Mai mult de jumatate dintre antreprenorii romani se dovedesc a fi optimisti atunci cand vine vorba despre revenirea economica a tarii noastre in 2021. Potrivit studiului “Increderea in economie si in conditiile de business” desfasurat de platforma Project-E, in colaborare cu Bucharest Business School, sase din zece manegeri romani considera ca tara noastra va raporta o crestere economica in 2021. Romania traverseaza la ora actuala o perioada destul de dificila din punct de vedere economic, criza provocata de pandemia de coronavirus afectand in mod semnificativ multe sectoare economice.
Potrivit aceluiasi studiu, aproape 55% dintre managerii intervievati sustin ca ROBOR la trei luni se va situa intre 1% si 2% pe durata acestui an. De asemenea, este important de precizat ca 33% dintre cei chestionati se asteapta ca in perioada urmatoare sa se inrautateasca conditiile macroeconomice. In acelasi timp, nu mai putin de 72% dintre cei care au participat la studiul celor de la Project-E au sustinut ca estimeaza o depreciere a leului pe parcursul acestui an.
Antreprenorii romani nu sunt foarte optimisti nici cand vine vorba despre rata somajului, 58% dintre cei care au raspuns intrebarilor platformei Project-E sustinand ca rata somajului ar urma sa creasca in urmatoarele 12 luni. Totusi, este important de remarcat ca lucrurile stau ceva mai bine acum in comparatie cu rezultatele inregistrate in ultimul trimestru al anului trecut. La acea vreme, nu mai putin de 77% dintre respondenti au declarat ca rata somajului va creste in 2021.
Referitor la rata inflatiei, parerile sunt destul de impartite printre managerii din Romania. Mai exact, rezultatele studiului ne arata ca 42% dintre antreprenorii romani estimeaza o rata a inflatiei situata intre 2% si 3% in 2021. De asemenea, 41% dintre cei intervievati sunt de parere ca in acest an nu vor exista modificari importante in legatura cu pretul proprietatilor imobiliare. 32% dintre manageri sustin insa ca preturile practicate pe piata imobiliara din tara noastra vor creste pe parcursul acestui an.
Potrivit rezultatelor acestui studiu, 67% dintre antreprenorii din Romania se asteapta ca salariile sa ramana cel putin la un nivel constant pe parcursul acestui an.
Rezultatele se dovedesc a fi ceva mai pesimiste atunci cand vine vorba despre deprecierea monedei nationale, 60% dintre managerii romani considerand ca leul se va deprecia in urmatoarele sase luni. Totodata, nu mai putin de 72% dintre cei care au participat la studiul “Increderea in economie si in conditiile de business” desfasurat de platforma Project-E au declarat ca estimeaza o depreciere a leului in urmatoarele 12 luni. De asemenea, tot la acest capitol am mai putea spune ca 6 din 10 manageri romani considera ca pretul Bitcoin va avea o evolutie constanta sau chiar ascendenta pe parcursul acestui an.
Aproape 80% dintre antreprenorii care au participat la studiul celor de la Project-E sustin ca in 2021 va exista o situatie hibrid pe piata muncii, in care se va munci atat de la distanta, cat si de la birou. De asemenea, peste 50% dintre managerii romani se asteapta ca numarul calatoriilor in interes de serviciu sa creasca pe parcursul acestui an.
In acelasi timp, 68% dintre participantii la studiul “Increderea in economie si in conditiile de business” sunt de parere ca profitabilitatea companiilor in care lucreaza va ramane constanta sau va creste pe parcursul acestui an. De asemenea, 76% dintre respondenti au declarat ca se asteapta la o conservare sau la o crestere a cifrei de afaceri in 2021.
Ultimele NOUTATI
Publicitatea din Romania, aproape de 850 milioane euro in 2025. Digitalul castiga teren
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Oferte last minute vs. rezervari in avans la bilete de avion - avantaje si dezavantaje
Partenerii nostri
Elemente noi care se introduc OBLIGATORIU in REGES ONLINE. Atentie la prevederile legale!
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Amortizare apartament fara justificare economica: Ce a decis ANAF intr-un caz concret
Masuri fiscale aplicabile din 1 august 2025 si 1 ianuarie 2026: Ce pregateste Guvernul Bolojan
Inventarierea elementelor de trezorerie: Concepte, etape si exemple practice
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii
Te-ar putea interesa si
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii