In 100 de zile, Regatul Unit a vaccinat aproape jumatate din populatia adulta. Ce strategie a aplicat
campanie de vaccinarevaccin anticovidmarea britanie
Campania de vaccinare din
Marea Britanie pare a fi una de succes, daca analizam cifrele care o descriu: In 100 de zile de la debutul campaniei nationale de imunizare a populatiei impotriva Sars-CoV2, Guvernul a reusit sa vaccineze 25 de milioane de cetateni cu prima doza. De asemenea, dintre acestia, peste 1,7 milioane de britanici au primit deja rapelul, anunta autoritatile din Regat.
Guvernul din Marea Britanie a transmis datele oficiale ale campaniei sale de vaccinare. Astfel, pana miercuri, au fost imunizati 25.273.226 de britanici. Dintre acestia, 1.759.445 au primit si doza rapel.
Britanicii au fost imunizati cu serurile Pfizer si AstraZeneca.
Practic, aproape jumatate din populatia adulta din Marea Britanie a primit cel putin o doza de vaccin impotriva noului tip de coronavirus.
Avem "25 de milioane de motive sa fim increzatori in viitor in timp ce redeschidem precaut societatea", a spus premierul Boris Johnson.
Boris Johnson se va vaccina cu AstraZeneca
Seful Guvernului britanic a anuntat ca urmeaza sa se vaccineze si va alege pentru aceasta serul dezvoltat de AstraZeneca.
Serul nu se bucura in acest moment de prea multa popularitate printre statele membre. Mai multe tari europene au suspendat, total sau partial, administrarea serului, din cauza unor suspiciuni legate de formarea cheagurilor de sange.
Cum a reusit Marea Britanie sa vaccineze atat de multe persoane
Faptul ca Executivul din Regat a reusit sa imunizeze atat de multe persoane in doar 100 de zile are la baza o strategie, destul de discutata de specialisti.
Oficialii britanici au decis sa administreze prima doza de vaccin la cat mai multi cetateni, amanand doza de rapel.
Adeptul acestei tactici este si presedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. Liderul de la Casa Alba a avut dispute cu fostul presedinte american Donald Trump, care nu era de acord cu aceasta strategie.
Trump a declarat in nenumarate randuri ca e de preferat sa se asigure stocuri pentru a vaccina cu ambele doze populatia, mai degraba decat stocurile sa fie epuizate pentru a primi prima doza cat mai multe persoane.