Live Text si Foto: PREMIILE OSCAR 2019: Lista marilor castigatori

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Live Text si Foto: PREMIILE OSCAR 2019: Lista marilor castigatori
Live Text si Foto: PREMIILE OSCAR 2019: Lista marilor castigatori
de Magda Florea la 25 Feb. 2019
Urmareste-ne pe Google News
premiile oscar 2019oscaruri 2019lista nominalizari oscar 2019

Premiile Oscar 2019: A fost o noapte plina de stralucire, care va ramane pentru totdeauna in istoria cinematografiei mondiale. Iata lista marilor castigatori ai Premiilor Oscar 2019.

Update 07:00: Nominalizat la 10 categorii, filmul "Roma" a obtinut numai trei premii Oscar, cel mai important dintre acestea fiind cel la categoria "Cel mai bun regizor".

Considerat mare favorit la categoria "Cel mai bun film", Roma a pierdut statueta de aur in fata peliculei "Green Book".

"Bohemian Rhapsody" a obtinut cele mai multe premii, 4, inclusiv la categoria "Cel mai bun actor in rol principal". 

„Green Book” se bazeaza pe fapte reale. Don Shirley (Mahershala Ali), un pianist celebru la inceputul anilor 60, stia ca muzica nu-i va fi intotdeauna bine primita fiindca era de culoare.

Manitowoc, orasul din Wisconsin, in care a concertat ultima oara inainte sa ia o decizie care avea sa-i schimbe viata, era impanzit cu mesaje „de avertisment” pentru persoanele de culoare. 
 
Din aceasta cauza a decis ca, pentru un turneu de amploare pe care l-a facut in 1963, sa angajeze ca sofer un italo-american alb, bun de gura, care sa-l scoata din eventuale necazuri.

Tony „Lip” Vellalonga (Viggo Mortnsen) era numele soferului ...


 
Update: Cel mai bun film: Green Book. Este cea mai mare surpriza a serii, marele favorit fiind Roma.
 
 Celelalte nominalizari: „Black Panther”, „BlacKkKlansman”, „Bohemian Rhapsody”, „The Favourite”, „A Star Is Born”, „Vice”. 



 
Update: La categoria "Cea mai buna actrita in rol principal", Olivia Colman a produs surpriza, castigand premiul in fata veteranei Glenn Close. 


Update: Oscarul pentru Cel mai bun regizor i-a revenit lui Alfonso Cuaron (Roma). Premiula fost inmanat de Guillermo del Torro, castigator anul trecut la aceeasi categorie. 
 
Este al doilea Oscar castigat de Cuaron in aceasta noapte, dupa cel la categoria Cea mai buna imagine. Este si al doilea Oscar pentru „cel mai bun regizor” din cariera sa, primul fiind castigat in 2014, pentru Gravity. 




Update: Frances McDormand si Sam Rockwell au inmanat Oscarul pentru Cea mai buna actrita in rol principal. 
 
A castigat Olivia Colman (The Favourite), intr-o lupta stransa cu Glenn Close (The Wife). 

 
Ambele actrite au castigat anul acesta cate un Glob de Aur pentru prestatiile lor. Olivia Colman are in palmares si un premiu BAFTA pentru interpretarea rolului Reginei Anne. Olivia Colman castiga primul ei Oscar, de la prima nominalizare, in timp ce Glenn Close rateaza pentru a saptea oara statueta. 

Update: Allisson Janey si Gary Oldman au prezentat premiul la categoria Cel mai bun actor in rol principal. Marele favorit Rami Malek si-a adjudecat Oscarul. 

„Mama mea e aici pe undeva. Te iubesc. Multumesc familiei. Tata nu a apucat sa vada toate acestea, dar cred ca se uita de acolo de sus la mine. Este un moment monumental. Multumesc Queen. Catre toti cei care incearca sa isi gaseasca vocea: am facut un film despre un barbat gay, un imigrant. Ne dorim povesti ca acestea”, a spus Rami Malek. 

 
Actorul a fost recompensat si cu un Glob de Aur si un premiu Bafta pentru interpretarea rolului legendei rock Freddie Mercury, in pelicula Bohemian Rhapsody. 
 
Update: Shallow (compus de Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando si Andrew Wyatt pentru A Star is Born) a castigat Oscarul la categoria Cel mai bun cantec original. La ora 4:59, in aplauzele celor prezenti in sala, Lady Gaga si Bradley Cooper au urcat pe scena si au interpretat melodia Shallow, care a fost favorita la categoria Cel mai bun cantec original.
 
„Shallow” a castigat si Globul de Aur la aceeasi categorie, iar Lady Gaga si Bradley Copper au castigat acesta un Grammy, pentru cel mai bun duet pop. 

„Nu e despre a castiga, ci despre a nu te da batut. Daca ai un vis, lupta pentru el”, a spus Lady Gaga printre lacrimi de emotie.
 


Update: Oscarul pentru Cea mai buna coloana sonora a intrat in posesia lui Ludwig Goransson, pentru Black Panther. Este prima statueta din cariera pentru compozitorul suedez. 
 



Update: Oscarul pentru Cel mai bun scenariu adaptat a fost castigat de, Charlie Wachtel si David Rabinowitz, Kevin Willmott si Spike Lee, pentru filmul BlacKkKlansman.

Au mai fost nominalizate filmele: „The Ballad of Buster Scruggs”, „Can You Ever Forgive Me?”, „If Beale Street Could Talk” si „A Star Is Born”. 

 
 Update: Brie Larson si Samuel L. Jackson au prezentat Oscarul la categoria Cel mai bun scenariu original. A castigat de Nick Vallelonga, Brian Currie si Peter Farrely, pentru The Green Book.
 
 La acesta categorie a fost nominalizate filmele: „The Favourite”, „First Reformed”, „Roma”, si „Vice”.


 
Update: Oscarul pentru Cel mai bun scurtmetraj documentar a fost castigat de Period. End of Sentence (realizat de Rayka Zehtabchi si Melissa Berton). 


 
Oscarul pentru Cel mai bun scurtmetraj animat a fost castigat de Bao (realizat de Domee Shi si Becky Neiman-Cobb).

Update 04.:30 Michelle Yeoh si Pharell Williams au prezentat Oscarul la categoria Cel mai bun film de animatie. Castigator: Spider-Man: Into the Spiderverse (realizat de Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman, Phil Lord si Cristopher Miller).



Update: Daniel Craig si Charlize Theron i-au inmanat lui Mahershala Ali (The Green Book) Oscarul pentru Cel mai bun actor in rol secundar. 

Actorul a obtinut anul acesta si Globul de Aur pentru acelasi rol. Mai are in palmares un Oscar la aceeasi categorie, castigat in 2017 pentru rolul din Moonlight. 


 
Update: Michael Keaton a prezentat premiul la categoria Cel mai bun montaj.

Castigator: John Ottman, pentru Bohemian Rhapsody. 






Update: Moment spectaculos la Gala Premiilor Oscar 2019: Michael Key a „aterizat” cu o umbrela in mana, asemeni personajului Mary Poppins.

Actorul a introdus-o pe scena pe Bette Midler, care a interpretat melodia The Place Where Lost Things Go, din filmul Mary Poppins Returns. Melodia este nominalizata la categoria Cel mai bun cantec original. 





Update: Angela Bassett si Javier Bardem au prezentat premiul pentru Cel mai bun film strain. A castigat Roma. Este primul film mexican care castiga la aceasta categorie. Pelicula este nominalizata si pentru Cel mai bun film. 





Update: Surpriza! La categoria Cel mai bun mixaj de sunet, Bohemian Rhapsody castiga al doilea Oscar. Castigatori: Paul Massey, Tim Cavagin si John Casali. 



Update: Premiul pentru Cel mai bun montaj de sunet a fost adjudecat de John Warhurst si Nina Harstone, pentru Bohemian Rhapsody. Este primul Oscar pentru pelicula nominalizata si la categoria Cel mai bun film. 

Update: Jennifer Hudson a sustinut un moment artistic. Ea a interpretat melodia „I’ll Fight”, compusa pentru documentarul despre judecatoarea Ruth Bader Ginsburg, de la Curtea Suprema americana. Documentarul, RBG, a fost nominalizat la categoria Cel mai bun documentar lungmetraj, iar melodia, la categoria Cel mai bun cantec original. 

Jennifer Hudson este detinatoarea unui Oscar, castigat in anul 2007, la categoria cea mai buna actrita in rol secundar. 


 

Update: Tyler Perry a prezentat premiul pentru Cea mai buna imagine.

Actorul a facut o gluma, multumind organizatorilor ca nu a fost nevoit sa prezinte premiul in timpul pauzei publicitare. Oscarul a fost castigat de Alfonso Cuaron, pentru Roma. Este prima statueta castigata in aceasta seara de regizor si filmul care a primit cele mai multe nominalizari. 

Update: Jennifer Lopez si Chirs Evans au prezentat premiul la categoria Cel mai bun design de productie. Au castigat Hannah Beachler si Jay Hart, pentru filmul Black Panther. 

 
Melissa McCarthy si Brian Tyree Henry au starnit hotote de ras cu modul in care au ales sa prezinte Oscarul la categoria Cele mai bune costume. 

Update: Oscarul pentru Cele mai bune costume a fost obtinut de Ruth Carter, pentru filmul Black Panther. Este prima statueta castigata de desginerul care mai are in palmares alte doua nominalizari. 






Update: Elsie Fisher si Stephan James au prezentat premiul pentru Cel mai bun machiaj / cea mai buna coafura. Oscarul a fost castigat de Greg Cannom, Kate Biscoe si Patricia Dehaney pentru filmul Vice. 



Update: Actorii Helen Mirren si Jason Momoa au prezentat premiul pentru Cel mai bun film documentar de lungmetraj. Castigator: Free Solo, realizat de Elizabeth Chai Vasarhelyi. Documentarul prezinta povestea lui Alex Honnold, cataratorul care a escaladat singur stanca El Capitan, inalta de 975 metri, din Parcul National Yosemite. 



Update: Actritele Maya Rudolph, Amy Poehler si Tina Fey au urcat pe scena. Ele dat asigurari ca nu ele sunt gazdele evenimentului si au glumit pe seama faptului ca, in acest an, Oscarurile nu au nicio gazda.

Cele trei au prezentat premiul pentru Cea mai buna actrita in rol secundar. Oscarul a fost castigat de Regina King, pentru rolul din „If Beale Street Could Talk”. Este primul Oscar obtinut de actrita care a luat anul acesta si Globul de Aur. 






 

Update 03:00 A inceput Gala Oscar 2019!


Evenimentul a fost deschis de Queen si Adam Lambert, care au interpretat melodii celebre in intreaga lume.
 

Premiile Oscar 2019: 225 de tari vor urmari in aceasta noapte gala cu numarul 91


"Premiile Oscar implinesc anul asta 91 de ani. Prin istorie, numele consacrate si tendintele artistice lansate, au impus repere cinematografice universale.
 
Ne-au ajutat sa descoperim si sa iubim filmul. Ne-au demonstrat ca, macar uneori, divertismentul si valoarea artistica nu sunt incompatibile. Poate ca premiile europene ne-au rafinat privirea, insa Oscarul ne-a deschis prima data ochii”, a explicat actorul Vlad Zamfirescu.

Gala va fi transmisa in direct de postul american ABC si va fi difuzata in peste 225 de tari si teritorii din intreaga lume. Editia din acest an nu va avea un maestru de ceremonii, dupa renuntarea comicului Kevin Hart, anuntat initial ca prezentator al galei, rolul acestuia fiind suplinit de o serie de celebritati, precum Helen Mirren, Michael B. Jordan, Elsie Fisher, Daniel Craig, Whoopi Goldberg, Jennifer Lopez si Michael Keaton.
 
In cadrul acestei editii, Lady Gaga si Bradley Cooper vor interpreta piesa "Shallow" din filmul "A Star is Born", nominalizata la Oscar la categoria "cea mai buna melodie originala".
 
 De asemenea, actrita si cantareata Bette Midler va incanta publicul cu hitul "The Place Where Lost Things Go" din filmul "Mary Poppins Returns", principalul concurent al lui "Shallow" la respectiva categorie.
 
Ceremonia Premiilor Oscar este organizata, in fiecare an, de Academia Americana de Film, o organizatie profesionala onorifica, alcatuita din peste 8.000 de artisti si tehnicieni din lumea cinematografiei, indica site-ul www.oscars.org. 
 
Premiile Academiei Americane de Film, celebrele Oscaruri, vor recompensa, anul acesta, excelenta in cinematografia anului 2018, in cadrul a 24 de categorii.
 

Record la Premiile Oscar 2019: Numarul femeilor nominalizate a crescut

 
Un record este faptul ca, pentru cele 20 de categorii la care concureaza cu barbati, nu mai putin de 52 dintre persoanele nominalizate sunt femei. Numarul a crescut fata de anul trecut cand numai 44 de femei erau nominalizate. Cu toate acestea nicio femeie nu se numara printre regizorii nominalizati in acest an, in toata istoria sectiunii doar noua regizoare fiind nominalizate si doar una castigand trofeul pentru regie.
 
In ceea ce priveste castigatorii, cifrele arata ca egalitatea este departe: sunt 21 de ani de cand o compozitoare a castigat Oscarul pentru o partitura originala (Anne Dudley, pentru "The Full Monty/ Gol pusca”), 13 ani de cand a fost premiata o femeie pentru scenariu adaptat (Diana Ossana, pentru "Brokeback Mountain/ O iubire secreta”), 12, de cand a castigat o femeie pentru scenariu original (Diablo Cody, pentru "Juno”), opt ani de la ultimul triumf al unei femei la sectiunea rezervata filmelor in alta limba decat engleza (Susanne Bier, pentru "In a Better World/ Intr-o lume mai buna”), ca si pentru mixaj de sunet (Lora Hirschberg, pentru "Inception/ Inceputul”), iar de la singurul triumf al unei femei la regie au trecut nu mai putin de noua ani (Kathryn Bigelow, pentru”The Hurt Locker/ Misiuni periculoase”).
 

Premiile Oscar 2019: Lista nominalizarilor

 
Categoriile sunt: "cel mai bun documentar", "cel mai bun scurtmetraj documentar", "cel mai bun machiaj si cele mai bune coafuri", "cel mai bun film strain", "cel mai bun cantec", "cea mai buna coloana sonora", "cel mai bun scurtmetraj", "cel mai bun scurtmetraj animat" si "cele mai bune efecte speciale".
 
Cel mai bun documentar: "Charm City", "Communion", "Crime + Punishment", "Dark Money", "The Distant Barking of Dogs", "Free Solo", "Hale County This Morning, This Evening", "Minding the Gap", "Of Fathers and Sons", "On Her Shoulders", "RBG", "Shirkers", "The Silence of Others", "Three Identical Strangers", "Won’t You Be My Neighbor?"
 
Cel mai bun scurtmetraj documentar: "Black Sheep", "End Game", "Lifeboat", "Los Comandos", "My Dead Dad’s Porno Tapes", "A Night at the Garden", "Period. End of Sentence.", "’63 Boycott", "Women of the Gulag", "Zion".
 
Cel mai bun film strain: Columbia - "Birds of Passage", Danemarca - "The Guilty", Germania - "Never Look Away", Japonia - "Shoplifters", Kazahstan - "Ayka", Liban - "Capernaum", Mexic - "Roma", Polonia - "Cold War", Coreea de Sud - "Burning".
 
Cel mai bun machiaj si cele mai bune coafuri: "Black Panther", "Bohemian Rhapsody", "Border", "Mary Queen of Scots", "Stan & Ollie", "Suspiria", "Vice".
 
Cea mai buna coloana sonora: "Annihilation", "Avengers: Infinity War", "The Ballad of Buster Scruggs", "Black Panther", "BlacKkKlansman", "Crazy Rich Asians", "The Death of Stalin", "Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald", "First Man", "If Beale Street Could Talk", "Isle of Dogs", "Mary Poppins Returns", "A Quiet Place", "Ready Player One", "Vice".
 
Cel mai bun cantec: "When A Cowboy Trades His Spurs For Wings" din "The Ballad of Buster Scruggs", "Treasure" din "Beautiful Boy", "All The Stars" din "Black Panther", "Revelation" din "Boy Erased", "Girl In The Movies" din "Dumplin’", "We Won’t Move" din "The Hate U Give", "The Place Where Lost Things Go" din "Mary Poppins Returns", "Trip A Little Light Fantastic" din "Mary Poppins Returns", "Keep Reachin’" din "Quincy", "I’ll Fight" din "RBG", "A Place Called Slaughter Race" din "Ralph Breaks the Internet", "OYAHYTT" din "Sorry to Bother You", "Shallow" din "A Star Is Born","Suspirium" din "Suspiria", "The Big Unknown" din "Widows".
 
Cel mai bun scurtmetraj animat: "Age of Sail", "Animal Behaviour", "Bao", "Bilby", "Bird Karma", "Late Afternoon", "Lost & Found", "One Small Step", "Pépé le Morse", "Weekends".
 
Cel mai bun scurtmetraj: "Caroline", "Chuchotage", "Detainment", "Fauve", "Icare", "Marguerite", "May Day", "Mother", "Skin", "Wale".
 
Cele mai bune efecte speciale: "Ant-Man and the Wasp", "Avengers: Infinity War", "Black Panther", "Christopher Robin", "First Man", "Jurassic World: Fallen Kingdom", "Mary Poppins Returns", "Ready Player One", "Solo: A Star Wars Story", "Welcome to Marwen".

 
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine
Life Style

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine

today23 Apr. 2024
Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti

today23 Apr. 2024
Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari
Companii

Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari

today23 Apr. 2024
Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?
Companii

Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?

today23 Apr. 2024
3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor
Economie

3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor

today23 Apr. 2024
Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri
Economie

Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri

today23 Apr. 2024
4 trucuri de care sa tii cont in 2024 la renovarea bucatariei
Life Style

4 trucuri de care sa tii cont in 2024 la renovarea bucatariei

today23 Apr. 2024
Romanii n-au incredere nici in banci, nici in doctori, nici in bursa, dar investesc in scheme financiare
Analize

Romanii n-au incredere nici in banci, nici in doctori, nici in bursa, dar investesc in scheme financiare "minune"

today22 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari
Companii

Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari

today23 Apr. 2024
Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?
Companii

Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?

today23 Apr. 2024
3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor
Economie

3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor

today23 Apr. 2024
Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri
Economie

Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri

today23 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x