Factura la Hidroelectrica, in 2023: cat vei plati anul viitor pe energia electrica, daca iti expira contractul sau vrei sa te muti la Hidroelectrica
factura hidroelectricahidroelectrica 2023criza energetica 2023facturi 2023
In plina criza energetica si cu o iarna incerta care ne bate la usa, romanii primesc un semnal de predictibilitate, stabilitate si liniste din partea Hidroelectrica.
Compania le promite consumatorilor casnici ca va continua, si-n 2023, sa mentina cea mai convenabila oferta de pe piata. In acest moment, consumatorii casnici ai companiei beneficiaza de cel mai mic pret de pe piata si se pare ca nu au motive de ingrijorare nici in privinta anului viitor.
Daca intentionezi sa te muti de la actualul furnizor la
Hidroelectrica sau daca esti deja client, dar urmeaza sa-ti expire contractul dupa 1 ianuarie 2023, cand piata energiei revine partial la sistem reglementat, compania sustine ca vei beneficia de cel mai bun pret in continuare.
"Vom continua sa facem oferte si pentru clientii casnici si pentru clientii non-casnici la cele mai competitive preturi din piata si dupa 1 ianuarie 2023. Vom face si fidelizare, vom continua si cu clientii carora le expira contractele", a spus, pentru
economica.net, directorul Hidroelectrica, Bogdan Badea.
"Oferta de dupa 1 ianuarie va fi la cel mai competitiv pret din piata", a mai precizat oficialul.
Hidroelectrica tocmai a fost amendata de ANRE pentru intarzierea emiterii facturilor
Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) sustine ca a primit numeroase sesizari privind intarzierea emiterii facturilor din partea consumatorilor, motiv pentru care a demarat controale pentru a verifica situatia la furnizorii romani de electricitate.
Astfel, mai multi giganti din energie au fost amendati, printre ei numarandu-se si Hidroelectrica.
In urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca furnizorii controlati nu si-au respectat obligatiile legale, respectiv au emis cu intarziere sau nu au emis facturi de energie electrica dupa fiecare perioada de facturare, acestia fiind sanctionati contraventional cu amenzi in valoare totala de 380.000 lei, dupa cum urmeaza:
-
ELECTRICA FURNIZARE 120.000 lei
-
HIDROELECTRICA 70.000 lei
-
CEZ VANZARE 60.000 lei
-
E.ON ENERGIE ROMANIA 50.000 lei
-
ENEL ENERGIE 50.000 lei
-
ENEL ENERGIE MUNTENIA 30.000 lei.
Mii de consumatori casnici transmit zilnic solicitari pentru a deveni clienti ai Hidroelectrica
La finele lunii septembrie, Hidroelectrica transmitea faptul ca primeste zilnic aproximativ 5.000 de solicitari din partea gospodariilor, pentru a li se furniza de aici energie electrica. La acel moment, seful companiei si-a exprimat in Parlament speranta ca Hidroelectrica va reusi sa metina si-n continuare ofertele avantajoase pentru populatie.
De asemenea, el a mai transmis ca romanii ce doresc sa devina clienti ai Hidroelectrica pot sta linistiti cu privire la sansele lor de a fi acceptati. Compania a spus nu va refuza nicio cerere venita din partea populatiei si a dat asigurari ca poate face fata cererii mari, "societatea avand capacitatea necesara pentru acoperirea angajamentelor asumate si pentru preluarea contractelor viitoare".
Din pacate, altfel stau lucrurile cand vine vorba despre consumatorii non-casnici. Din cauza ca are productia redusa pe fondul secetei, nu poate accepta toate cererile venite din aceasta zona, iar nu putini sunt consumatorii non-casnici ce doresc sa devina clienti ai Hidroelectrica. Compania spune ca primeste, de la acestia, peste 200 de cereri zi de zi: "Hidroelectrica s-a confruntat cu peste 200 de solicitari zilnice din partea consumatorilor non casnici in ultima perioada, astfel incat si-a adaptat politica de contractare tinand cont de energia disponibila si de cea estimata a fi produsa. Perioadele de seceta ale acestui an nu au permis ca Hidroelectrica sa raspunda in integralitate afluxului mare de cereri de furnizare de energie din productie proprie".
Foto: pixabay.com