Retetele Capitanului Gurmand: Ciuperci cu legume si masline
ciuperciciuperci champignonlegumeretetemaslinevinciuperci champignon
Capitanul Gurmand a invins batalia cu Gerul si revine, propunandu-va o reteta de ciuperci simpla, dar seducatoare.
Ingrediente:
- 500 grame de ciuperci Champignon (seamana cu Champagne, doar ca sunt ciuperci);
- o jumatate de pahar de vin alb (asta ca tot vorbeam despre Champagne...);
- 3 ardei grasi, dar care au trecut cu bine de testul cardio. Daca fac un tricolor, mancarea va fi apreciata in plus si pentru aspect;
- o ceapa mai mare sau 2 cepe mici;
- 3 morcovi medii;
- 125 - 150 de grame de masline fara samburi;
- ulei, sare, piper macinat, oregano.
Mod de preparare:
Luati ciuperci proaspete, mancarea va fi mai gustoasa asa.
Anesteziati ciupercile si legumele, ca sa nu urle cand le taiati si sa vina cine stie ce amari sa va salte pentru rele tratamente aplicate legumelor. Acum le puteti taia in liniste. Ciupercile felii, ardeii cubulete (incercand totusi sa evitati stilul cubist), ceapa solzisori (care vor deveni aurii, si obtineti pestisorul de aur), morcovii si maslinele rondele.
Pregatiti o cratita pentru cuptor, cratita in care puneti ulei, apoi ciupercile si legumele. Dati cratita la foc, pe aragaz. Dupa ce ciupercile si-au lasat putin suc, adaugati vinul si condimentele. Ce urmeaza? Ati ghicit: sa adaugati maslinele si sa puneti cratita la cuptor, la foc mai potolit, cu capac. Mare grija mare, sa nu va ardeti in timpul acestei operatii!
Puteti consuma mancarea ca garnitura sau, cel mai bine, ca fel principal. Merge strasnic cu muraturi, chiar daca i-ati pus vin.
Pofta buna!