Romanii fara dare de mana stau acasa si sarbatoresc Craciunul pe saracie, cu 500 - 1000 de lei
craciunmasa de craciunsaracie
Un iz de austeritate, nu de sorici, toba si carnati, se resimte prin gospodariile romanilor nostri, de aceste sarbatori de iarna.
Anul ce sta sa se incheie a fost plin de probleme financiare pentru multi romani pe care scumpirile i-au ingenuncheat. Asa se face ca pentru masa de Craciun cei mai multi oameni au bugetat 500 sau cel mult 1.000 de lei, bani din care vor incerca sa cumpere cate putin din fiecare preparat traditional, fara insa sa faca risipa.
Craciunul de anul acestsa, "mai pe austeritate". Dar cine isi permite are in meniu si preparate de lux
Incheiem anul 2023 exact in nota in care s-au derulat ultimele 12 luni: "mai pe austeritate". Romanii care nu pleaca la munte vor pune mesa in sufragerie si vor incerca ca aceasta sa fie cat mai imbelsugata, fara sa cheltuiasca mai mult de 500 sau 1.000 de lei.
Potrivit unui comunicat transmis de Freshful by eMAG, romanii vor face tot posibilul sa nu le lipseasca din cosul de cumparaturi: carnea de porc,
cozonacul, vinul spumant, citricele si diverse branzeturi.
Piftia, soriciul, sarmalele si toba nu vor lipsi nici de pe masa, ne asigura oamenii.
Cine are mai multi bani pentru masa de sabatoare, nu se rezuma doar la preparatele obisnuite pentru aceasta perioada din an si trece la nivelul urmator: peste si fructe de mare (somon, creveti). De asemenea, la romanii cu dare de mana vor exista pe masa de Craciun si fructe exotice precum avocado sau mango.
De asemenea, cine isi permite se va delecta in zilele de sarbatoare cu foie gras, stridii sau melci, in timp ce altii isi vor rasfata musafirii norocosi cu Jamon Serrano sau salam Salchichon.
Orice ai alege sa pui pe masa de Craciun, ai grija sa aduni in jurul tau oameni care sa-ti umple sufletul de bucurie si liniste. Conteaza pe cine avem langa noi, mai putin aspectele materiale sau de ordin culinar.
Foto: freepik.com