Politia Romana avertizeaza: Modul in care va folositi telefonul va poate lasa fara economii
politia romanaprotectia datelorfrauda electronica
Politia Romana a lansat de curand un avertisment cu privire la modul cum trebuie folosit telefonul mobil, pentru a fi in afara unui pericol de frauda informatica.
Politia Romana recomanda atentie sporita atunci cand folosim telefoanele mobile, printre sfaturi fiind evitarea utilizarii retelelor wi-fi publice pentru operatiuni bancare, comert online sau afaceri personale, precum si permisiunile acordate utilizarii aplicatiilor.
Pentru a folosi telefonul mobil in siguranta, va recomandam sa instalati doar aplicatiile necesare si numai dupa ce ati verificat la ce date au acces (pozitionare geografica, contacte, apeluri telefonice etc.). Pentru a il folosi in siguranta, politistii va recomanda sa fiti precauti cand instalati diverse aplicatii si sa nu accesati link-urile primite prin e-mailuri care solicita actualizarea informatiilor personale. Setati o parola sau un pattern pe telefon si cod PIN pe cartela.
Trebuie sa cunoasteti setarile de securitate pentru telefon si sa configurati dispozitivul la blocare automata. Configurati-va telefonul astfel incat sa se blocheze automat dupa (re)pornire sau la un interval de timp cat mai scurt in cazul inactivitatiiT, transmite Politia Romana.
Citeste si:
Retailer gigant din Romania se extinde si angajeaza 2.100 de persoane
Instalati programe care va protejeaza datele
De asemenea reprezentantii Politiei Romane recomanda sa instalati un program de securitate special conceput pentru dispozitive mobile, actualizat zilnic si sa accesati doar site-uri sigure.
Acestia au adaugat ca trebuie sa fiti atenti la "aplicatiile folosite si la permisiunile acordate pentru utilizarea acestora. Evitati utilizarea retelelor wi-fi publice pentru operatiuni bancare, comert on-line sau afaceri personale. Nu rulati programe a caror origine nu poate fi verificata. Nu deschideti atasamentele aferente unor e-mailuri venite din partea unor expeditori necunoscuti.
Nu accesati link-urile primite prin e-mailuri care solicita actualizarea informatiilor personale. Entitatile legitime nu va vor cere niciodata sa furnizati sau sa verificati informatii sensibile printr-un mijloc nesigur, precum e-mailul".
Sursa foto: pexeles.com