Inteligenta artificiala joaca un rol din ce in ce mai important in viata noastra de zi cu zi. Am putea spune chiar ca am ajuns sa o folosim aproape toti, uneori chiar fara sa ne mai dam seama. Spre exemplu, cati dintre noi nu folosim ChatGPT? Sau, chiar daca nu il folosim in mod direct, cati dintre noi nu ajungem sa interactionam cu un GPT folosit de o companie de a carei servicii beneficiem?
ChatGPT este un model de limbaj dezvoltat de OpenAI, bazat pe arhitectura GPT-3.5. Acesta utilizeaza inteligenta artificiala pentru a genera raspunsuri coerente si relevante in functie de inputul primit. Cu o capacitate impresionanta de a intelege si de a genera limbaj natural, ChatGPT poate fi folosit in diverse domenii, inclusiv in educatie.
Spre exemplu, ChatGPT poate oferi suport in invatarea limbilor straine, permitand elevilor sa practice conversatii intr-un mod interactiv. Profesorii pot integra ChatGPT in lectii pentru a crea exercitii de conversatie realiste si personalizate. Totodata, Modelul poate fi utilizat pentru a oferi explicatii suplimentare sau tutoriale interactive asupra unor subiecte specifice.
Elevii pot adresa intrebari despre materialele didactice si pot primi raspunsuri personalizate pentru a-si consolida cunostintele. Potrivit specialistilor, ChatGPT poate ajuta chiar si la corectarea scrisului elevilor, oferind sugestii privind gramatica, vocabularul si structura propozitiilor. Acest lucru poate contribui la imbunatatirea abilitatilor de scriere ale elevilor.
Mai departe, prin intermediul conversatiilor simulate, ChatGPT poate stimula gandirea critica a elevilor, provocandu-i sa formuleze intrebari complexe si sa dezbata diverse subiecte. Venind in sprijinul profesorilor, ChatGPT poate contribui la generarea rapida de materiale educationale, cum ar fi teste, lectii si resurse suplimentare, pentru a imbogati experienta de invatare a elevilor. Nu in cele din urma, tehnologia poate oferi suport suplimentar pentru elevii cu nevoi speciale, oferind explicatii personalizate si adaptandu-se la ritmul si stilul de invatare al fiecarui elev.
De toate aceste avantaje beneficiaza acum si elevii si profesorii din cinci unitati de invatamant din Danemarca, in cadrul unui proiect pilot. "Cred ca este grozav. Adica, este un instrument aproape ca oricare altul din lume. Este aproape ca un motor de cautare, insa poti fi mai specific cu el si, iti poate oferi raspunsuri mai personalizate decat daca ai tasta ceva pe Google", a declarat Jacob Yde Dideriksen, in varsta de 17 ani, elev la Horsens Gymnasium.
Citeste si: Poate cineva sa-ti urmareasca telefonul, chiar daca e oprit?
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Bateriile fotovoltaice beneficiaza de TVA redus la 9% – Ce inseamna pentru prosumatori
Oracolul din Omaha, miliardarul Warren Buffet, despre volatilitatea extrema a pietelor de azi: Pastrati-va calmul si veti fi recompensati pe termen lung
Finantari uriase pentru IT-isti romani: 60 de milioane de motive sa crezi in ideea ta
FMI anunta o franare economica globala: „Nu am mai vazut asa ceva in ultimul secol!”
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si
Bateriile fotovoltaice beneficiaza de TVA redus la 9% – Ce inseamna pentru prosumatori
Oracolul din Omaha, miliardarul Warren Buffet, despre volatilitatea extrema a pietelor de azi: Pastrati-va calmul si veti fi recompensati pe termen lung