In acelasi timp, persoanele introverte sunt mult mai concentrate, eficiente si isi folosesc mult mai productiv timpul petrecut la birou. Ideal pentru aceste persoane este si un spatiu de lucru izolat sau cu multa liniste.
Intalnirile de lucru lungi si sedintele prelungite, schimburile de e-mail-uri care nu aduc rezultate imediate sau nu par sa conduca la concluzii sau la gasirea unei rezolvari nu se afla pe meniul preferat al acestor persoane.
Astfel de persoane pot lucra mai eficient de acasa sau din alte spatii in care nu trebuie sa isi intrerupa activitatea pentru elemente care nu sunt complementare modului de lucru si care nu ii ajuta cu nimic activitatea, dimpotriva.
Lista lucrurilor pe care persoanele introverte nu le considera necesare la locul de munca e una extrem de lunga, iar in aceasta categorie intra aproape tot ce nu tine de activitatea profesionala. Fara sa simta nevoia de a exagera in ce priveste atributele de socializare, aceste persoane prefera sa isi indeplineasca activitatea fara sa simta nevoia de a compensa unele activitati care tin de profilul jobului respectiv.
Studiile arata ca aceste persoane se descurca foarte bine in ce priveste aspectele de networking, pastrandu-si insa concentrarea asupra punctelor esentiale si fara sa scape din vedere obiectivul sau misiunea unei intalniri de lucru.
Asadar, in functie de tipul de activitate pe care o deruleaza un angajat, diferentele in ce priveste persoanele introverte si extroverte raman destul de mari. Alegerea angajatorului trebuie sa depinda foarte mult de un profil al angajatului foarte bine intocmit pentru a lua decizia potrivita pe termen lung.
Ultimele NOUTATI
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Oferte last minute vs. rezervari in avans la bilete de avion - avantaje si dezavantaje
Cu doar 27.000 de euro venituri pe familie in Romania, depasim Cehia si Ungaria la puterea de cumparare
Cum se va calcula noul impozit pe proprietate - de la 1 ianuarie 2026 se schimba regulile si pentru apartamente, dar si pentru case
Partenerii nostri
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Ce se intampla daca depasesti 90 zile concediu medical. Drepturi si obligatii
Chitanta neinregistrata in anul 2024: Cum se remediaza situatia
Renuntarea la dividende in favoarea celorlalti asociati: Care este solutia legala sigura si corecta?
Monografii Contabile 2025: Modele grupate pe domenii, gata de folosit
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii