Parfumurile sunt o parte esentiala a rutinei de ingrijire, reflectand personalitatea si stilul fiecaruia. Cu toate acestea, sa faci o alegere din gama larga de optiuni de parfumuri care exista pe piata poate fi coplesitor. Iar unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare este tipul parfumului, care poate varia de la apa de parfum la apa de toaleta, cu toate nuantele acestora, de la concentratie la rezistenta in timp si mod de utilizare.
Descopera mai jos care sunt tipurile de parfumuri, pentru a putea face o alegere informata in ceea ce priveste aceste produse care iti pot completa cu succes stilul personal.
Parfumul
Cunoscut si sub denumirea de “extrait de parfum” (extract de parfum) sau, mai simplu, parfum, este cea mai concentrata si puternica forma a acestui tip de produs disponibila pe piata. Parfumurile contin, de obicei, 20-30% uleiuri aromate si sunt considerate cea mai luxoasa si de lunga durata optiune. Datorita concentratiei lor mari, ele emana o aroma bogata si intensa, care poate sa persiste pe piele si o zi intreaga. Doar cateva picaturi aplicate pe zonele fierbinti de pe piele sunt suficiente pentru a te invalui intr-un parfum captivant. Desi tind sa fie mai scumpe, calitatea si rezistenta in timp justifica pretul.
“Eau de parfum” (apa de parfum) este urmatorul nivel de concentratie dupa parfumurile pure. Apa de parfum poate sa aiba concentratii de uleiuri parfumate variind intre 15 si 20%. Mirosul, ca al acestui parfum cu note de miere, va fi cu siguranta remarcat, dar nu este la fel de coplesitor ca cel al parfumurilor pure, ceea ce il face potrivit pentru utilizarea de zi cu zi. Aceste parfumuri indraznete pentru femei si barbati pot rezista intre sase si opt ore pe piele, asigurandu-te ca ramai invaluit intr-o aroma placuta pe tot parcursul zilei. Avand in vedere concentratia putin mai scazuta, acestea sunt in general mai accesibile financiar decat parfumurile pure, ceea ce le face o alegere populara printre fanii acestor produse.
Apa de toaleta
“Eau de toilette” (apa de toaleta) este o versiune mai usoara si mai diluata decat produsele prezentate mai sus, continand, de obicei, 5-15% uleiuri parfumate. Cu o astfel de concentratie, apa de toaleta are un miros mai proaspat si mai putin intens, fiind ideala pentru purtarea in timpul zilei si pentru zone cu clima mai calda, unde sunt de preferat parfumurile cu arome mai usoare. Apa de toaleta rezista pe piele intre patru si sase ore, fiind potrivita pentru iesiri ocazionale si mers la birou, de exemplu. Avand in vedere concentratia mai mica, apa de toaleta necesita adesea reaplicare pe parcursul zilei.
Apa de colonie
“Eau de cologne” (apa de colonie sau colonie, mai simplu) este cea mai diluata forma a acestui tip de produs, cu doar 2-4% uleiuri parfumate, oferind o explozie de miros revigoranta. La origine, coloniile au fost create cu note de citrice, avand calitatea de a revitaliza. Avand in vedere formula lejera si rezistenta limitata in timp, de doua pana la patru ore, coloniile sunt perfecte pentru persoanele care prefera parfumurile delicate si discrete.
Eau fraiche
Eau fraiche, care inseamna „apa proaspata” in limba franceza, este si mai diluata decat colonia. Cu o concentratie de ulei parfumat de numai 1-3%, eau fraiche ofera un miros suav. Poate sa fie incredibil de racoritoare si perfecta pentru zilele fierbinti de vara. Cu toate acestea, este esential sa retii ca parfumul acestui produs dureaza doar pana la doua ore.
Alegerea parfumului potrivit este o calatorie personala, ghidata de gusturile si de preferintele individuale. Intelegerea diferentelor dintre tipurile de parfumuri este importanta pentru a face o alegere informata, care sa completeze stilul tau de viata si ocaziile in care vei purta acest produs.
Sursa foto: Freepik
Ultimele NOUTATI
Inflatia si instabilitatea politica, principalele temeri ale producatorilor romani
Bitcoin stabileste un nou prag istoric: de ce moneda digitala domina din nou piata cripto
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea
Te-ar putea interesa si
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa