Aplicatia de depunere online a cererilor de plata pe suprafata- IPA online - este disponibila pentru fermieri, incepand de luni, a anuntat Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura(APIA).
Pe baza unui nume de utilizator si a unei parole de acces furnizate de APIA, fermierul acceseaza IPA online si completeaza electronic declaratia de suprafata.
Daca fermierul nu este sigur de localizarea parcelei, se poate deplasa in teren pentru a identifica anumite elemente de reper. Ulterior, cu aceasta declaratie de suprafata, completata electronic si tiparita, fermierul se prezinta la Centrele APIA pentru depunerea cererii de plata.
De asemenea, alaturi de declaratia de suprafata, fermierul trebuie sa completeze un formular cu date de identificare ale exploatatiei si o anexa in care bifeaza schemele/masurile de sprijin solicitate. Pentru fermierii care au depus cereri in anii precedenti, formularul de identificare este pretiparit, fiind actualizat doar daca au aparut modificari fata de datele anterioare.
Campania de depunere a cererii de plata pentru schemele/masurile de sprijin pe suprafata SAPS 2010 se deruleazain perioada 1 martie - 17 mai 2010, insa declaratia de suprafata se poate completa electronic prin accesarea IPA online.
Peste 1,12 milioane de cereri, pentru o suprafatade 9.513.836 hectare, au fost depuse in intervalul 2 martie - 9 iunie 2009, in scadere cu aproximativ 9.000 de cereri, desi suprafata pentru care s-a solicitat sprijinul financiar a crescut cu peste 120.500 hectare.
Sursa: Agerpres
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea