Inteligenta artificiala este din ce in ce mai prezenta in viata noastra de zi cu zi, fiind deja aplicata intr-o sumedenie de domenii de activitate. Viteza si gradul de adaptare au transformat inteligenta artificiala intr-un instrument ce poate fi implementat in ziua de astzi in orice domeniu. Sisteme ce au in spate inteligenta artificiala ne ofera recomandari personalizate atunci cand facem cumparaturi online, ne raspund la intrebari de tot felul si ne ajuta sa ne organizam mai bine. Cine s-ar fi gandit insa ca AI-ul va patrunde in cele din urma si in domeniul culinar?!
Nicolas Maire este unul dintre cei mai cunoscuti chefi francezi, acumuland de-a lungul carierei sale nu mai putin de 18 stele Michelin. Maire lucreaza in prezent pentru Firmenich, unul dintre cele mai importante nume din industria parfumurilor si aromelor la nivel global.
Este cea mai mare companie privata din acest domeniu si ocupa locul secund la nivel mondial. Cu o istorie de peste 125 de ani in spate, Firmenich a creat parfumuri care nu mai au nevoie de niciun fel de prezentare si o serie intreaga de arome extrem de apreciate. In 2021, compania elvetiana s-a clasat pe locul 2 in “FoodTalks’ Global Top 50 Food Flavours and Fragrances”.
In ultimii ani, cererea de alternative vegetale la produsele din carne este din ce in ce mai mare, tendinta ce a fost observata si de compania elvetiana Firmenich. In plus, la nivel global, numarul celor care adopta un stil de alimentatie vegetarian sau chiar vegan este intr-o continua crestere. Cei mai multi dintre cei care cauta astfel de alternative isi doresc sa manance in armonie cu natura, protejand astfel planeta si resursele sale.
In aceste conditii, specialistii estimeaza ca pana in anul 2035, alternativele vegetale ar putea reprezenta pana la 11% din totalul vanzarilor de carne. Si compania pentru care lucreaza Nicolas Maire are aceeasi parere, sustinand ca putem vorbi deja despre o piata globala pentru alternativele vegetale la produsele din carne ce a ajuns la o valoare de 25 de miliarde de dolari. Firmenich estimeaza ca aceasta piata va ajunge la 200 de miliarde de dolari pana in anul 2030!
Nicolas Maire are un ajutor de nadejde in ceea ce priveste crearea aromelor acestor alternative vegetale la produsele din carne in persoana lui Sam, un robot cu inteligenta artificiala. Sam a invatat, spre exemplu, care este gustul unei capsune sau a unei fripturi pe gratar. Cunoscand toate aceste arome, robotul Sam il va ajuta pe Chef Nicolas Maire sa gaseasca cele mai bune solutii in ceea ce priveste aromele si gusturile viitoarelor produse vegetale care vor inlocui carnea.
Citeste si: Cat castigi in Romania, daca lucrezi in RESTAURANT: intre colegi pot fi si salarii de trei ori mai mari
Ultimele NOUTATI
Secretul din spatele podelelor care rezista 25 de ani fara sa se deterioreze
Publicitatea din Romania, aproape de 850 milioane euro in 2025. Digitalul castiga teren
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Partenerii nostri
Elemente noi care se introduc OBLIGATORIU in REGES ONLINE. Atentie la prevederile legale!
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Amortizare apartament fara justificare economica: Ce a decis ANAF intr-un caz concret
Masuri fiscale aplicabile din 1 august 2025 si 1 ianuarie 2026: Ce pregateste Guvernul Bolojan
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii
Te-ar putea interesa si
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii