LIVE TEXT: Rasturnare de situatie in cazul VALIZA. Astazi este judecat Liviu Dragnea

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
LIVE TEXT: Rasturnare de situatie in cazul VALIZA. Astazi este judecat Liviu Dragnea
LIVE TEXT: Rasturnare de situatie in cazul VALIZA. Astazi este judecat Liviu Dragnea
de Magda Florea la 05 Nov. 2018
Urmareste-ne pe Google News
procesbombonicaliviu dragneaiccj

ICCJ judeca astazi, 5 noiembrie, apelul in dosarul Ć¢ā‚¬Å“BombonicaĆ¢ā‚¬Ā¯, in care liderul PSD a fost condamnat in prima instanta la 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare.

UPDATE 

Judecatorii au decis amanarea cauzei pana pe 3 decembrie, pentru formularea cererilor de probatoriu.

UPDATE

Liviu Dragnea este marele absent de la proces. Liderul PSD este reprezentat de doi avocati. Prin unul dintre aparatorii sai, Liviu Dragnea a depus completari la motivele de apel si inscrisuri.

Avocatul lui Dragnea a cerut amanarea pentru a lua la cunostinta motivele de apel depuse de doi dintre inculpatii din dosar.
 
 
UPDATE

Cateva zeci de pensionari se afla in fata ICCJ, pentru a-l sustine pe liderul PSD, Liviu Dragnea, care are termen in dosarul angajarilor fictive, in care a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare in prima instanta.
 
De asemenea, in acelasi loc se afla si protestatari #Rezist, care ii cer demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputatilor.
 
"Sa plece! Daca vrea sa ramana la partid, este problema lui, dar sa plece de la Camera Deputatilor pentru ca ne face de rusine peste tot", a declarat o femeie care facea parte din tabara anti-Dragnea.
 
"Poporul asta doreste, cel de stanga, cel care da si ceva poporului roman si cauta sa imbunatateasca nivelul de trai”, a spus un barbat din tabara sustinatorilor lui Dragnea.

..........

Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca astazi, 5 noiembrie, apelul in dosarul DGASPC Teleorman, in care presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat in prima instanta la 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare.
 
Apelul in acest dosar a fost declarat atat de procurorii DNA, cat si de catre inculpati.
 
Procesul a fost repartizat unui complet format din cinci judecatori, condus de Iulian Dragomir.

La primul termen al apelului, pe 8 octombrie, Liviu Dragnea nu s-a prezentat la proces iar judecatorii au anuntat ca liderul PSD a trimis o cerere prin care a solicitat amanare pentru a-si angaja un avocat.

Liviu Dragnea, fara incredere in justitia romana


Tot atunci, Liviu Dragnea a sustinut ca nu mai are incredere ca justitia e oarba, cel putin in ceea ce il priveste. 

"Nu prea mai am asteptari de la acest recurs. Adica nu mai am incredere ca, cel putin in ceea ce ma priveste, si nu numai, ca justitia este oarba, dupa ce am primit a doua condamnare fara nicio proba. Sa spui ca nu sunt probe si sa fii condamnat pe baza unui studiu sociologic, sa trimiti in inchisoare un om fara probe, iertati-ma, dar.. Asta inseamna lovituri asupra statului de drept in Romania. Cand vezi ca se intampla lucrurile astea, ce sa mai pui in rezervorul de incredere? Cand stii ca sunt dosare pe care le au magistratii, te duci cu gandul ca nu toate deciziile se iau pe libera constiinta. Au fost multe informatii care au ajuns la mine inainte de termen, dar nu le-am dat importanta", a declarat Liviu Dragnea, la Romania TV. 

#TELEORMANLEAKS: Misterul valizei cu mii de documente din interiorul Tel Drum


Cand nu se mai intampla nimic interesant pe scena politica romaneasca, in gospodaria unui satean din Teleorman apare o valiza doldora de hartii, rapoarte, calcule si informatii care ar putea baga unul dintre cei mai puternici lideri politici ai momentului pentru multi ani dupa gratii.

Rise Project a intrat in posesia unor documente importante, pe care DNA nu le-a gasit la perchezitiile de la Tel Drum. 
 
Potrivit datelor furnizate pana acum de Rise Project, ”o valiza cu informatii esentiale din interiorul corporatiei Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces cand au perchezitionat fizic si informatic sediul firmei, anul trecut, a fost gasita in zona rurala din Teleorman, de catre un localnic, chiar pe proprietatea lui. Localnicul a intrat in contact cu o sursa RISE Project din judet”.
 
Valiza contine un hard negru cu 63 GB de continut din computerul unui om important de la Tel Drum, mii de facturi, acte constitutive de firme-fantoma, extrase de cont, sau documente ale unor interpusi. Totodata, sunt salvate 54.710 mailuri + atasamentele de pe adresa de serviciu,
 
In valiza mai exista o tableta din 2010 care i-a apartinut directorului general Tel Drum, Petre Pitis si peste 1000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, intamplari din firma si momente de familie.
 
Exista si o agenda cu 980 de numere de telefon stranse in ultimii ani: “Basescu”, “Hrebe”, “Dancila”, “Banicioiu”, “Pieleanu” etc. Unul se remarca, scris cu pauza intre majuscule: “L I V I U”, copii de pe documente personale ale familiei Dragnea si planurile detaliate ale unei proprietati-mamut din Alexandria, in dreptul careia scrie “Casa Dragnea”.
 
Rise anunta ca printre documente se mai afla :
-Facturi pentru necesitati private, achitate de Tel Drum
- evidente contabile paralele structurate pe grup
- Registre de vanatoare pentru domeniile controlate de corporatie
- Notite scrise de mana cu cheltuieli urgente si socoteli

Dosarul Tel Drum a fost deschis ca urmare a unui sesizari a OLAF (Oficiul european antifrauda), transmisa procurorilor pe 30 septembrie 2016, privind suspiciuni de obtinere nelegala pentru lucrari de reabilitare de drumuri judetene a unor fonduri europene. Procurorii spun ca cei care faceau parte din grup ar fi conceput activitate acestuia in etape, in functie de zonele, firmele si influenta pe care le aveau. Primul pas, in viziunea DNA, ar fi fost privatizarea Tel Drum si transferarea din proprietatea CJ Teleorman "in sfera de influenta si control a suspectului Liviu Nicolae Dragnea, prin persoane interpuse".
 
Liviu Dragnea a fost pus, oficial, sub urmarire penala de DNA in 13 noiembrie 2107, fiin cercetat pentru constituirea unui grup infractional organizat, de folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false pentru obtinerea frauduloasa de fonduri europene, dar si de abuz in serviciu in legatura cu favorizarea firmei Tel Drum in privinta acordarii de contract.
 

“Era coincidentelor. Taranii gasesc pe camp valize cu documente compromitatoare despre Dragnea"
 

“Era coincidentelor. Taranii gasesc pe camp valize cu documente compromitatoare despre Dragnea, in plin scandal al dosarelor lui Iohannis, grefiere negasite baga clasari abuziv prin dosarele lui Lazar, alte grefiere lipesc foile protocoalelor ultrasecrete paraditoare, care au bagat cetateni nevinovati prin puscarii. Clasarile lui Iohannis se dau cu 24 de ore inainte de a candida, se depun si ele la dosarele de candidatura in functii in care numeste cel ”albit”, iar ”clasatorii” toti devin sefi prin Prokuratura. Cel care il declara incompatibil pe acelasi Iohannis e ”umflat” din pat si aruncat in puscarie pentru o prostie, la fix doua luni de la data la care Sistemul a invins in alegeri, pentru ca statea lumea la cozi si nu putea vota (ei votand dublu fata de tura trecuta). Asadar, partea ”coldista” a invins partea ”maiorista”... in timp ce noi ne votam presedintele, chipurile. Numai si numai ”coincidente”, a scris Ingrid Mocanu, pe Facebook.
 

Motivarea instantei pentru condamnarea de 3 ani si 6 luni de inchisoare in dosarul "Bombonica"

 
Va amintim ca magistratii instantei supreme au finalizat, in 18 septembrie, motivarea deciziei de condamnare a liderului PSD, Liviu Dragnea, la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare in dosarul angajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, aratand ca, prin influenta si putere, Dragnea a determinat-o pe fosta directoare a DGASPC Floarea Alesu sa savarseasca infractiunea de abuz in serviciu.
 
"Inalta Curte, in opinie majoritara, apreciaza ca in cauza din coroborarea probelor administrate rezulta faptul ca inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a fost cel care, cu intentie, folosindu-se de influenta, autoritatea si puterea conferita de functiile detinute - presedinte atat al organizatiei judetene a PSD Teleorman, cat si al Consiliului Judetean Teleorman - a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea sa savarseasca infractiunea de abuz in serviciu”, aratau magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
 
Potrivit acestora, "in reusita demersului sau infractional inculpatul Dragnea Nicolae Liviu s-a folosit, deliberat, de ascendentul moral pe care-l avea fata de inculpata Alesu Floarea”.
 
In 21 iunie, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat joi la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare in dosarul angajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz in serviciu. El a fost achitat pentru infractiunea de fals intelectual. 
 
Suspendarea executarii pedepsei de doi ani primita de Liviu Dragnea in dosarul ”Referendumul” a fost anulata, iar cele doua pedepse au fost contopite, rezultand o pedeapsa totala de trei ani si jumatate de inchisoare cu executare.
 
Stire in curs de actualizare ...
 
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

4 din 10 bugetari din Romania spun ca merita salarii de cel putin 1.500 de euro
Companii

4 din 10 bugetari din Romania spun ca merita salarii de cel putin 1.500 de euro

today19 Mar. 2024
Ghidul angajatorului. De ce este vitala monitorizarea timpului de lucru al salariatilor?
Companii

Ghidul angajatorului. De ce este vitala monitorizarea timpului de lucru al salariatilor?

today19 Mar. 2024
Primii speakeri anuntati la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la inscrieri in programul GPeC Proficiency
Comunicate

Primii speakeri anuntati la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la inscrieri in programul GPeC Proficiency

today19 Mar. 2024
S-a dat legea care te poate lasa fara pensie: cine e in pericol sa ramana pe dinafara
Economie

S-a dat legea care te poate lasa fara pensie: cine e in pericol sa ramana pe dinafara

today19 Mar. 2024
Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii
Financiar-Bancar

Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii

today19 Mar. 2024
Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e  si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori

today19 Mar. 2024
In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari
Economie

In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari

today19 Mar. 2024
Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi, Telefoane Mobile

Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora

today18 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Primii speakeri anuntati la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la inscrieri in programul GPeC Proficiency
Comunicate

Primii speakeri anuntati la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la inscrieri in programul GPeC Proficiency

today19 Mar. 2024
S-a dat legea care te poate lasa fara pensie: cine e in pericol sa ramana pe dinafara
Economie

S-a dat legea care te poate lasa fara pensie: cine e in pericol sa ramana pe dinafara

today19 Mar. 2024
Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii
Financiar-Bancar

Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii

today19 Mar. 2024
Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e  si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul...

Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori

today19 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x