Cum se prepara cel mai bun miel la cuptor: secretele retetei din batrani

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cum se prepara cel mai bun miel la cuptor: secretele retetei din batrani
Cum se prepara cel mai bun miel la cuptor: secretele retetei din batrani
de Magda Florea la 22 Apr. 2024
Urmareste-ne pe Google News
miel la cuptorretete de pastepaste 2024

Vine Pastele si tot romanul pune pe masa preparate din miel, sub diverse forme, insa cel mai popular ramane mielul la cuptor. Cum se prepara?
 


 
Prepararea celui mai bun miel la cuptor implica cateva tehnici si ingrediente cheie pentru a obtine un gust delicios si o carne frageda. Gospodinele sau domnii care se aventureaza intr-ale bucatariei, trebuie sa aiba in vedere urmatoarele aspecte foarte importante, de la care bunicile noastre nu faceau rabat, motiv pentru care si mesele de Paste erau absolut delicioase:
 
Secretul principal consta in faptul ca trebuie sa optezi  pentru un miel de calitate, preferabil tanar, cu carne suculenta si frageda.

Reteta de miel la cuptor


 


 
In continuare, marinarea este cheia pentru a conferi mielului un gust bogat si a permite aromelor sa patrunda in adancime in carne. Poti folosi o marinada simpla din ulei de masline, usturoi, rozmarin, cimbru, sare, piper si putin suc de lamaie. Lasa mielul sa stea in marinada timp de cel putin 4-6 ore, sau chiar peste noapte in frigider, pentru rezultate optime.
 
Acum, apuca-te de gatit propriu-zis:  Incalzeste cuptorul la o temperatura potrivita, in general in jur de 160-180°C, pentru a asigura o gatire uniforma si pentru a evita uscarea excesiva a carnii. Inainte de a introduce mielul in cuptor, este recomandabil sa il sigilezi rapid intr-o tigaie incinsa, pentru a pastra sucurile in interior si a obtine o crusta exterioara frumoasa. Foloseste ulei sau unt pentru a sigila mielul pe toate partile.
 
Pune mielul intr-o tava de copt si adauga putina apa sau supa de carne in tava pentru a mentine umiditatea si a evita arderea sucului care se scurge. Poti adauga si legume proaspete, cum ar fi morcovi, cartofi si ceapa, in tava pentru a gati alaturi de miel si pentru a-i da un gust minunat.
 
Verifica periodic mielul in timp ce se gateste pentru a evita supra-coacerea. Poti folosi un termometru de gatit pentru a te asigura ca mielul este gatit la temperatura corecta in interior, care este de aproximativ 65-70°C pentru o friptura medie. 
 
Dupa ce mielul este gatit, este important sa-l lasi sa se odihneasca pentru cateva minute inainte de a-l taia. Acest lucru ajuta la redistribuirea sucurilor in carne si la obtinerea unei texturi mai fragede si mai suculente.
 
Poti servi mielul cu sosuri sau garnituri suplimentare pentru a completa gustul. De exemplu, un sos de menta sau de rodii merge foarte bine cu mielul la cuptor.
 
Foto: freepik.com

 
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Secretul din spatele podelelor care rezista 25 de ani fara sa se deterioreze
Casa si gradina

Secretul din spatele podelelor care rezista 25 de ani fara sa se deterioreze

today03 Iul. 2025
Publicitatea din Romania, aproape de 850 milioane euro in 2025. Digitalul castiga teren
Business

Publicitatea din Romania, aproape de 850 milioane euro in 2025. Digitalul castiga teren

today03 Iul. 2025
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Companii

Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului

today02 Iul. 2025
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Economie

Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii

today02 Iul. 2025
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Sanatate

Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente

today02 Iul. 2025
Cum sustin campaniile sociale grupurile vulnerabile?
Campanii sociale

Cum sustin campaniile sociale grupurile vulnerabile?

today02 Iul. 2025
Oferte last minute vs. rezervari in avans la bilete de avion - avantaje si dezavantaje
Travel

Oferte last minute vs. rezervari in avans la bilete de avion - avantaje si dezavantaje

today02 Iul. 2025
Cu doar 27.000 de euro venituri pe familie in Romania, depasim Cehia si Ungaria la puterea de cumparare
Economie

Cu doar 27.000 de euro venituri pe familie in Romania, depasim Cehia si Ungaria la puterea de cumparare

today02 Iul. 2025
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x