Momentul adevarului: Cat spatiu intern de stocare iti ofera telefonul tau?
telefoanespatiu intern de stocarememorie internaiphonesamsung galaxy s4
Samsung a fost criticat recent pentru reclamele inselatoare cu privire la spatiul intern de stocare al modelului de top Galaxy S4, scrie Daily Mail. Cele mai recente teste tehnologice efectuate de revista Which? arata ca aplicatiile si fisierele de sistem preinstalate ocupa 46% din spatiul intern de stocare al smartphone-ului Samsung Galaxy S4.
La polul opus, se afla iPhone 5C de la Apple, unde aplicatiile si sistemul de operare ocupa 21% din spatiul intern de stocare.
In categoria bloatware-urilor, intra aplicatiile si fisierele instalate inainte ca un consumator sa cumpere respectivul telefon din magazin.
Revista Which? a analizat 8 din cele mai populare smartphone-uri cu memorie interna de 16 GB (cel putin pe hartie...): iPhone 5S si 5C, Samsung Galaxy S4, Google Nexus 5, Sony Xperia Z1, BlackBerry Z30, HTC One Mini si LG G2.
S4 ofera o memorie interna de stocare de doar 8,56 GB, in scadere de la testele efectuate in luna mai 2013, care indicau o memorie de 8,8 GB.
iPhone 5C ofera 12,6 GB pentru date, in timp ce "taticul" sau, 5S, ofera 12,2 GB.
LG G2 si HTC One Mini ofera un spatiu de stocare de 11 GB - 10,37 GB si respectiv 10,44 GB, afirma cei de la Daily Mail, care citeaza studiul Which?
Expertul tehnologic Jon Barrow explica: "Realitatea este ca fiecare smartphone sacrifica o parte din memoria interna pentru sistemul de operare - n-o sa aiba niciodata o memorie fixa de 8, 16 sau 32 GB de stocare. "Totusi, multi producatori indoapa telefoanele cu aplicatii inutile. Unul din aceste terminale este Galaxy S4".
Samsung a declarat ca solutia pentru extinderea memorie de stocare ar fi cardurile MicroSD.
Totusi, subliniaza acelasi Barrow, cele trei telefoane mobile care s-au situat cel mai bine la capitolul "memorie interna" in testele Which? - iPhone 5C + 5S si Nexus 5, nu dispun de sloturi pentru cardurile MicroSD, capitol la care puncteaza Samsung Galaxy S4.
Din nefericire pentru utilizatori, unele aplicatii nu pot fi instalate pe cardurile MicroSD, ci se inmagazineaza direct in memoria interna a smartphone-ului. Exista programe care ne pot ajuta sa mutam aplicatiile din flash-ul intern pe MicroSD, dar nu functioneaza in toate cazurile.
