Stadioane nou-noute, sosele si autostrazi care sa brazdeze tara in lung si in lat, hoteluri de inalta tinuta, cai ferate functionale, aeroporturi moderne, ba chiar si toalete ecologice mult mai dese in oras. Toate ar putea fi realitate in Romania peste doar 10-12 ani daca ii iese planul lui Mircea Sandu. Presedintele Federatiei Romane de Fotbal isi doreste sa aduca la noi in tara cea mai importanta competitie europeana de profil: Campionatul European din 2024.
"E realizabil. Tineti cont ca vorbim despre 2024, adica 13 ani de acum inainte, timp in care sa construim infrastructura.Voi avea o discutie cu premierul Emil Boc despre aceasta problema. Premierul Ungariei, Viktor Orban, a raspuns deja favorabil unei candidaturi comune cu Romania.
Dupa un prim calcul al meu, e vorba de aproximativ 25 de miliarde de euro. Pare mult, dar sunt investitii facute in elemente de infrastructura care raman Romaniei. Autostrazi, aeroporturi, stadioane trebuie ca Romania sa stie sa atraga fonduri europene. Apoi, mai sunt autoritatile locale, sponsorii. Pe langa Bucuresti si Cluj, unde avem deja stadioane, ar putea fi luate in calcul Timisoara, Brasov, Craiova, Constanta sau Iasi. Niste concluzii exacte putem trage dupa efectuarea unui audit de catre o firma specializata", a spus Mircea Sandu intr-un interviu pentru Prosport.
Presedintele FRR are deja si o strategie care presupune implicarea companiilor multinationale din Romania, care si-ar dori sa isi alature numele unei astfel de competitii. In plus, el a avansat deja cateva nume care ar fi de acord cu implicarea, ca Enel si Holcim. Dovada faptului ca vorbeste serios, presedintele FRF s-a intalnit deja cu reprezentantii Consiliului Investitorilor Straini in Romania.
Teoretic, aparitia unor locuri de munca, avantajele unor lucrari moderne, impactul mediatic si economic ar trebui sa fie beneficii pentru tara noastra in incercarea de a organiza un astfel de eveniment. Tot la fel de teoretic, insa, sumele vehiculate precum si termenele limita in construirea autostrazilor sau stadioanelor par probleme foarte mari, mai ales confruntate cu experienta noastra din ultimii 20 de ani. Grecia este un exemplu cat se poate de negativ al unei astfel de experiente, existand voci care sustin ca banii cheluititi (sau furati, dupa altii) pentru JO din 2004 au grabit aparitia caderii economice.
Daca este benefica sau chiar posibila organizarea unei astfel de competitii in Romania va lasam pe dumneavoastra sa ne spuneti. Ideea este cat se poate de interesanta. Mai ales ca ar fi o sansa nesperata pentru Romania de a se califica la Campionatul European, nivelul actual al echipei punand sub semnul intrebarii participarea la turneul ce urmeaza sa inceapa in 2012.
Ultimele NOUTATI
5 accesorii de iarna pe care orice sofer ar trebui sa le aiba in masina
7 sfaturi pentru incalzirea masinii corect in zilele recile – greseala pe care o fac multi
Nu pleca pe drum fara a face asta! 5 recomandari esentiale pentru sofatul iarna
Cel mai bun anunt de angajare in 2024. Cum sa il scrii, ca sa atragi numai candidati de calitate
Cauti personal pentru firma ta? Descopera aceste 5 intrebari neasteptate pe care orice angajator ar trebui sa le puna in interviuri
Cate tipuri de credite bancare exista si care e diferenta dintre ele? Ipotecar, de nevoi personale, imobiliar?
Partenerii nostri
Proiect - salariatii ar putea beneficia de doua zile libere PLATITE pentru a merge la medic
Declaratie pe proprie raspundere cu privire la functia de baza - MODEL
Salariat care a plecat in concediu de odihna, fara sa depuna cerere - PROCEDURA
Aspecte juridice critice in imbunatatirea managementului fortei de munca
Cele mai importante reglementari pentru institutiile de credit in 2024
Salariatul nu este apt pentru locul de munca: "Suntem obligati sa ii oferim alt post in firma?"
Te-ar putea interesa si
Nu pleca pe drum fara a face asta! 5 recomandari esentiale pentru sofatul iarna
Cel mai bun anunt de angajare in 2024. Cum sa il scrii, ca sa atragi numai candidati de calitate