Mos Craciun are sacul plin de vaccinuri anti-Covid. Astazi ajung in tara PRIMELE DOZE!
vaccin anticovidcampanie de vaccinare
Primele doze de vaccin anti-Covid-19 vor sosi in Romania fix in ziua de Craciun, a anuntat ministrul de Interne, Lucian Bode.
Bode sustine ca vaccinurile au un traseu fix. Vor intra in tara pe 25 decembrie pe la Nadlac, de unde vor fi transportate la Institutul Cantacuzino. Aici vor fi depozitate la temperaturi scazute, in dispozitive cu gheata carbonica, si tot de aici vor fi distribuite in intreaga tara, pentru a fi administrate romanilor.
De asemenea, ministrul de Interne a anuntat ca el se va vaccina.
Prima transa de vaccinuri este una simbolica, ce contine aproximativ 10.000 de doze de vaccin. In aceeasi zi, toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene vor primi o transa de vaccinuri, conform constractului incheiat de Comisia Europeana.
Urmatoarele doze urmeaza sa fie livrate in ianuarie, cand Romania ar urma sa primeasca aproximativ 600.000 de doze.
Atentie, 600.000 de doze asigura imunitatea pentru 300.000 de persoane, fiindca vaccinul se administreaza in doua etape.
Citeste si: Miturile despre vaccinul anti-Covid au fost demontate. Ce spun oamenii de stiinta despre microcipuri, ADN modificat si Bill Gates
Cele mai importante informatii despre campania de vaccinare:
-
Vaccinarea se efectueaza gratuit si este voluntara.
-
Campania se va desfasura in trei etape: in prima vor fi imunizate cadrele medicale si personalul expus riscului infectarii, in cea de-a doua persoanele cu boli cronice si care au trecut de varsta de 65 de ani, iar in ultima etapa, restul populatiei.
-
Specialistii incurajeaza cat mai multi oameni sa se vaccineze fiindca, se pare ca, pana cand nu vom atinge un nivel comunitar de imunizare, de cel putin 60-70% din populatie, nu vom pune capat pandemiei.
-
De asemenea, toate vaccinurile care vor fi administrate romanilor vor fi autorizate de institutiile europene abilitate, sub cele mai stricte reglementari.
-
Dupa vaccinare, persoanele vaccinate vor primi un certificat care sa ateste faptul ca au fost imunizate.
-
Vaccinarea se va efectua atat in centre medicale fixe, organizate, spre exemplu, in cadrul spitalelor, dar si in caravane mobile. Vor fi organizate in jur de 800-900 de centre de vaccinare in tara, iar obiectivul e ca, in fiecare centru, sa fie vaccinate in jur de 5.000 de persoane.