Inteligenta artificiala, in bucatarie: ce face acest chef cu 18 stele Michelin, va schimba radical felul in care mancam

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Inteligenta artificiala, in bucatarie: ce face acest chef cu 18 stele Michelin, va schimba radical felul in care mancam
Inteligenta artificiala, in bucatarie: ce face acest chef cu 18 stele Michelin, va schimba radical felul in care mancam
de Adrian Somai la 04 Feb. 2022
Urmareste-ne pe Google News
inteligenta artificialarobot nicolas mairealternative vegetale carne

Inteligenta artificiala este din ce in ce mai prezenta in viata noastra de zi cu zi, fiind deja aplicata intr-o sumedenie de domenii de activitate. Viteza si gradul de adaptare au transformat inteligenta artificiala intr-un instrument ce poate fi implementat in ziua de astzi in orice domeniu. Sisteme ce au in spate inteligenta artificiala ne ofera recomandari personalizate atunci cand facem cumparaturi online, ne raspund la intrebari de tot felul si ne ajuta sa ne organizam mai bine. Cine s-ar fi gandit insa ca AI-ul va patrunde in cele din urma si in domeniul culinar?!



Nicolas Maire este unul dintre cei mai cunoscuti chefi francezi, acumuland de-a lungul carierei sale nu mai putin de 18 stele Michelin. Maire lucreaza in prezent pentru Firmenich, unul dintre cele mai importante nume din industria parfumurilor si aromelor la nivel global.

Este cea mai mare companie privata din acest domeniu si ocupa locul secund la nivel mondial. Cu o istorie de peste 125 de ani in spate, Firmenich a creat parfumuri care nu mai au nevoie de niciun fel de prezentare si o serie intreaga de arome extrem de apreciate. In 2021, compania elvetiana s-a clasat pe locul 2 in “FoodTalks’ Global Top 50 Food Flavours and Fragrances”. 

Cererea de alternative vegetale la produsele din carne este din ce in ce mai mare

In ultimii ani, cererea de alternative vegetale la produsele din carne este din ce in ce mai mare, tendinta ce a fost observata si de compania elvetiana Firmenich. In plus, la nivel global, numarul celor care adopta un stil de alimentatie vegetarian sau chiar vegan este intr-o continua crestere. Cei mai multi dintre cei care cauta astfel de alternative isi doresc sa manance in armonie cu natura, protejand astfel planeta si resursele sale. 

In aceste conditii, specialistii estimeaza ca pana in anul 2035, alternativele vegetale ar putea reprezenta pana la 11% din totalul vanzarilor de carne. Si compania pentru care lucreaza Nicolas Maire are aceeasi parere, sustinand ca putem vorbi deja despre o piata globala pentru alternativele vegetale la produsele din carne ce a ajuns la o valoare de 25 de miliarde de dolari. Firmenich estimeaza ca aceasta piata va ajunge la 200 de miliarde de dolari pana in anul 2030! 

Nicolas Maire are un ajutor de nadejde in ceea ce priveste crearea aromelor acestor alternative vegetale la produsele din carne in persoana lui Sam, un robot cu inteligenta artificiala. Sam a invatat, spre exemplu, care este gustul unei capsune sau a unei fripturi pe gratar. Cunoscand toate aceste arome, robotul Sam il va ajuta pe Chef Nicolas Maire sa gaseasca cele mai bune solutii in ceea ce priveste aromele si gusturile viitoarelor produse vegetale care vor inlocui carnea. 

Citeste si: Cat castigi in Romania, daca lucrezi in RESTAURANT: intre colegi pot fi si salarii de trei ori mai mari

 


 

Jurnalist Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Secretul din spatele podelelor care rezista 25 de ani fara sa se deterioreze
Casa si gradina

Secretul din spatele podelelor care rezista 25 de ani fara sa se deterioreze

today03 Iul. 2025
Publicitatea din Romania, aproape de 850 milioane euro in 2025. Digitalul castiga teren
Business

Publicitatea din Romania, aproape de 850 milioane euro in 2025. Digitalul castiga teren

today03 Iul. 2025
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Companii

Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului

today02 Iul. 2025
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Economie

Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii

today02 Iul. 2025
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Sanatate

Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente

today02 Iul. 2025
Cum sustin campaniile sociale grupurile vulnerabile?
Campanii sociale

Cum sustin campaniile sociale grupurile vulnerabile?

today02 Iul. 2025
Oferte last minute vs. rezervari in avans la bilete de avion - avantaje si dezavantaje
Travel

Oferte last minute vs. rezervari in avans la bilete de avion - avantaje si dezavantaje

today02 Iul. 2025
Cu doar 27.000 de euro venituri pe familie in Romania, depasim Cehia si Ungaria la puterea de cumparare
Economie

Cu doar 27.000 de euro venituri pe familie in Romania, depasim Cehia si Ungaria la puterea de cumparare

today02 Iul. 2025
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x