Scumpirile nu se mai opresc. Inca un produs vital va costa cu 20% mai mult
scumpire apascumpire apa imbuteliatascumpire apa izvor
Dupa gaze naturale, energie electrica si carburanti, si pretul apei imbuteliate va face un salt de 20%. Nici nu se putea altfel, intrucat economia este strans interconectata si, pentru a ajunge la noi, pana si apa are nevoie de materiile prime enumerate la inceput.
Asociatia Producatorilor din Industria
Apei a anuntat ca membrii sai vor majora cu 20% preturile apei imbuteliate, fiind nevoiti sa transfere catre clientii finali o parte din costurile suplimentare.
Producatorii de apa de izvor au explicat nu mai pot mentine actualul nivel al preturilor, intrucat scumpirile din ultimul an la energie, ambalaje si combustibili pun o presiune mare asupra sustenabilitatii afacerilor.
Prin urmare, in aceasta perioada, are loc o recalibrare a nivelului de pret, astfel incat o parte din costurile suplimentare va fi transferata catre clientii finali.
Scumpirile nu mai pot fi acoperite din buzunarul producatorilor
Membrii Asociatiei precizeaza ca au fost tot timpul atenti la nevoile clientilor, investind in calitate si in eficientizarea proceselor de productie pentru a oferi cea mai buna apa la cele mai bune preturi.
Din pacate, insa, scumpirile uriase din ultima perioada nu mai pot fi acoperite in integralitate de producatori, asa ca, in urmatoarea perioada, acestia vor creste pretul cu 20%.
Asociatia Producatorilor din Industria Apei a explicat ca membrii sai platesc, in 2021, facturi de energie electrica mai mari cu 90%, in comparatie cu anul trecut, pretul combustibililor s-a majorat cu aproximativ 20%, iar preturile ambalajelor s-au majorat cu aproape 50%.
In afara de asta, companiile care imbuteliaza apa au de furca si cu scumpirea euro.
Cu toate acestea membrii Asociatiei promit ca vor continua sa investeasca in utilaje de ultima generatie pentru a creste gradul de eficienta si se vor orienta spre solutii inovatoare de productie si utilizare a energiei.
Insa s-ar bucura daca efortului lor i s-ar alatura actiuni ale autoritatilor, care sa sprijine companiile care produc in Romania si sa incurajeze demersurile care isi propun realizarea unor activitati economice sustenabile.
Foto: pexels.com