Din fericire, exista solutii pentru a crea un spatiu de lucru confortabil, discret si practic chiar si in zone mici, de doar cativa metri patrati, iar in amenajarea acestuia trebuie sa tii cont de doua aspecte esentiale.
In timpul pandemiei, aplicatiile pentru videoconferinte au devenit rapid un instrument esential pentru comunicare in multe companii. Sunt usor de folosit si au drept principal avantaj faptul ca se pastreaza distanta sociala. Totusi, nu este intotdeauna usor sa organizezi sau sa participi la o videoconferinta din sufragerie, dormitor sau bucatarie. Incearca, daca este posibil, sa programezi intalnirea in momente in care stii ca nu vei fi deranjat – de copii, pisica etc. Evita sursele de iluminat din spate, iar daca spatiul in care se afla biroul este prea intunecat, adauga o lumina placuta. Ca fundal, alege un perete neutru, dar trebuie sa stii ca unele programe de acest tip ofera si posibilitatea de a stabili un decor virtual.
De asemenea, trebuie sa ai un echipament de calitate, precum si o conexiune foarte buna la internet pentru a evita intreruperile. Vei mai avea nevoie de o camera web buna, dar nu neaparat 4K, iar daca aceasta este externa, nu uita sa o pozitionezi in fata ta. Foarte importante sunt si dispozitivele audio, pentru ca o calitate superioara a sunetului este esentiala. Alege o boxa portabila, iar daca in jurul tau este de obicei mult zgomot, foloseste casti cu capacitatea de reducere a acestuia.
Telemunca nu trebuie sa afecteze calitatea vietii in general, de aceea este necesara o delimitare a spatiului de lucru de cel personal. Nu transforma camera de zi sau dormitorul in birou. Daca locuiesti intr-un apartament mic, gandeste-te la orice colt neutilizat – sub o scara, intr-un hol – care ar putea fi transformat in birou. Daca nu este posibil, incearca sa delimitezi cu ajutorul unui separator de camera biroul de restul livingului, fara a aglomera spatiul. Sau amenajeaza biroul intr-o piesa de mobilier, precum un dulap, care se poate inchide cu o usa. Odata ce ti-ai finalizat sarcinile profesionale, inchide dulapul si nu vei mai vedea nici documentele, nici instrumentele de lucru. Investeste intr-un sistem de depozitare practic si compact, pentru ca tot ceea ce ai nevoie pentru munca ta sa se afle intr-un spatiu dedicat.
Creeaza o atmosfera dinamica si pe placul tau, cu decorul care te motiveaza: plante, pentru relaxare, mobilier scandinav, pentru a fi in tendinte, obiecte de designer, pentru a da frau liber imaginatiei.
Alege cu cea mai mare grija scaunul de birou. Vei petrece multe ore pe el, deci merita sa investesti ceva mai mult pentru a avea parte de confort.
Nu uita de un ceas. Munca de acasa poate duce rapid la suprasolicitare, pentru ca multe persoane nu mai tin cont de program. Asigura-te ca mentii un program de lucru decent si ia regulat pauze, daca nu vrei sa ajungi sa fii extenuat.
Cel mai mare risc cu care te poti confrunta atunci cand lucrezi de acasa este sa te izolezi. Pentru a nu te indeparta de lumea exterioara, iesi afara regulat. Pentru variatie, poti merge intr-un spatiu de coworking sau sa lucrezi acasa la un prieten, de exemplu. Pe terasa unei cafenele, in casa ta de vacanta, gama de posibilitati este destul de mare atunci cand vine vorba despre reinventarea spatiului de lucru.
Sursa foto: Unsplash
Ultimele NOUTATI
OpenAI obtine finantare de 6,6 miliarde de dolari si este evaluata la 157 de miliarde de dolari
Inteligenta artificiala si creativitatea cum poate tehnologia sa schimbe arta si designul
10 mistere inca nerezolvate ale Lumii Antice - cu toata stiinta de azi, nimeni nu si le poate explica
Ce gust are un ulei de masline autentic si de unde poti sa-l cumperi? De la AlimenteAcasa.ro!
Partenerii nostri
Puteti concedia un angajat pentru absente nemotivate? Depinde!
Reangajarea unei persoane care se pensioneaza la limita de varsta - PROCEDURA
Reducerea saptamanii de lucru - in ce CONDITII este posibila? Procedura legala, pas cu pas
Reevaluare terenuri: Implicatii fiscale pentru societatile comerciale
Controale ANAF 2024: Ce nereguli au descoperit inspectorii in urma verificarilor
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?
Te-ar putea interesa si