Te gandesti deja la anii de pensie si iti surade ideea de a te muta in strainatate? Nu esti singurul, tot mai multi pensionari din lumea intreaga prefera sa se bucure de pensie intr-un loc relaxat, departe de stresul cotidian cu care suntem obisnuiti in viata de zi cu zi. Sunt putini care isi permit acest lucru, insa trebuie sa recunoastem ca poate fi o optiune extrem de buna pentru cei care nu au de ce sa isi faca prea multe griji din punct de vedere financiar! Uite 7 destinatii ieftine in care te poti muta la batranete pentru a te putea bucura linistit de pensie!
Portugalia este una dintre cele mai prietenoase tari din punct de vedere financiar din vestul continentului european. Lasand la o parte costul relativ redus al vietii de zi cu zi, Portugalia are cate ceva pentru fiecare: orase mai mici sau mai mari pline de farmec, sate autentice de pescari, o zona de coasta splendida si un climat placut pe tot parcursul anului.
Si Valletta, capitala Maltei, se poate dovedi o optiune buna de luat in seama de pensionari. Malta este cunoscuta pentru vremea calda de pe tot parcursul anului, mandrindu-se in acelasi timp cu unul dintre cele mai performante sisteme medicale din Europa. In plus, este o destinatie prietenoasa cu buzunarul!
Atunci cand vorbim despre destinatii exotice cu buget redus nu putem sa nu amintim despre Thailanda. Phuket este cea mai mare insula din Thailanda si beneficiaza atat de plaje paradisiace, cat si de o infrastructura bine pusa la punct. Poti trai fara probleme aici cu un buget de aproximativ 700 - 900 de euro pe luna!
Filipine este una dintre cele mai accesibile tari din punct de vedere financiar din zona Asiei de Sud-Est. Arhipelagul Palawan se lauda cu unele dintre cele mai frumoase plaje din intreaga lume, fiind vizitat anual de milioane de turisti. Bugetul pentru o luna in Palawan poate fi foarte mic, 500 de euro fiind in general de ajuns pentru un trai decent intr-un satuc local.
Egipt este fara indoiala una dintre destinatiile preferate de vacanta ale romanilor. Daca iti place atmosfera dintr-o tara araba, Dahab ar putea fi un loc perfect pentru a iti petrece batranetea in liniste. Se afla la numai 80 de kilometri de celebra statiune Sharm el Sheik si isi asteapta vizitatorii cu una dintre cele mai frumoase plaje din Egipt. In plus, se poate trai fara probleme cu un buget de 600 - 800 de euro pe luna!
Daca iti doresti o batranete traita aproape de apa si de plaja, Cipru este una dintre cele mai bune optiuni europene spre care iti poti indrepta atentia. Viata in Cipru nu este atat de ieftina ca in Asia de Sud-Est, insa bugetul poate fi tinut in frau. Aproximativ 1.200 de euro iti vor acoperi toate cheltuielile de zi cu zi si o chirie modesta!
Mexic este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta de peste Ocean, iar Puerto Vallarta este o optiune indragita de pensionarii europeni care vor sa evadeze spre alt continent. Plaje frumoase, mancare ieftina si o infrastructura din ce in ce mai buna - toate fac din Puerto Vallarta o destinatie perfecta pentru a iti trai anii de batranete intr-un loc linistit!
Citeste si: Cum sa-ti gestionezi corect bugetul, daca nu ai venituri sigure si constante: sfaturi practice pentru freelanceri
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea