Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a atras atentia asupra unei noi scheme de inselatorie care vizeaza contribuabilii. Escrocheria implica un apel telefonic fals din partea unor presupusi inspectori Antifrauda, care folosesc numarul de contact al Call Center-ului ANAF (031.403.91.60). Acesti apelanti se prezinta drept reprezentanti ai Antifrauda si solicita date personale sau informatii detaliate despre creditele si conturile persoanelor contactate.
Reprezentantii ANAF trag un semnal de alarma si subliniaza ca functionarii din cadrul Directiei Generale Antifrauda nu contacteaza contribuabilii prin intermediul Call Center-ului institutiei. Contactele efectuate de catre Call Center-ul ANAF sunt in principal pentru a furniza informatii generale in domeniul fiscal si IT, la solicitarea initiala a contribuabilului.
Este important de mentionat ca situatiile in care agentii Call Center-ului ANAF initiaza contacte directe cu contribuabilii sunt rare si se limiteaza la oferirea de completari sau clarificari la cererile de asistenta, intotdeauna dupa ce contribuabilul a initiat in prealabil apelul.
ANAF transmite cu aceasta ocazie ca agentii Call Center-ului nu au voie sa solicite sau sa ofere date personale. Informatiile considerate confidentiale, cum ar fi datele bancare, CNP-ul, detalii despre sume de bani, plati, credite sau alte informatii legate de secretul fiscal, nu sunt solicitate sau oferite in timpul interactiunilor cu Call Center-ul institutiei.
Aceasta schema de inselatorie reprezinta o incercare de a pacali contribuabilii, astfel incat acestia sa ofere informatii sensibile sub pretextul unor verificari sau solicitari oficiale. ANAF indeamna contribuabilii sa fie extrem de vigilenti si sa nu ofere astfel de informatii prin telefon, ci sa verifice intotdeauna autenticitatea apelului sau sa contacteze direct institutia pentru a confirma solicitarile de date personale. Protejarea informatiilor personale ramane o prioritate pentru ANAF, iar prevenirea acestor tentative de inselaciune este esentiala pentru protejarea contribuabililor impotriva fraudelor.
Escrocheria este clasica, nefiind pentru prima data cand se intampla asa ceva. Anterior, au existat reclamatii cu privire la anumite apeluri venite din partea unor presupusi reprezentanti ai institutiilor bancare. Pe acelasi model, infractorii solicitau informatii personale, precum CNP-ul sau date bancare.
Te-ar putea interesa si A mai ramas o luna si jumatate: acesti romani primesc bani mai multi de la stat. Pot sa-i cheltuiasca pe orice vor
Sursa foto: facebook/anaf
Ultimele NOUTATI
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Oferte last minute vs. rezervari in avans la bilete de avion - avantaje si dezavantaje
Cu doar 27.000 de euro venituri pe familie in Romania, depasim Cehia si Ungaria la puterea de cumparare
Partenerii nostri
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Ce se intampla daca depasesti 90 zile concediu medical. Drepturi si obligatii
Chitanta neinregistrata in anul 2024: Cum se remediaza situatia
Renuntarea la dividende in favoarea celorlalti asociati: Care este solutia legala sigura si corecta?
Monografii Contabile 2025: Modele grupate pe domenii, gata de folosit
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii