Cum alegem rame pentru ochelari? Cum le probam online?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cum alegem rame pentru ochelari? Cum le probam online?
Cum alegem rame pentru ochelari? Cum le probam online?
de Redactia Manager la 14 Mar. 2022
Urmareste-ne pe Google News
ochelari vedererame ochelarilentile ochelari

Ajunsi in momentul in care trebuie sa ne alegem rame pentru ochelari, incepem sa ne intrebam cum oare sa facem, la ce trebuie sa fim atenti. Asta si pentru ca, odata ce ne vom afla in fata vanzatorului de la magazin, avem destul de putin timp sa ne hotaram sau, probabil, va fi nevoie sa mergem din nou alta data. Asta daca nu plecam de acolo dupa ce am probat 5-10 rame si am ales repede pe una ca sa scapam de situatia inconfortabila. Din pacate, e posibil sa regretam mai tarziu aceasta graba pentru ca, daca am ales gresit, nu ne vom simti bine cu noii ochelari.



Cum trebuie sa fie viitoarele noastre rame de ochelari?


 

In primul rand trebuie sa fie usoare. Acest aspect ar putea fi cel mai important pentru ca el ne asigura confortul pe timpul multelor ore cu ochelarii pe nas. Asigurati-va ca luati cele mai usoare rame pe care le gasiti si ganditi-va ca lentilele vor adauga si ele greutate in plus.

In al doilea rand, trebuie sa gasim rame pentru ochelari potrivite pe fata noastra. Asta inseamna ca bratele ramei trebuie sa se sprijine pe tample, dar fara sa stranga. Ele trebuie sa stea in pozitia fireasca, si sa fie paralele. Pentru asta trebuie sa stim latimea ramei. Cel mai bine o masuram pe niste rame de ochelari care ni se potrivesc (se masoara distanta intre bratele ramei, in interiorul acestora, undeva in zona tamplelor). Cu dimensiunea cunoscuta, putem selecta din oferta de rame a magazinului pe acele rame care corespund din punctul acesta de vedere.

Aspectul estetic este si el important: rama trebuie sa ne complimenteze trasaturile, sa nu fie nici prea mica, nici exagerat de mare, sa aiba un aspect potrivit cu stilul nostru, sa aiba culoarea care ne aranjeaza. Nu in ultimul rand, trebuie sa fie in pas cu moda, mai ales daca acest lucru conteaza pentru noi.

Trebuie sa ne gandim la ce tip de rama vrem sau daca nu cumva avem constrangeri legate de acest lucru. Daca avem dioptrii mari, lentilele vor fi probabil mai groase si nu se pot monta decat pe rame cu cadru intreg sau vom fi nevoiti sa luam lentile cu indice de refractie mare ceea ce va creste pretul final. Daca vom purta lentile progresive, e bine sa alegem rame pentru ochelari cu parametri cat mai apropiati de cei standard ca sa nu avem nevoie de personalizare suplimentara a lentilelor. De asemenea, ramele pentru ochelarii pe care vom monta lentile multifocale (progresive sau bifocale) trebuie sa aiba inaltimea lentilei cat mai mare ca sa ne asiguram de zone de vedere clara pe cat posibil mai largi.

Si alte detalii trebuie poate luate in considerare. Pernutele nazale ne ajuta sa reglam rama sa se aseze mai bine pe nas. Balamalele retractabile fac ramele mai flexibile si atunci poate se vor rupe mai greu cand le supunem la socuri. Materialul din care sunt facute ramele este foarte important pentru ca influenteaza greutatea si flexibilitatea lor. De semnalat este titanul, un metal foarte usor si flexibil si, de asemeni ultem, un material plastic cu aceleasi caracteristici.

Asa ca avem la ce ne gandi cand pornim sa cautam rame de ochelari perfecte.

De unde cumparam rame pentru ochelari?


 

Asa cum am zis la inceput, putem sa mergem la un magazin de optica si sa alegem din ce ni se prezinta tinand cont cu atentie de toate aspectele de mai sus. Problema aici este ca oferta poate fi mai mare sau mai mica, iar timpul pe care il avem la dispozitie sa ne decidem este limitat. Presati de timp, experienta poate fi neplacuta, iar rezultatul nu tocmai cel mai bun posibil.

Avem si alternativa cautatului online, din ce in ce mai folosit pentru fel de fel de cumparaturi la care cu ani in urma nici nu ne gandeam sa le facem pe internet. Magazinele online de rame pentru ochelari au avantajele pe care le are in general comertul electronic: preturi considerabil mai mici, oferta mult mai mare, posibilitatea de a cumpara de oriunde ne aflam si de a primi coletul oriunde vrem, posibilitatea de a petrece oricat timp alegand.

Am cautat pe internet magazine online unde sa putem selecta foarte usor ramele dupa cat mai multe caracteristici, ca sa gasim perechea cat mai apropiata de perfectiune. Ne-am oprit la magazinul online ochelari.com unde am putut selecta din peste 2000 de rame pentru ochelari pe acelea care au corespuns dorintelor si nevoilor noastre. Si, cel mai tare, cel mai spectaculos, este ca putem proba online rame din oferta magazinului. Asta inseamna ca, datorita unui modul special si foarte performant, care tine cont de parametrii ramei si ai fetei, rama este aplicata la proportiile corecte pe fata unui model sau chiar a clientului.

Cum procedam concret sa alegem rame pentru ochelari online?


 

Odata ajunsi in sectiunea de rame pentru ochelari va trebui sa restrangem numarul acestora pentru a putea vedea doar pe cele care se potrivesc cerintelor noastre. Selectam in functie de gen: rame pentru ochelari de dama, barbati, copii sau unisex. Apoi, avem mai multe caracteristici pe care trebuie sa le setam. Alegem latimea ramei, masurand-o, asa cum am zis, la ramele mai vechi care ne vin bine. Alegem tipul de rama (cu cadru intreg, cu semi-cadru, rame pe fir, rame pentru ochelari cu clip-on). De aceea, in unele cazuri este intelept sa alegem mai intai lentile pentru ochelari si apoi rama, ca sa putem tine cont de eventuale conditii impuse. Daca avem unul sau mai multe branduri care ne intereseaza, le pastram doar pe acelea. Alegem dupa dorinta numele brandului, culoarea, materialul ramei, forma, tipul de balama, cu sau fara pernute nazale. Toate aceste selectii reduc considerabil numarul de rame din care sa alegem, dar le vom avea doar pe cele care corespund nevoilor noastre. Nu trebuie sa uitam ca, din toate ramele care ajung in finala, va trebui sa le pastram pe cele cu greutatea cat mai mica. Undeva, in cursul acestui proces, va trebui sa tinem cont si de pretul acceptabil pentru noi, pe care il putem seta conform bugetului.

La ochelari.com, cand vrem sa studiem cu atentie o anume rama, avem posibilitatea sa o vedem in multe fotografii de calitate, din toate unghiurile, pe care le putem mari ca sa vedem detaliile.

Interesant e ca ramele pot fi vazute si pe chipuri de oameni, modele alese cu tipuri diferite de fete, cu distante interpupilare diferite. Acest parametru se afla scris pe reteta primita de la oftamolog sau chiar acolo, pe site, primim indicatii cum sa il masuram singuri. Cel mai spectaculos este ca putem sa ne incarcam pe site, in cativa pasi simpli, o poza a noastra ca sa vedem cum se aseaza ramele chiar pe fata noastra. Folosim o poza mai veche sau facem la repezeala una cu telefonul, o incarcam si toate ramele selectate se vor aseza chiar la ochii nostri. Vedem simultan cum vom arata cu ramele selectate, putem face comparatii, deci e chiar mai bine ca in oglinda. Sunt toate aliniate in fata noastra. Vom putea decide astfel, mult mai usor, care ne vine bine si asta ne va ajuta sa alegem rama cu mai multa siguranta.

Evident ca numai noi putem vedea poza. Dar, daca vrem, putem arata pozele cu diverse rame cuiva de la care vrem sa cerem o parere. Acest modul de probat online ne da posibilitatea sa ne consultam cu familia sau prietenii, ceea ce ne face alegerea ramei mai usoara si mai distractiva. Nu-i puteam lua cu noi prin magazine, dar asa ne pot ajuta.

Interesant, nu-i asa?

In final, vom alege dintre toate miile de rame pentru ochelari pe cea care ni se potriveste, care ne vine cel mai bine, care corespunde dorintelor noastre si bugetului.


Ultimele NOUTATI

Ce inseamna restructurarea unui credit si cum te poate ajuta cand esti ingropat in datorii la banci
Financiar-Bancar

Ce inseamna restructurarea unui credit si cum te poate ajuta cand esti ingropat in datorii la banci

today16 Apr. 2024
Cum poti sa faci bani ca tanar in Romania, chiar daca esti inca la scoala sau facultate
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Cum poti sa faci bani ca tanar in Romania, chiar daca esti inca la scoala sau facultate

today16 Apr. 2024
Cum poti sa faci bani dintr-o gradina la tara: idei de afaceri pentru timpul liber
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Cum poti sa faci bani dintr-o gradina la tara: idei de afaceri pentru timpul liber

today16 Apr. 2024
Noua lege a pensiilor aduce mai multi bani batranilor: formula noua de calcul, in plus fata de ce se stia
Economie

Noua lege a pensiilor aduce mai multi bani batranilor: formula noua de calcul, in plus fata de ce se stia

today16 Apr. 2024
5 moduri creative de a incorpora covoare din blana de oaie in decorul casei tale
Casa si gradina

5 moduri creative de a incorpora covoare din blana de oaie in decorul casei tale

today16 Apr. 2024
Credite Agricole: Care sunt cele mai bune optiuni si conditii
Business

Credite Agricole: Care sunt cele mai bune optiuni si conditii

today16 Apr. 2024
Contractele cu statul: O solutie reala pentru dezvoltarea afacerii?
Business

Contractele cu statul: O solutie reala pentru dezvoltarea afacerii?

today16 Apr. 2024
Cumparati aur, e cea mai sigura investitie. Iata de ce
Ultimele stiri economice

Cumparati aur, e cea mai sigura investitie. Iata de ce

today16 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Cum poti sa faci bani dintr-o gradina la tara: idei de afaceri pentru timpul liber
Banii tai - sectiune de educatie...

Cum poti sa faci bani dintr-o gradina la tara: idei de afaceri pentru timpul liber

today16 Apr. 2024
Noua lege a pensiilor aduce mai multi bani batranilor: formula noua de calcul, in plus fata de ce se stia
Economie

Noua lege a pensiilor aduce mai multi bani batranilor: formula noua de calcul, in plus fata de ce se stia

today16 Apr. 2024
5 moduri creative de a incorpora covoare din blana de oaie in decorul casei tale
Casa si gradina

5 moduri creative de a incorpora covoare din blana de oaie in decorul casei tale

today16 Apr. 2024
Credite Agricole: Care sunt cele mai bune optiuni si conditii
Business

Credite Agricole: Care sunt cele mai bune optiuni si conditii

today16 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x