Vreti sa slabiti? Va puteti micsora stomacul fara operatie!
alimentatie sanatoasasportsanatatesiluetadietamicsorare stomac
Puteti slabi fara efort 4 kg pe luna daca va reduceti capacitatea stomacului si va inhibati astfel senzatia de foame. Iar pentru asta aveti la dispozitie o metoda simpla, nepericuloasa si foarte usor de pus in practica.
Metoda e ingenioasa si presupune folosirea unui tub foarte subtire care la unul din capete are atasat un balon special, comprimat si impachetat pana la dimensiunile unei pastile.
Acest tub va este introdus pe gat, pana in stomac, intocmai ca la o endoscopie, apoi prin el se toarna ser fiziologic, astfel incat balonul se umfla (pozitia sa e monitorizata permanent cu ajutorul ultrasunetelor). Dupa care tubul e detasat si tras inapoi.
Aveti acum in stomac un balon plin cu ser fiziologic, care ocupa spatiu si da senzatia de satietate, reducand astfel considerabil pofta de mancare. Nu mai simtiti nevoia sa mancati ca de obicei, de fapt nici nu mai puteti sa mancati ca de obicei, pentru ca va saturati mult mai rapid si orice imbucatura in plus devine chinuitoare.
Procedura are avantaje clare fata de operatia clasica de micsorare pe cale chirurgicala a stomacului. In cazul acesteia din urma intervine anestezia generala care, mai ales in cazul persoanelor obeze, prezinta riscuri crescute.
Pe cand aici nu e vorba de nici un risc – pur si simplu aveti un stomac mai mic, dar nu pentru totdeauna, ci doar pe o perioada de 16 saptamani, cat dureaza de obicei tratamentul (dupa aceasta perioada balonul este extras din stomac, de asemenea fara operatie).
Ramane insa efectul concret: in 16 saptamani pierdeti lejer 15 kg. Da, sunteti acum mai usor cu 15 kg, dar ca sa va mentineti aceasta greutate trebuie sa continuati obiceiurile alimentare nou formate si sa mancati mai putin.
Riscurile pe care le implica acest tratament impotriva ingrasarii este ca balonul sa se sparga in stomac, dar fara niciun fel de pericol de producere a unor reactii adverse in organism. Primul indiciu apare destul de repede, cand urina se coloreaza in verde, deoarece in ser se introduce albastru de metil, o substanta antiseptica al carei singur rol este de indicator.
In primele zile dupa implantul balonului pot aparea greturi, o reactie normala a organismului de respingere a corpului strain.
Balonul se scoate din stomac pe aceeasi cale prin care a fost introdus. Mai intai serul este aspirat cu un ac prin canalul endoscopului. Balonul se dezumfla complet si se scoate cu o pensa speciala tot prin endoscop.
Durata procedurii este 25 de minute la introducerea balonului, 15 minute la extractia lui. Externarea se poate face dupa cateva ore sau a doua zi. Apoi, cum spuneam, trebuie pastrate obiceiurile alimentare nou formate, dublate de de un program de exercitii fizice, altfel exista riscul ca, dupa extractia balonului, sa ajungeti din nou la greutatea initiala.
Citeste si:
Atentie, Cod galben de ploi si lapovita, in Bucuresti si in 24 de judete!
Sursa foto: pexels.com