Crin Antonescu: "USL nu mai exista. Cerem demisia lui Victor Ponta"

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Crin Antonescu: USL nu mai exista. Cerem demisia lui Victor Ponta Crin Antonescu: "USL nu mai exista. Cerem demisia lui Victor Ponta"
de Manager.ro la 25 Feb. 2014
Urmareste-ne pe Google News
crin antonescuuslpsdpnlvictor pontademisie

"Este o decizie care s-a luat cu un vot covarsitor , dar este o decizie care nu s-a luat usor. Este o decizie pe care nu ne-am dorit-o, pe care am incercat sa o evitam, nu prin negocieri, tergiversari si amanari, ci prin cautarea tuturor sanselor si posibilitatilor de a spera ca in formula USL impreuna cu partenerii cu care ne-am angajat in fata alegatorilor si am primit de la ei un vot atat de important se poate continua... Se poate continua nu cu ei sau ei cu noi, ci pe calea angajamentelor pe care noi le-am facut, pentru ca toata alianta politica pe care noi am construit-o si pe care am dus-o trei ani si 20 de zile a avut un sens atata vreme cat am sperat ca obiectivele, principiile, lucrurile pe care le-am promis oamenilor sunt urmarite si ca avem cu toti intentia de a le atinge", a declarat liderul PNL, Crin Antonescu, dupa ruperea aliantei USL.

"USL nu mai exista"
 
"Nu mai avem niciuna din aceste sperante si ca atare ni s-a parut onest sa nu prelungim un festival de ipocrizie, o nesfarsita aruncare de responsabilitate de la unii la ceilalti, ci sa avem noi curajul sa constatam ceea ce este categoric adevarat: ca USL nu mai exista, pentru ca nu mai avea sens sa existe, pentru ca nu mai urmaream cu totii obiectivele angajate", a mai spus Antonescu, in cadrul conferintei de presa de marti seara. 
 
"A fost o criza prelungita artificial"
 
Antonescu a declarat: "Practic, prin incalcarea repetata si flagranta a unor elemente ale intelegerii politice de catre primul ministru Victori Ponta, PNL a decis sa puna capat unei crize prelungite artificial de catre premier vreme de 2 saptamani, sa nu accepte o prelungire paguboasa de inca 45 de zile, sa ia act cu luciditate de decizia care a fost la primul ministru si care sa decida retragerea ministrilor sai din acest cabinet, impreuna cu demisia tuturor demnitarilor politici ai PNL - toti secretarii de stat, toti sefii de agentii, pozitii asimilate cu caracter politic. Ministrii nostri au anuntat demisia din punct de vedere politic si maine pana in ora 12.00 toti demnitarii isi vor depune legal demisia la registratura guvernului."
 
Se cere demisia lui Ponta
 
"A doua decizie este de a solicita demisia lui Victor Ponta din functia de prim ministru. (...) Reactia fireasca in urma retragerii ministrilor liberali din guvern trebuie sa fie solicitarea demisiei domniei sale. In urma demisiei, se vor urma procedurile constitutionale, s-ar face consultari la Cotroceni si desemnarea unui alt premier nu ar putea avea loc pe alte criterii decat pe cele ale unei probabile majoritati parlamentare. Cu alte cuvinte, dl. Ponta ar avea toate sansele sa obtina un nou mandat daca are o majoritate, nu contestam acest lucru. Asa s-ar proceda din punct de vedere democratic", a mai declarat Antonescu.
 
"Ponta a incalcat programul de guvernare"
 
"Domnia sa ne-a anuntat public ca nu are de gand sa faca acest lucru si daca nu va actiona asa, PNL va ramana in opozitie. Toti cetatenii Romaniei trebuie sa stie ca nu am dezertat de la obligatia de a guverna, ca suntem gata sa participam la orice formula guvernamentala, ca suntem gata de a guverna, atat cat este sustinerea noastra politica in Romania, daca nu mai putem sustine un guvern care din foarte multe puncte de vedere a incalcat, prin persoana domnului ministru, si programul de guvernare si regulile interne de guvernare si termenii fundamentali ai intelegerii politice", precizeaza liderul PNL.
 
Deplina libertate pentru organizatiile teritoriale PNL
 
"O a treia decizie este aceea ca in urma constatarii incetarii USL, delegatia PNL a decis sa acorde deplina libertate tuturor organizatiilor teritoriale de a incheia orice alianta necesara in scopul asigurarii bunei guvernari locale. 
 
In al patrulea rand, constatam incetarea de fapt a USL. Aceste decizii, aceasta rezolutie a fost adoptata cu 187 voturi PENTRU, 6 voturi IMPOTRIVA si 2 ABTINERI. (...) 
 
PNL este un partid care stie in momentele decisive sa-si apere si identitatea si unitatea si interesul politic. (...) Tuturor alegatorilor le cer iertare pentru faptul ca NU S-A PUTUT sa ducem la capat un proiect politic pentru care PNL si eu personal am pledat, in care am investit foarte mult, in care am crezut foarte mult", a precizat Antonescu.
 
"Am simulat continuarea proiectului USL"
 
"Nu regret ca un guvern se rupe, faptul ca PNL dupa patru ani de opozitie si alegeri castigate, se vede iar in opozitie. Asta este nedrept, dar nu acest lucru este cu adevarat grav, nu pentru asta este pacat. Este pacat pentru ca daca o asemenea constructie politica si-ar fi urmat cursul, daca partenerii nostri, PSD si Victor Ponta, si-ar fi respectat angajamentele de fond luate in momentul infiintarii USL, Romania  ar fi avut sansa unei constructii stabile si durabile pentru cel putin 4 ani de zile (...) S-a ratata o sansa mare. Noi am fost pusi in situatia de a SIMULA continuarea acestui proiect, de a accepta compromisuri inacceptabile, de a vorbi despre un USL ideal, in vreme ce am constatat ca Victor Ponta si altii nu mai au niciun fel de ezitare in tentativa de a transforma USL in PSD-ul anilor 2000-2004; in aceasta situatie, alegerea noastra a fost una dureroasa, dar simpla: nu am vrut sa mintim pe nimeni. Chiar cu riscul plecarii de la putere aceasta este decizia corecta si pe aceasta am luat-o", subliniaza Antonescu. 
 
Multumiri pentru PSD-istii "de jos"
 
"As vrea sa le spun alegatorilor USL ca indiferent daca vom continua in opozitie sau la putere, pentru ca si daca vom fi acum in opozitie, convingerea mea este ca foarte curand cel mai tarziu la sfarsitul acestui an, vom reveni la guvernare; din ambele posturi, vom incerca sa aparam cu mijloacele specifice fie guvernarii, fie opozitiei, marile valori si obiective pe care le-am propus oamenilor si pentru noi, pentru liberali, acestea sunt o democratie politica reala, o separatie a puterilor in stat reala, un stat de drept si o independenta adevarata, autentica si eficienta a justitiei, o economie libera si liberala, cu adevarat concurentiala, de piata, o administratie performanta, dedicata cetateanului, ci nu primarului, o politica externa mult mai profund si mai eficient profilata. Vom face aceste lucruri chiar daca nu va mai exista USL. 
 
Pentru militantii, membrii si simpatizantii PSD: La urmatoarele alegeri, un are nimeni nicio indoiala ca acesti oameni vor face campanie si vor vota pentru altceva. Acest lucru este normal si cunoscandu-le destoinicia, n-am nicio indoiala. 
 
As vrea sa le multumesc pentru campaniile pe care le-am facut impreuna in USL, sa spun ca n-o sa fac niciodata confuzia intre ce fac anumiti lideri ai PSD si asteptarile, aspiratiile si intentiile acelora de jos, multi din acest partid si la aceasta despartire le multumesc pentru bataliile electorale pe care le-am dat, pastrand amintirea anului 2011, cand eram toti in opozitie si am rezistat cu totii, le doresc numai bine si le spun si lor ca nu putine dintre lucrurile pe care le doresc pentru ei insisi, pentru aceasta tara vom incerca sa le facem chiar daca nu vom avea votul lor, chiar daca vom fi intr-o batalie politica", a conchis liderul liberal. 

Ultimele NOUTATI

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine
Life Style

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine

today23 Apr. 2024
Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti

today23 Apr. 2024
Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari
Companii

Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari

today23 Apr. 2024
Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?
Companii

Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?

today23 Apr. 2024
3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor
Economie

3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor

today23 Apr. 2024
Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri
Economie

Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri

today23 Apr. 2024
4 trucuri de care sa tii cont in 2024 la renovarea bucatariei
Life Style

4 trucuri de care sa tii cont in 2024 la renovarea bucatariei

today23 Apr. 2024
Romanii n-au incredere nici in banci, nici in doctori, nici in bursa, dar investesc in scheme financiare
Analize

Romanii n-au incredere nici in banci, nici in doctori, nici in bursa, dar investesc in scheme financiare "minune"

today22 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari
Companii

Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari

today23 Apr. 2024
Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?
Companii

Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?

today23 Apr. 2024
3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor
Economie

3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor

today23 Apr. 2024
Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri
Economie

Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri

today23 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x