Vacanta in Maldive. Tot ce trebuie sa stii pentru un sejur perfect: acte necesare, buget, obiective turistice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Vacanta in Maldive. Tot ce trebuie sa stii pentru un sejur perfect: acte necesare, buget, obiective turistice
Vacanta in Maldive. Tot ce trebuie sa stii pentru un sejur perfect: acte necesare, buget, obiective turistice
de Adrian Somai la 22 Apr. 2019
Urmareste-ne pe Google News
maldivevacantabuget vacantacalatorie copilghid de calatorie

Cine nu viseaza la o vacanta exotica pe o insula pustie si insorita pe tot parcursul anului?! Maldive se incadreaza perfect in segmentul insulelor exotice catre care ne indreptam cu totii atentia atunci cand ne gandim la o vacanta de acest gen. In acelasi timp, nu multi sunt cei care indraznesc sa viseze la o astfel de destinatie. O vacanta in Insulele Maldive este privita de cele mai multe ori drept o vacanta extrem de costisitoare. Ce-i drept, asa a si fost pana in urma cu cativa ani! Insa, daca te decizi sa renunti la serviciile unei agentii turistice si sa mergi pe cont propriu, o asemenea vacanta va putea fi facuta cu un buget mult mai redus!

Cand vorbim despre Maldive, vorbim despre o tara care este formata din nu mai putin de 1.192 de insule mai mici sau mai mari. Insulele Maldive sunt situate in Oceanul Indian, in apropiere de Sri Lanka si India. Ei bine, din toata aceasta multime de insule mentionate mai devreme, doar in jur de 250 sunt locuite. Bineinteles, cea mai mare dintre insule gazduieste si capitala Male, o destinatie care totusi este vizitata destul de rar de turistii care ajung in Maldive, marea majoritate preferand sa se indrepte direct spre insula pe care sunt cazati. 

Orice am vrea sa spunem, Insulele Maldive reprezinta in continuare unul dintre cele mai fascinante locuri exotice din lume, aceasta destinatie nelipsind din oferta niciunei agentii turistice. Vorbim despre peisaje de vis, despre plaje cu nisip alb, despre o apa cristalina care isi schimba mereu culoarea de la verde la turcoaz si pana la albastru, despre apusuri de poveste si despre o lume marina fascinanta. Si, bineinteles, despre luxul care poate fi gasit pe insulele de tip resort din Maldive! Asadar, vorbim despre un paradis in care oricare dintre noi si-ar dori sa ajunga chiar si pentru cateva zile! 

Cum ajungeti in Maldive 

In general, atunci cand vorbim despre o vacanta exotica, cea mai importanta cheltuiala facuta va fi legata de biletul de avion. Din Bucuresti catre capitala Male zboara trei companii aeriene importante, si anume Turkish Airlines, Qatar Airways si Aeroflot. De obicei, pretul pentru un zbor dus-intors depaseste suma de 500 sau chiar 600 de euro. Bineinteles, cele mai mari preturi le veti plati in cazul in care veti alege sa calatoriti in lunile decembrie sau ianuarie! Insa, in cazul in care veti calatori in lunile ceva mai putin aglomerate din punct de vedere turistic, exista sanse sa gasiti bilete de avion si sub 450 - 500 de euro! 

Odata ajunsi in aeroportul din capitala Male, va trebui sa aveti pregatita deplasarea catre insula unde sunteti cazati. In Maldive, aproape toate unitatile de cazare ofera turistilor posibilitatea organizarii transportului catre insula unde acestia sunt amplasati. Mai mult decat atat, resorturile importante din tara au birouri chiar la aeroport, acolo unde reprezentantii lor va vor astepta si vor face toate demersurile necesare in vederea transportului. 

Cand este cel mai bine sa vizitati Maldive 

Indiferent de perioada din an in care veti ajunge in Maldive, ce este sigur este ca va fi cald. Conform statisticilor, temperaturile medii din timpul zilei ajung in jurul valorii de 30 de grade, in timp ce temperaturile din timpul noptii ajung la o valoare medie de 26 de grade. De asemenea, foarte important de mentionat, apa oceanului este calda pe intreg parcursul anului. 

Insa, chiar si in aceste conditii, este recomandat sa evitati lunile in care nivelul precipitatiilor ajunge la cote ceva mai inalte. Sezonul ploios incepe de obicei in luna mai si dureaza pana in luna octombrie. Cele mai uscate luni din an sunt in perioada ianuarie - aprilie. Totusi, trebuie tinut cont ca vorbim despre o tara cu climat tropical, ceea ce inseamna ca vremea nu poate fi prezisa atat de bine. In aceste conditii, furtunile pot aparea din senin, durand doar 10 sau 15 minute! 

Acte necesare pentru o vacanta in Maldive 

Cetatenii romani care vor sa calatoreasca in Maldive au nevoie de viza turistica pentru a putea intra in tara. Vestea buna este insa ca aceasta viza se poate obtine direct de la punctele de trecere a frontierei. Pentru obtinerea vizei, turistii au nevoie de un pasaport valabil cel putin sase luni de la data sosirii in tara, de un bilet de avion care atesta iesirea din tara in urmatoarele 30 de zile si de o rezervare confirmata la o unitate de cazare. 

La sosirea in Maldive, turistii trebuie sa completeze un formular la biroul de imigrari din aeroport. De cele mai multe ori, acest formular il veti primi inca din avion, ceea ce va va ajuta sa nu mai pierdeti timp in aeroport! Procesul de obtinere a vizei este, in general, extrem de usor, turistii neraportand probleme in acest sens! 

Unde va cazati in Maldive 

Asa cum spuneam si in debutul acestui material, Maldive a devenit in ziua de astazi o destinatie in care se poate ajunge si cu un buget destul de redus. Motivul principal din spatele acestei afirmatii este legat de faptul ca autoritatile din Maldive au permis in ultimii ani cazarea turistilor pe insulele locuite de localnici. Cazarea pe o asemenea insula este mult mai ieftina in comparatie cu cazarea intr-o insula resort, preturile pentru o noapte de cazare putand fi chiar si de 15 ori mai mici! 

Cele mai populare insule de acest gen din Maldive sunt Maafushi, Fulidhoo si Thulusdhoo. Daca veti cauta cazare pe cont propriu intr-o astfel de insula, veti avea surpriza sa gasiti camere duble cu aer conditonat chiar si la 30 sau 40 de euro. In comparatie, o noapte intr-o camera dubla intr-un resort poate incepe de la 200 - 250 de euro! 

In cazul in care alegeti cazarea pe o insula locuita, trebuie sa tineti cont si de anumite aspecte care s-ar putea dovedi in cele din urma a fi niste piedici pentru voi. Maldive este o tara musulmana, ceea ce inseamna ca exista niste reguli destul de stricte in insulele locuite. Spre exemplu, alccolul este complet interzis in aceste locuri, acesta neputand fi gasit pe insula. De asemenea, atunci cand va veti plimba pe insula, va trebui sa fiti imbracati decent, costumul de baie fiind permis doar pe plaja. 

Multi turisti aleg in ultimii ani sa isi petreaca mai multe nopti pe o insula locuita, rezervand doar doua sau trei nopti intr-un resort la finalul vacantei. Este important de stiut ca in fiecare zi sunt organizate excursii catre insulele de tip resort, asa ca va veti putea bucura de aceasta experienta chiar si daca nu veti alege sa va cazari intr-un astfel de loc. 

Ce puteti face in Maldive 


Avand in vedere ca vorbim despre o destinatie exotica, nu putem nota niste obiective turistice clare pe care orice turist alege sa le viziteze. Cei care isi petrec vacanta in Maldive prefera in primul si primul rand sa se relaxeze si sa se bucure de apa si soare. Peisajele din Insulele Maldive sunt de vis, fiecare rasarit sau apus fiind diferit si special. 

Daca ajungeti in Maldive, nu aveti voie sa ratati excursiile destinate snorkeling-ului. Viata subacvatica din Oceanul Indian este impresionanta, o asemenea excursie dandu-va sansa sa o explorati pentru cateva ore bune! Bineinteles, puteti opta si pentru scufundari in cazul in care aveti cerificarile necesare practicarii acestei activitati! Totodata, puteti lua lectii de surfing sau de alte sporturi marine in cazul in care sunteti pasionati si dornici de aventura! Mai mult decat atat, exista chiar excursii organizate pentru cei care isi doresc sa pescuiasca! 

Marea majoritate a cuplurilor care ajung in Maldive opteaza pentru excursiile romantice organizate pe oaze mici de nisip din mijlocul oceanului, care ies la suprafata doar pentru cateva ore din zi. Nu in cele din urma, va puteti bucura din plin de experienta oferita de un resort de cinci stele printr-o excursie organizata! 

Ce mancati in Maldive 

Garudhiya este unul dintre cele mai cunoscute preparate traditionale din Maldive, aceasta fiind o supa de peste care este servita alaturi de orez cu ceapa si ardei iute. Mas Huni este un alt preparat local apreciat de turisti, fiind vorba despre o mancare facuta din felii subtiri de ton afumat, servit alaturi de cocos, lime si ceapa. In cazul in care sunteti fani ai celebrelor spring rolls asiatice, trebuie sa incercati neaparat in Maldive asa numitele Bis Keemiya. Nu in cele din urma, homarul este extrem de apreciat in Maldive, insa pretul nu este deloc unul mic. 

Buget de vacanta in Maldive 

Chiar daca Maldive este privita drept o destinatie extrem de scumpa, organizarea unei vacante cu buget redus este posibila si in acest caz. Asa cum spuneam si in randurile anterioare, pretul unui bilet de avion dus-intors poate varia intre 450 si 600 de euro, in timp ce o nooapte de cazare intr-un guesthouse pe o insula locuita poate avea un pret intre 30 si 50 de euro. Daca vorbim despre insulele locuite, pretul unei mese in oras poate costa chiar si mai putin de 10 euro de persoana! 

O excursie de jumatate de zi pentru snorkeling are in general un pret de 30 de euro, in timp ce o zi intreaga de scufundari poate costa intre 60 si 100 de euro. O excursie romantica pe o oaza de nisip din mijlocul oceanului poate porni de la 20 sau 25 de euro, la aceasta suma putandu-se adauga si pretul unei cine organizate special. In functie de resortul vizitat, o excursie de o zi poate costa intre 100 si 200 de euro!

Jurnalist Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Ghidul angajatorului. De ce este vitala monitorizarea timpului de lucru al salariatilor?
Companii

Ghidul angajatorului. De ce este vitala monitorizarea timpului de lucru al salariatilor?

today19 Mar. 2024
Primii speakeri anuntati la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la inscrieri in programul GPeC Proficiency
Comunicate

Primii speakeri anuntati la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la inscrieri in programul GPeC Proficiency

today19 Mar. 2024
Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii
Financiar-Bancar

Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii

today19 Mar. 2024
Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e  si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori

today19 Mar. 2024
In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari
Economie

In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari

today19 Mar. 2024
Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi, Telefoane Mobile

Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora

today18 Mar. 2024
Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile
Sanatate

Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile

today18 Mar. 2024
Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi, Telefoane Mobile

Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager

today18 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii
Financiar-Bancar

Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii

today19 Mar. 2024
Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e  si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul...

Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori

today19 Mar. 2024
In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari
Economie

In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari

today19 Mar. 2024
Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi,...

Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora

today18 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x