Inteligenta artificiala este din ce in ce mai prezenta in viata noastra de zi cu zi, fiind deja aplicata intr-o sumedenie de domenii de activitate. Viteza si gradul de adaptare au transformat inteligenta artificiala intr-un instrument ce poate fi implementat in ziua de astzi in orice domeniu. Sisteme ce au in spate inteligenta artificiala ne ofera recomandari personalizate atunci cand facem cumparaturi online, ne raspund la intrebari de tot felul si ne ajuta sa ne organizam mai bine. Cine s-ar fi gandit insa ca AI-ul va patrunde in cele din urma si in domeniul culinar?!
Nicolas Maire este unul dintre cei mai cunoscuti chefi francezi, acumuland de-a lungul carierei sale nu mai putin de 18 stele Michelin. Maire lucreaza in prezent pentru Firmenich, unul dintre cele mai importante nume din industria parfumurilor si aromelor la nivel global.
Este cea mai mare companie privata din acest domeniu si ocupa locul secund la nivel mondial. Cu o istorie de peste 125 de ani in spate, Firmenich a creat parfumuri care nu mai au nevoie de niciun fel de prezentare si o serie intreaga de arome extrem de apreciate. In 2021, compania elvetiana s-a clasat pe locul 2 in “FoodTalks’ Global Top 50 Food Flavours and Fragrances”.
In ultimii ani, cererea de alternative vegetale la produsele din carne este din ce in ce mai mare, tendinta ce a fost observata si de compania elvetiana Firmenich. In plus, la nivel global, numarul celor care adopta un stil de alimentatie vegetarian sau chiar vegan este intr-o continua crestere. Cei mai multi dintre cei care cauta astfel de alternative isi doresc sa manance in armonie cu natura, protejand astfel planeta si resursele sale.
In aceste conditii, specialistii estimeaza ca pana in anul 2035, alternativele vegetale ar putea reprezenta pana la 11% din totalul vanzarilor de carne. Si compania pentru care lucreaza Nicolas Maire are aceeasi parere, sustinand ca putem vorbi deja despre o piata globala pentru alternativele vegetale la produsele din carne ce a ajuns la o valoare de 25 de miliarde de dolari. Firmenich estimeaza ca aceasta piata va ajunge la 200 de miliarde de dolari pana in anul 2030!
Nicolas Maire are un ajutor de nadejde in ceea ce priveste crearea aromelor acestor alternative vegetale la produsele din carne in persoana lui Sam, un robot cu inteligenta artificiala. Sam a invatat, spre exemplu, care este gustul unei capsune sau a unei fripturi pe gratar. Cunoscand toate aceste arome, robotul Sam il va ajuta pe Chef Nicolas Maire sa gaseasca cele mai bune solutii in ceea ce priveste aromele si gusturile viitoarelor produse vegetale care vor inlocui carnea.
Citeste si: Cat castigi in Romania, daca lucrezi in RESTAURANT: intre colegi pot fi si salarii de trei ori mai mari
Ultimele NOUTATI
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Oficial! Se dau salarii compensatorii pentru acesti angajati din Romania
Fondatorul 5 to go readuce la viata un brand legendar din comunism: surpriza care va rescrie istoria
Greu de crezut? Un scaun de birou ergonomic poate face un angajat mai productiv!
Partenerii nostri
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Accesul in REGES ONLINE pentru angajatori. Aspecte esentiale, explicate pas cu pas
Obligatii fiscale pentru medici: Ghid ANAF privind impozitul pe venit si contributiile sociale
PatrimVen: Ce este, cum functioneaza si cine are acces la datele tale
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea
Te-ar putea interesa si