Italia, tara indragita pentru peisajele sale pitoresti, istoria bogata si gastronomia delicioasa, este una dintre cele mai vizitate destinatii turistice din Europa. In plus, este si una dintre destinatiile preferate de vacanta in randul turistilor romani.
In ciuda reputatiei sale, in ultimii ani, Italia a devenit si un hub pentru hotii de buzunare, care s-au specializat in furtul discret al bunurilor valoroase ale turistilor neatenti. Imagineaza-ti sa te bucuri de o plimbare relaxanta pe strazile Romei sau sa te delectezi cu o pizza delicioasa in Napoli, iar apoi sa iti dai seama ca ai ramas fara portofel sau telefon in doar cateva secunde! Nu e deloc o senzatie placuta, mai ales atunci cand esti turist intr-o tara in care nu cunosti pe nimeni!
Potrivit unui raport realizat recent de expertii in compararea asigurarilor de calatorie de la QuoteZone, Italia este tara in care au fost raportate cele mai multe incidente de acest fel. Compania s-a folosit de recenziile calatorilor pentru a calcula numarul de mentiuni referitoare la hotii de buzunare, rezultatul fiind unul cat se poate de clar in defavoarea Italiei. Cei mai multi hoti de buzunare opereaza in zonele cele mai aglomerate ale orasului si in jurul celor mai importante obiective turistice.
Pentru a evita aceasta experienta neplacuta, iata cateva sfaturi generale pe care ar trebui sa le urmezi atunci cand vizitezi Italia sau orice alta destinatie turistica aglomerata!
Unul dintre cele mai eficiente moduri de a iti proteja bunurile este sa le pastrezi in locuri sigure. Foloseste o curea speciala cu buzunare ascunse sau o geanta cu fermoar care sa poata fi purtata in fata sau sub haine. In plus, asigura-te ca ai copii ale documentelor importante, cum ar fi pasaportul, si a cardurilor de credit, pastrate intr-un loc sigur, separat de original.
Tine cont de faptul ca hotii de buzunare se simt cel mai confortabil in locurile aglomerate, unde pot actiona rapid si apoi sa se piarda in multime. Acorda atentie mainilor straine sau oricui te atinge in mod ciudat. Pastreaza-ti portofelul sau geanta in fata si acorda atentie celor din jurul tau. Totodata, incearca sa eviti sa porti la vedere bijuterii sau ceasuri de valoare, acestea fiind primele accesorii care atrag atentia hotilor de buzunare. Esti in vacanta, nu ai nevoie de toate acestea!
Sursa foto: freepik.com
Ultimele NOUTATI
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Oferte last minute vs. rezervari in avans la bilete de avion - avantaje si dezavantaje
Cu doar 27.000 de euro venituri pe familie in Romania, depasim Cehia si Ungaria la puterea de cumparare
Cum se va calcula noul impozit pe proprietate - de la 1 ianuarie 2026 se schimba regulile si pentru apartamente, dar si pentru case
Partenerii nostri
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Ce se intampla daca depasesti 90 zile concediu medical. Drepturi si obligatii
Chitanta neinregistrata in anul 2024: Cum se remediaza situatia
Renuntarea la dividende in favoarea celorlalti asociati: Care este solutia legala sigura si corecta?
Monografii Contabile 2025: Modele grupate pe domenii, gata de folosit
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii