Despre criptomonede se vorbeste din ce in ce mai des in ultimii ani, un numar tot mai mare de entuziasti luand decizia de a investi in acest domeniu. Bineinteles, Bitcoin este cea mai puternica si cea mai cunoscuta criptomoneda la ora actuala, o buna parte dintre investitii mergand in aceasta directie. Potrivit specialistilor insa, inainte de a incepe o investitie in criptomonede, este nevoie de o documentare cat se poate de serioasa.
Inainte de toate, cei ce decid sa isi investeasca banii in Bitcoin trebuie sa constientizeze inca de la bun inceput ca acei bani pot fi pierduti pentru totdeauna. Astfel, o astfel de investitie trebuie analizata foarte temeinic, iar cei care decid sa mearga in aceasta directie sa se gandeasca bine daca isi permit sa isi piarda banii investiti.
Daca cochetezi cu ideea de a investi in Bitcoin, gasesti in randurile urmatoare cateva sfaturi de care ar fi bine sa tii cont inainte de a lua o decizie!
Asa cum spuneam si in randurile precedente, orice investitie trebuie sa fie precedata de anumite intrebari. Iti permiti sa pierzi banii pe care urmeaza sa ii investesti? Iti va parea rau daca vei pierde banii in cauza? Ai deja planuri viitoare care sa se bazeze pe banii pe care vrei sa ii investesti deocamdata in Bitcoin?
Fara doar si poate, o investitie in Bitcoin poate fi extrem de riscanta. Tocmai din acest motiv, specialistii recomanda investitorilor sa nu isi mizeze toti banii in aceasta directie, ba chiar din contra. Potrivit unor voci avizate din domeniu, este de preferat sa nu investesti mai mult de 2-5% din banii pe care ii ai in aceasta directie.
Piata criptomonedelor este inca la inceput de drum, nefiind inca reglementata. In aceste conditii, investitorii nu beneficiaza de prea multa protectie. Pe piata exista, de asemenea, o sumedenie de escrocherii la care trebuie sa fii atent. Un sfat dat de specialisti este sa eviti in primul rand investitiile in orice tip de planuri sau scheme de investitii, acestea dovedindu-se in cele mai multe dintre cazuri a fi simple pacaleli.
Atacurile cibernetice asupra exchange-urilor pentru criptomonede sunt extrem de comune, cel mai bun exemplu in acest sens fiind chiar Binance, unul dintre cele mai cunoscute nume de pe piata, care nu a scapat de problemele de acest gen. Asadar, este de preferat sa iti transferi monedele din exchange-uri in portofelul digital dupa ce ai executat tranzactia. In cazul in care un exchange este compromis, va dura chiar si cateva saptamani pana iti vei putea recupera banii. Mai rau, exista riscul sa pierzi toti banii fara a mai putea apela la o cale legala pentru a ii recupera.
Inainte de a lua o astfel de decizie, este de preferat sa vorbesti cu sotia sau cu partenera de viata despre acest pas. Mai ales daca nu este doar o joaca si planuiesti sa investesti o suma importanta de bani. Investitiile de acest fel sunt riscante, iar pierderile pot afecta intreaga familie.
Ultimele NOUTATI
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Oferte last minute vs. rezervari in avans la bilete de avion - avantaje si dezavantaje
Cu doar 27.000 de euro venituri pe familie in Romania, depasim Cehia si Ungaria la puterea de cumparare
Partenerii nostri
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Ce se intampla daca depasesti 90 zile concediu medical. Drepturi si obligatii
Chitanta neinregistrata in anul 2024: Cum se remediaza situatia
Renuntarea la dividende in favoarea celorlalti asociati: Care este solutia legala sigura si corecta?
Monografii Contabile 2025: Modele grupate pe domenii, gata de folosit
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii