Listarea Hidroelectrica la bursa s-a dovedit a fi un succes de proportii, micii investitori persoane fizice investind in medie 35.000 de lei in oferta de listare de actiuni prin care Fondul Proprietatea a vandut actiunile producatorului de energie electrica.
Compania urmeaza sa fie listata la mijlocul saptamanii viitoare la Bursa de Valori Bucuresti, in data de 12 iulie. Hidroelectrica are unitati de producere a energiei electrice prin baraje atat pe firul apei, cum ar fi cele de la Portile de Fier, cat si prin lacuri de acumulare, asa cum este Vidraru.
Oferta initiala a Fondului Proprietatea a fost de 17.3% din actiunile Hidroelectrica, insa cererea foarte mare a dus in cele din urma la lichidarea intregerii detineri, de 19.5%. Astfel, la vanzare au fost 89.7 milioane de actiuni, dintre care 17.9 milione de actiuni revenind investitorilor de retail. In total, investitorii de retail au plasat ordine pentru cumpararea unui numar de 55.8 milioane de actiuni, pentru care au virat 6.25 de miliarde de lei.
Ministrul Sebastian Burduja s-a declarat mai mult decat incantat de ceea ce s-a intamplat, numind listarea Hidroelectrica la Bursa un succes istoric. „Acest succes istoric al listarii Hidroelectrica arata ca a fost o optiune corecta, care a depasit orice asteptari. Sunt liberal si acesta este drumul de urmat si pentru alte companii din portofoliul ministerului pe care il conduc”, a transmis cu aceasta ocazie ministrul Energiei.
Joi, 6 iulie, Bursa de Valori Bucuresti procesa in sistemul sau tranzactii Hidroelectrica in valoare de 1.8 miliarde de lei, sub forma a 51.865 de tranzactii. Lasand la o parte extremele din oferta, s-a ajuns la concluzia ca romanii au investit in medie 35.000 de lei in actiunile H20. Sigur, aceasta medie ia in calcul atat ordinele cu pragul minim de 50 de actiuni, in valoare de 5.200 de lei, cat si ordinele de cateva zeci sau sute de mii de actiuni.
Ultimele NOUTATI
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea