In general, fiecare are in compozitia sa ingrediente benefice pentru protejarea, regenerarea sau hidratarea firelor, insa atunci cand vorbim de un par uscat, deteriorat ori poate gras trebuie sa-ti concentrezi atentia asupra substantelor care au efecte pozitive fata de altele. Iata ce ingrediente trebuie sa cauti pe eticheta produselor dedicate ingrijirii parului:
Aceasta este cunoscuta pentru efectul sau antioxidant impotriva radicalilor liberi ce dauneaza proteinelor naturale din par. Vitamina E reuseste sa neutralizeze radicalii liberi, stimuleaza circulatia sanguina la nivelul scalpului prin dilatarea vaselor de sange, reduce caderea parului, hidrateaza podoaba capilara si echilibreaza productia de ulei. Rolul sau este foarte important in mentinerea sanatatii parului, asa ca daca vrei un produs benefic pentru podoaba ta capilara gasesti la Carrefour sampon pentru toate tipurile de par, care sa aiba in compozitia sa si acest nutrient.
Compusa din proteine fibroase care confera elasticitate, regenereaza si restabileste structura parului, keratina este o substanta naturala proprie podoabei capilare. Aceasta lasa parul sanatos intins, indoit sau rasucit pentru ca apoi sa se intoarca la starea initiala.
Daca parul tau este deshidratat, fara indoiala ai nevoie de un produs cosmetic care sa aiba contina si karite. Acest ingredient impiedica pierderea apei prin formarea unei bariere la suprafata firului de par, ceea ce inseamna ca mentina parul hidratat si stralucitor pentru un timp indelungat.
Suvitele tale vor fi intinerite si foarte hidratate daca introduci in rutina ta de ingrijire a parului produse care contin panthenol. Este vorba despre un ingredient extraordinar care ajuta la retinerea si sigilarea umiditatii, prevenind in acest fel deshidratarea parului.
Este binecunoscut faptul ca uleiul de masline are numeroase beneficii pentru ingrijirea pielii si a parului. Aceasta solutie de ingrijire este potrivita in mod special pentru varfurile uscate, mai ales in sezonul rece. Uleiul de masline face parul moale si matasos, mai usor de aranjat, sigileaza keratina in firul de par si ii sporeste rezistenta. Totodata, produsele care au in compozitia lor ulei de masline ofera volum si stralucire parului si reduc electrizarea.
Numeroase studii stiintifice au demonstrat ca gelul extras din aloe vera hidrateaza si protejeaza impotriva uscarii, de aceea este utilizat in produsele de ingrijire a parului. Cunoscuta de mai bine de 3.000 de ani ca planta medicinala, aloe vera furnizeaza scalpului si podoabei capilare toata hidratarea necesara, fiind potrivita in mod special pentru parul uscat si deteriorat.
Intalnit destul de des in produsele de ingrijire a parului, dimeticona este un derivat din siliconul utilizat in compozitia acestora, care are rolul de a sigila cuticulele. Acest ingredient are proprietati antiinflamatorii si calmeaza pielea iritata a scalpului, dar totodata imbunatateste si structura firului de par.
Datorita cantitatii impresionante de acid silicic pe care il contine, extractul de bambus hraneste parul de la radacina, ii ofera sanatate si volum. Bambusul se foloseste de mii de ani in medicina chineza in tratamentele pentru cresterea parului si intretinerea pielii, asa ca il poti cauta si tu pe eticheta produselor dedicate ingrijirii parului.
Aceste ingrediente protejeaza, hidrateaza, regenereaza si ofera stralucire parului. Atunci cand iti achizitionezi diferite produse pentru podoaba capilara ai grija sa te orientezi catre substantele care ii pot aduce parului tau toate beneficiile de care are nevoie pentru a fi curat, frumos si sanatos.
Ultimele NOUTATI
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Oferte last minute vs. rezervari in avans la bilete de avion - avantaje si dezavantaje
Cu doar 27.000 de euro venituri pe familie in Romania, depasim Cehia si Ungaria la puterea de cumparare
Cum se va calcula noul impozit pe proprietate - de la 1 ianuarie 2026 se schimba regulile si pentru apartamente, dar si pentru case
Partenerii nostri
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Ce se intampla daca depasesti 90 zile concediu medical. Drepturi si obligatii
Chitanta neinregistrata in anul 2024: Cum se remediaza situatia
Renuntarea la dividende in favoarea celorlalti asociati: Care este solutia legala sigura si corecta?
Monografii Contabile 2025: Modele grupate pe domenii, gata de folosit
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii