In primul rand, trebuie sa te feresti de pericolele fizice. Atunci cand iti iei un telefon nou, asigura-te ca ii cumperi folii si huse de protectie. Un ecran nou poate ajunge si la jumatate din pretul de achizitie al smartphone-ului tau, asa ca nu ai vrea sa il spargi. Ai o gama variata de huse Samsung Galaxy S9 Plus pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele, asa ca poti asigura si un design care sa fie pe placul tau.
Probabil ca iti spui ca tie nu ti se va intampla niciodata, dar telefonul tau poate deveni oricand tinta hackerilor. Pentru a fi in siguranta, asigura-te ca ii faci in mod regulat actualizarile de soft. Acestea nu sunt inutile, ci iti vor imbunatati sistemul de operare. Producatorii dezvolta in permanenta tehnologii menite sa blocheze tentativele de frauda.
Un alt lucru bun pe care l-ai putea face, pentru ca telefonul tau sa fie in siguranta, este sa descarci aplicatiile numai din magazinul telefonului. Mare atentie si la parolele pe care le folosesti. Evita sa iti pui ziua de nastere, numarul de la masina, parole simple, precum 1234 sau 0000. O parola puternica trebuie sa aiba minim 8 caractere, sa contina o litera mare, o cifra si un semn de punctuatie. Nu vei avea probleme daca o vei uita, pentru ca o poti reseta oricand.
Fereste-te si de apelurile necunoscute, de la numere cu prefixuri din strainatate. Cea mai simpla metoda este sa nu raspunzi. O metoda folosita de hackerii de telefoane este sa inchirieze linii cu suprataxa, pe care le folosesc pentru a-ti incarca factura. Nu suna niciodata inapoi! Asa vei fi in siguranta.
Sursa foto: unsplash.com/Robin Worrall
Ultimele NOUTATI
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Oferte last minute vs. rezervari in avans la bilete de avion - avantaje si dezavantaje
Cu doar 27.000 de euro venituri pe familie in Romania, depasim Cehia si Ungaria la puterea de cumparare
Partenerii nostri
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Ce se intampla daca depasesti 90 zile concediu medical. Drepturi si obligatii
Chitanta neinregistrata in anul 2024: Cum se remediaza situatia
Renuntarea la dividende in favoarea celorlalti asociati: Care este solutia legala sigura si corecta?
Monografii Contabile 2025: Modele grupate pe domenii, gata de folosit
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii