Care sunt cele mai nocive combinatii alimentare uzuale?
1) Friptura cu garnitura de cartofi. Cartofii reprezinta sursa cel mai des intalnita (dupa painea alba) de carbohidrati rapizi. Ei contin in principal amidon, fibrele sunt slab reprezentate in compozitia lor. Carnea (datorita proteinelor specifice ei si care sunt in cantitati mari) reduce eliberarea ptialinei in saliva, astfel incat transformarea amidonului in glucoza si maltoza, la nivelul cavitatii bucale, este compromisa. Amidonul ajuns nedigerat in stomac fermenteaza (fermentarea lui este favorizata de enzimele care digera carnea - in special pepsina), provocand flatulenta, dureri de stomac, dureri de cap. Acest amidon care fermenteaza impiedica, la randul sau, digestia normala si completa a proteinelor. Proteinele nu sunt folosite optim de catre corp.
Ultimele NOUTATI
PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.
Partenerii nostri
OBLIGATII de retinere din salariu ce revin angajatorului
Zile LIBERE platite pentru evenimente deosebite - procedura de acordare
Te-ar putea interesa si