Listarea Hidroelectrica la bursa s-a dovedit a fi un succes de proportii, micii investitori persoane fizice investind in medie 35.000 de lei in oferta de listare de actiuni prin care Fondul Proprietatea a vandut actiunile producatorului de energie electrica.
Compania urmeaza sa fie listata la mijlocul saptamanii viitoare la Bursa de Valori Bucuresti, in data de 12 iulie. Hidroelectrica are unitati de producere a energiei electrice prin baraje atat pe firul apei, cum ar fi cele de la Portile de Fier, cat si prin lacuri de acumulare, asa cum este Vidraru.
Oferta initiala a Fondului Proprietatea a fost de 17.3% din actiunile Hidroelectrica, insa cererea foarte mare a dus in cele din urma la lichidarea intregerii detineri, de 19.5%. Astfel, la vanzare au fost 89.7 milioane de actiuni, dintre care 17.9 milione de actiuni revenind investitorilor de retail. In total, investitorii de retail au plasat ordine pentru cumpararea unui numar de 55.8 milioane de actiuni, pentru care au virat 6.25 de miliarde de lei.
Ministrul Sebastian Burduja s-a declarat mai mult decat incantat de ceea ce s-a intamplat, numind listarea Hidroelectrica la Bursa un succes istoric. „Acest succes istoric al listarii Hidroelectrica arata ca a fost o optiune corecta, care a depasit orice asteptari. Sunt liberal si acesta este drumul de urmat si pentru alte companii din portofoliul ministerului pe care il conduc”, a transmis cu aceasta ocazie ministrul Energiei.
Joi, 6 iulie, Bursa de Valori Bucuresti procesa in sistemul sau tranzactii Hidroelectrica in valoare de 1.8 miliarde de lei, sub forma a 51.865 de tranzactii. Lasand la o parte extremele din oferta, s-a ajuns la concluzia ca romanii au investit in medie 35.000 de lei in actiunile H20. Sigur, aceasta medie ia in calcul atat ordinele cu pragul minim de 50 de actiuni, in valoare de 5.200 de lei, cat si ordinele de cateva zeci sau sute de mii de actiuni.
Ultimele NOUTATI
Majoritatea tarilor UE critica reforma propusa de presedinta CE. Miza: 400 de miliarde de euro! Ce presupune revizuirea finantarii regionale
7 din 10 tineri folosesc TikTok, dar doar 3 din 10 au cont pe LinkedIn – tinerii romani prefera distractia online in locul retelelor profesionale
Ce se intampla cu TVA pentru HoReCa la 1 octombrie. Vicepremierul Barna impune o conditie pentru TVA de 11%
Analiza Pwc. Rezolvam pe moment criza bugetara, dar iesim din cercul vicios al cheltuielilor marite care atrag cresteri de taxe?
Revolutie in sanatate: Guvernul vrea mai multi contribuabili si taie scutirile la CASS. Cine nu va mai fi asigurat?
Secretul din spatele podelelor care rezista 25 de ani fara sa se deterioreze
Partenerii nostri
Declaratia 216: Cine are obligatia si pana cand se depune in 2025
TOP 3 prioritati pentru contabili in luna iulie 2025 [INFOGRAFIC]
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii
Te-ar putea interesa si
Ce se intampla cu TVA pentru HoReCa la 1 octombrie. Vicepremierul Barna impune o conditie pentru TVA de 11%
Analiza Pwc. Rezolvam pe moment criza bugetara, dar iesim din cercul vicios al cheltuielilor marite care atrag cresteri de taxe?