Mai mult de jumatate dintre antreprenorii romani se dovedesc a fi optimisti atunci cand vine vorba despre revenirea economica a tarii noastre in 2021. Potrivit studiului “Increderea in economie si in conditiile de business” desfasurat de platforma Project-E, in colaborare cu Bucharest Business School, sase din zece manegeri romani considera ca tara noastra va raporta o crestere economica in 2021. Romania traverseaza la ora actuala o perioada destul de dificila din punct de vedere economic, criza provocata de pandemia de coronavirus afectand in mod semnificativ multe sectoare economice.
Potrivit aceluiasi studiu, aproape 55% dintre managerii intervievati sustin ca ROBOR la trei luni se va situa intre 1% si 2% pe durata acestui an. De asemenea, este important de precizat ca 33% dintre cei chestionati se asteapta ca in perioada urmatoare sa se inrautateasca conditiile macroeconomice. In acelasi timp, nu mai putin de 72% dintre cei care au participat la studiul celor de la Project-E au sustinut ca estimeaza o depreciere a leului pe parcursul acestui an.
Antreprenorii romani nu sunt foarte optimisti nici cand vine vorba despre rata somajului, 58% dintre cei care au raspuns intrebarilor platformei Project-E sustinand ca rata somajului ar urma sa creasca in urmatoarele 12 luni. Totusi, este important de remarcat ca lucrurile stau ceva mai bine acum in comparatie cu rezultatele inregistrate in ultimul trimestru al anului trecut. La acea vreme, nu mai putin de 77% dintre respondenti au declarat ca rata somajului va creste in 2021.
Referitor la rata inflatiei, parerile sunt destul de impartite printre managerii din Romania. Mai exact, rezultatele studiului ne arata ca 42% dintre antreprenorii romani estimeaza o rata a inflatiei situata intre 2% si 3% in 2021. De asemenea, 41% dintre cei intervievati sunt de parere ca in acest an nu vor exista modificari importante in legatura cu pretul proprietatilor imobiliare. 32% dintre manageri sustin insa ca preturile practicate pe piata imobiliara din tara noastra vor creste pe parcursul acestui an.
Potrivit rezultatelor acestui studiu, 67% dintre antreprenorii din Romania se asteapta ca salariile sa ramana cel putin la un nivel constant pe parcursul acestui an.
Rezultatele se dovedesc a fi ceva mai pesimiste atunci cand vine vorba despre deprecierea monedei nationale, 60% dintre managerii romani considerand ca leul se va deprecia in urmatoarele sase luni. Totodata, nu mai putin de 72% dintre cei care au participat la studiul “Increderea in economie si in conditiile de business” desfasurat de platforma Project-E au declarat ca estimeaza o depreciere a leului in urmatoarele 12 luni. De asemenea, tot la acest capitol am mai putea spune ca 6 din 10 manageri romani considera ca pretul Bitcoin va avea o evolutie constanta sau chiar ascendenta pe parcursul acestui an.
Aproape 80% dintre antreprenorii care au participat la studiul celor de la Project-E sustin ca in 2021 va exista o situatie hibrid pe piata muncii, in care se va munci atat de la distanta, cat si de la birou. De asemenea, peste 50% dintre managerii romani se asteapta ca numarul calatoriilor in interes de serviciu sa creasca pe parcursul acestui an.
In acelasi timp, 68% dintre participantii la studiul “Increderea in economie si in conditiile de business” sunt de parere ca profitabilitatea companiilor in care lucreaza va ramane constanta sau va creste pe parcursul acestui an. De asemenea, 76% dintre respondenti au declarat ca se asteapta la o conservare sau la o crestere a cifrei de afaceri in 2021.
Ultimele NOUTATI
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si