Dupa ce greva profesorilor s-a incheiat dupa aproape o luna de proteste, mai multe categorii profesionale au venit cu cereri legate de cresteri salariale. Surprinzator, aceste cereri au fost acceptate, in ciuda crizei bugetare cu care se confrunta Romania la aceasta ora. Recent, a fost aprobata o noua Ordonanta de Urgenta menita sa ofere sprijin financiar anumitor categorii de bugetari, in special angajatilor din domeniul Sanatatii si Asistentei Sociale.
Premierul Marcel Ciolacu a abordat subiectul cu o atitudine relaxata, desi aceste majorari au loc intr-o perioada de deficit bugetar masiv, când autoritatile ar trebui sa faca eforturi considerabile pentru a aduna fonduri, nu pentru a le cheltui. Cu toate acestea, oficialul a subliniat ca aceasta crestere reprezinta o modalitate de a corecta inechitatile din sistem.
„Onoram promisiunea facuta sistemului sanitar. Este vorba de cresteri de venit pentru toate categoriile de angajati din Sanatate si Asistenta Sociala, la salariul de baza maxim prevazut in lege”, a transmis cu aceasta ocazie premierul social-democrat.
Astfel, personalul specializat in domeniul medical angajat cu program partial, care efectueaza garzi, precum si personalul medical specializat si auxiliar care ofera asistenta medicala, vor beneficia de cresteri salariale substantiale. Mai exact, asistentii medicali care aleg sa faca garzi vor primi o suma suplimentara de 500 de lei lunar, la care se adauga inca 100 de lei pentru fiecare zi de sarbatoare legala lucrata, precum si pentru alte zile in care, in mod normal, nu se lucreaza.
Mai departe, medicii vor primi 500 de lei in plus pe luna daca efectueaza o garda in fara normei legale de baza. Suma se poate dubla insa in cazul in care vorbim despre doua garzi suplimentare. Aceasta suma este acordata tuturor medicilor, indiferent de gradul lor profesional.
De asemenea, se vor mai acorda 500 de lei in plus la salariu si pentru urmatoarele categorii de salariati din domeniul sanatatii: asistenti medicali, tehnicieni de radiologie si imagistica licentiati, asistenti medicali de laborator clinic licentiati, licentiati in balneofiziokinetoterapie si recuperare, asistenti medicali dentari licentiati, asistenti medicali de profilaxie dentara licentiati, asistenti medicali licentiati in nutritie si dietetica, moase, asistenti medicali, surori medicale, independent de nivelul studiilor.
Sursa foto: manager.ro
Ultimele NOUTATI
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Oferte last minute vs. rezervari in avans la bilete de avion - avantaje si dezavantaje
Cu doar 27.000 de euro venituri pe familie in Romania, depasim Cehia si Ungaria la puterea de cumparare
Partenerii nostri
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Ce se intampla daca depasesti 90 zile concediu medical. Drepturi si obligatii
Chitanta neinregistrata in anul 2024: Cum se remediaza situatia
Renuntarea la dividende in favoarea celorlalti asociati: Care este solutia legala sigura si corecta?
Monografii Contabile 2025: Modele grupate pe domenii, gata de folosit
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii