectuos.
4. Comunicare imperfecta a obiectivelor firmei, a rolului pe care fiecare angajat trebuie sa-l indeplineasca.
5. Plictiseala si indiferenta sunt la ordinea zilei.
6. Management al timpului ineficient.
7. Membrii echipei nu se sprijina intre ei.
8. Relatii de comunicare inexistente sau foarte slabe.
9. Angajatii sunt orientati pe descoperirea problemei si gasirea vinovatilor, in loc sa puna pe primul loc continuitatea proceselor din firma.
10. Absenta programelor de formare in conditiile in care compania se dezvolta si apar sarcini suplimentare mult mai complexe.
Se poate vinde in 2009? Se va mai putea vinde in 2010? Afla Cum Sa Vinzi In Anul Crizei! ...si in urmatorul!
Sfatul nostru
Este adevarat, va va fi foarte greu sa rezolvati o problema personala grava a unui angajat. In aceeasi ordine de idei, e probabil ca persoana in cauza sa nu va faca prea multe destainuiri privind problema in cauza. Ceea ce trebuie sa faceti insa e sa va aratati permanent interesat si sa va afirmati sprijinul, intelegand situatia.
Un membru al echipei care se gandeste la mama sa bolnava este mai folositor la spital decat in firma. Dupa ce isi va rezolva problema, el va fi un element pozitiv, care va aprecia ajutorul din partea firmei si al dumneavoastra. De asemenea, incercati, pe cat posibil, sa organizati un "grup de interventie" care sa fie oricand gata sa dea o mana de ajutor.
In regula! Ati identificat care sunt simptomele unui conflict in firma, ati aflat si care sunt cele 10 cauze ce pot duce la un astfel de conflict, dar, din pacate, acesta a izbucnit. Oricat de mult v-ati dori, nu puteti preveni toate neintelegerile si, in numeroase cazuri, va trebui sa interveniti pentru a le aplana.
Exista, oare, o reteta de succes? Da! V-o prezentam in cele ce urmeaza, cu mentiunea ca este simpla si nu a dat niciodata gres.
Cd-ul
"Succesul in vanzari pas cu pas" - "Finalul" oricarei afaceri este sa vinzi, sa vinzi, sa vinzi... la nesfarsit. Cu cat o faci mai bine, cu atat profitul tau este mai mare si ai mai mult succes pe piata. Reversul medaliei este sa cazi in dizgratia clientilor si, in final, sa dai faliment. Ambele situatii tin, in ultima instanta, de abilitatea ta de a cuceri piata.
Invata sa vinzi si vei castiga mai mult decat rasplata unui cont in banca!