Obisnuiesti sa investesti pe Bursa? Atunci ai motive de bucurie odata cu listarea Premier Energy, care a urcat reprezentativitatea sectorului energetic si de utilitati la 66% din capitalizarea totala a Bursei. Premier Energy intra pe piata cu o capitalizare anticipata de 2.4 miliarde de lei, pondere de 1% in capitalizare domestica si 1.52% din capitalizarea tuturor companiilor din energie si utilitati listate la Bursa.
"Este cea mai mare listare a unei companii antreprenoriale la Bursa de Valori Bucuresti din ultimii 7 ani. Am avut listarea Digi in 2017, care a fost mai mare. Daca ne uitam la istoria Bursei de Valori Bucuresti este in top 5 cele mai mari listari ale unei companii private pe care le-am avut la Bursa. Si prin listarea voastra vedem o crestere a reprezentativitatii sectorului energetic si utilitati la Bursa de Valori Bucuresti, aproximativ 66% din capitalizarea totala a Bursei. Acest procent ne arata cat de bine reprezentat este sectorul energetic la Bursa si ne arata cat de mult avem de lucru pentru a creste reprezentarea celorlalte sectoare din economia romaneasca la Bursa", a declarat Radu Hanga.
Radu Hanga a subliniat ca Premier Energy debuteaza pe piata cu o capitalizare estimata la 2.4 miliarde de lei, echivaland cu 1% din capitalizarea totala a pietei interne si 1.52% din capitalizarea companiilor energetice si de utilitati listate la bursa.
Conform unui comunicat al companiei, pretul ofertei publice initiale pentru Premier Energy a fost fixat la 19.5 lei pe actiune, ceea ce rezulta intr-o capitalizare de piata de 2.4 miliarde de lei, adica aproximativ 489.8 milioane de euro. Dupa oferta publica, EMMA Capital detine in continuare 71.25% din actiunile Premier Energy Group.
Investitorii de retail din Romania au beneficiat de o reducere de 5% din pretul de oferta pentru ordinele de subscriere valide in primele trei zile lucratoare ale perioadei de oferta. Astfel, pretul final de oferta cu reducere pentru actiunile subscrise in aceste conditii a fost de 18.53 lei pe actiune oferita.
Oferta a fost adresata atat investitorilor de retail si institutionali din Romania, cat si investitorilor institutionali internationali eligibili, cu o distributie finala a transelor astfel: 20% din actiunile ofertei au fost alocate investitorilor de retail, iar restul de 80% au fost destinate investitorilor institutionali.
Premier Energy Group se remarca drept una dintre companiile private de infrastructura energetica integrata vertical cu cea mai rapida expansiune din Europa de Sud-Est si un important jucator in sectorul energiei regenerabile din regiune. Grupul gestioneaza si dezvolta o capacitate de generare a energiei electrice regenerabile de peste 1.000 MW in Romania si Moldova, avand, de asemenea, una dintre afacerile cu cea mai rapida crestere in furnizarea de energie electrica din surse regenerabile in ambele tari.
In Romania, grupul este al treilea cel mai mare distribuitor si furnizor de gaze naturale, deservind peste 150.000 de puncte de consum. In Moldova, este lider in distributia si furnizarea de energie electrica, acoperind aproape un milion de puncte de consum si avand peste 840.000 de clienti, ceea ce reprezinta aproximativ 70% din populatia tarii.
Citeste si: Cu doar 5.000 de euro iti poti deschide afaceri banoase in Romania. 4 idei
Sursa foto: facebook/bvb
Ultimele NOUTATI
Se fac angajari la stat - vezi aici lista oraselor cu cele mai multe posturi si studiile de care ai nevoie
Dezamagire crunta la salarii, pentru studenti si absolventi: 3.500- 4.500 de lei pentru joburi entry-level
Art Set by GAEP: Companii de 2 miliarde de lei adopta arta pentru retentia si satisfactia angajatilor
Cererea masinilor electrice pe piata interna, in crestere
Partenerii nostri
Baza de calcul pentru concediu medical - este influentata de indicele de inflatie?
Ce conteaza cu adevarat pentru tinerii din generatia Z la locul de munca
Cum sa folositi SAGA pentru PFA: Ghid pentru evidente fiscal-contabile perfect legale
Imprumuturi intre societati: care sunt conditiile de acordare?
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?