Netflix pregateste o surpriza de proportii pentru utilizatorii din intreaga lume, anuntand recent ca isi propune sa ia masuri in privinta practicii de impartasire a parolelor intre mai multi utilizatori. Potrivit datelor prezentate de reprezentantii platformei de streaming, peste 100 de milioane de gospodarii folosesc la aceasta ora o parola comuna, dintre acestea 30 de milioane venind chiar din Statele Unite si Canada.
Anuntul Netflix vine la putin timp dupa ce platforma a raportat pentru prima data dupa mai bine de un deceniu un numar de abonati in scadere. La sfarsitul lunii aprilie, Netflix a anuntat ca are 221.6 milioane de abonati la nivel global, in scadere cu aproape 200.000 de abonati in comparatie cu raportarea precedenta. Estimarile celor de la Netflix nu sunt cele mai optimiste nici pentru perioada urmatoare, acestia asteptandu-se ca declinul sa se accentueze si in urmatorul trimestru.
Rezultatele nu prea bune inregistrate de Netflix in prima parte a acestui an vin dupa ce in ultimii ani, in special in timpul pandemiei de coronavirus, cifrele companiei au crescut spectaculos. Spre exemplu, in ultimul trimestru din 2021, Netflix s-a putut lauda cu un plus de 8.3 milioane de abonati. Una dintre explicatiile acestei scaderi a numarului de abonati se refera la cresterea pretului la abonamente pentru utilizatorii din Statele Unite si Canada, aceasta masura ducand la o scadere cu 600.000 a numarului de abonati.
Sefii Netflix iau in calcul acum stabilirea unei taxe suplimentare pentru conturile utilizate de mai multe persoane in afara casei. Un prim pas pe care Netflix l-ar putea face in acest sens ar fi reprezentat de trimiterea unui alerte utilizatorilor ale caror parole sunt folosite de alte gospodarii decat cele pentru care s-au abonat.
Strategia a fost deja pusa in aplicare de cei de la Netflix sub forma de test in trei tari din America Centrala si de Sud: Costa Rica, Peru si Chile. Asa cum spuneam si mai devreme, pentru conturile care partajeaza o parola intre adrese fizice diferite, Netflix a decis sa solicite o taxa suplimentara pentru adaugarea unor asa numite conturi secundare pentru pana la doua persoane din afara casei. Pretul difera in functie de tara: 2.13 dolari pe luna in Peru, 2.92 dolari pe luna in Chile, respectiv 2.99 dolari in Costa Rica.
Decizia celor de la Netflix poate parea destul de surprinzatoare in momentul de fata, mai ales ca platforma era chiar cea care incuraja aceasta practica in urma cu numai cativa ani. In 2017, filosofia celor de la Netflix era aceea de a atrage cat mai multa atentie asupra continutului sau, sperand ca aceasta strategie va duce in cele din urma la cresterea numarului de abonati. Strategia a parut sa dea roade pentru mai multi ani consecutivi, insa cifrele din ultimul trimestru ne arata ca totul are un sfarsit!
Citeste si: Europa se pregateste sa intre in CRIZA DE GAZE. Putem face fata daca rusii inchid COMPLET robinetul?
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea