Rata sinuciderilor pe baza de depresie a crescut simtitor, astfel ca este necesar sa se poarte discutii si sa se caute variante pentru a opri acest pericol. Expertii in psihologie si psihiatrie au reusit sa identifice solutii stiintifice, in vreme ce foarte multi autori au publicat carti prin care au incercat sa reproduca experienta lor in lupta cu depresia si anxietatea, in asa fel incat sa ii ajute si pe altii sa gaseasca tacticile potrivite pentru a ajunge la pacea interioara atat de necesara pentru o viata linistita si sanatoasa. Iata cateva metode prin care poti sa afli mai multe despre sanatatea ta mintala si cum poti sa imbunatatesti acest aspect.
Lectura este o modalitate foarte buna prin care sa te intelegi mai bine si sa descoperi modalitati prin care sa iti depasesti temerile si lucrurile care te pot trage in jos din punct de vedere psihic. Din fericire, exista tot mai multi autori si psihologi interesati sa publice materiale legate de subiectul sanatatii mintale, astfel ca piata este una foarte ofertanta. Poti achizitiona carti online, mai ales datorita faptului ca metoda iti ofera sansa de a putea citi recenzii si de a face comparatii cu alte materiale.
Mersul la terapie poate fi comparat cu vizitele la stomatolog. Nu trebuie sa astepti sa te simti rau pentru a merge sa vorbesti cu un specialist. Problemele grave se pot ascunde in spatele unor fenomene care par cumva comune si lipsite de semnificatie profunda, precum oboseala, stres sau lipsa apetitului. Totusi, acestea pot sa functioneze ca un paravan in fata unor amenintari mult mai grave si care, nedescoperite, pot ajunge sa te afecteze puternic odata cu trecerea timpului. Un terapeut te va ajuta sa te intelegi mai bine, sa afli mai multe despre tine si despre relatia cu trecutul tau, dar si cu cei din jur. Tot datorita terapiei, vei ajunge sa gasesti raspunsuri la intrebari despre propria persoana si vei sti cum sa reactionezi atunci cand esti pus in situatii dificile.
Majoritatea oamenilor de succes si care sunt foarte stapani pe sine, din punct de vedere psihic si emotional, practica meditatia ca forma de relaxare si de antrenare a creierului pentru ca acesta sa fie conectat la realitatea prezentului si sa nu se lase prada gandurilor negative referitoare la viitor. Nu este nevoie de foarte multe pentru a ajunge sa meditezi. Poti descoperi tehnici chiar pe internet, in carti ori folosindu-te de aplicatiile disponibile pe smartphone. Poti apela la tehnici de meditatie cu durata scurta, de cateva minute, dar odata ajuns la un nivel de experienta ridicat, vei putea sa meditezi si pentru mai mult timp. Efectele acestor tehnici sunt foarte laudate de toti practicantii, astfel ca merita sa le acorzi o sansa.
Daca simti ca problemele te apasa si nu reusesti sa gasesti sub nicio forma linistea de care ai nevoie, nu trebuie sa eziti sa ceri ajutorul altor oameni. Exista foarte multe persoane dispuse sa te ajute si tot ce trebuie sa faci este sa accepti ca e nevoie de putina deschidere pentru a lasa oamenii sa te inteleaga si sa iti acorde sprijinul lor. Depresia si anxietatea sunt probleme foarte grave si comune, insa ele se ascund de multe ori in spatele comportamentelor anti-sociale, ori a dependentelor de substante. Comunicarea face diferenta dintre un om care se vindeca sanatos si unul care doar isi ascunde durerea.
Ultimele NOUTATI
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Oferte last minute vs. rezervari in avans la bilete de avion - avantaje si dezavantaje
Cu doar 27.000 de euro venituri pe familie in Romania, depasim Cehia si Ungaria la puterea de cumparare
Partenerii nostri
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Ce se intampla daca depasesti 90 zile concediu medical. Drepturi si obligatii
Chitanta neinregistrata in anul 2024: Cum se remediaza situatia
Renuntarea la dividende in favoarea celorlalti asociati: Care este solutia legala sigura si corecta?
Monografii Contabile 2025: Modele grupate pe domenii, gata de folosit
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii