De aceea este important ca sanatatea oaselor sa ramana o prioritate odata cu trecerea timpului si sa incurajezi refacerea acestora. Iata cateva metode prin care iti poti mentine sanatatea osoasa cat mai mult timp:
Alimentatia corecta sta la baza prevenirii afectiunilor de diferite tipuri, iar cele osoase nu sunt o exceptie. O dieta cat mai bogata in nutrienti ajuta la pastrarea sanatatii osoase, in special prin consumarea produselor bogate in calciu. Printre acestea se numara: lactate, branzeturi, broccoli, kale, migdale. Specialistii atesta ca odata cu varsta de 30 de ani, densitatea oaselor incepe sa scada. In special in cazul femeilor care intra la menopauza, acest fenomen devine mai accelerat si poate duce la osteoporoza. Discuta cu medicul in legatura cu suplimentele de vitamine si minerale de care ai putea avea nevoie, daca alimentatia nu iti ofera suficiente surse de nutrienti.
Fumatul este periculos in mod special in timpul adolescentei si tineretii, cand oasele sunt in continua dezvoltare si depoziteaza inca suficiente resurse de minerale. Fumatul poate creste riscul de a dezvolta o afectiune osoasa precum osteoporoza, deoarece absoarbe calciul din oase. De asemenea, consumul de alcool in exces face acelasi lucru si creste sansele de a dezvolta osteoporoza si de a pierde rapid densitatea oaselor. Un consum moderat de alcool nu iti va crea probleme pe termen lung, dar acesta trebuie redus daca observi ca se transforma intr-un obicei. Aceste masuri trebuie luate mai devreme decat mai tarziu, pentru a creste sansele de a duce o viata sanatoasa, cu un organism puternic.
Oasele influenteaza felul in care ne miscam, iar lipsa mobilitatii este una dintre problemele des intalnite la persoanele varstnice. Adopta un stil de viata sanatos si discuta cu medicul despre schimbarile prin care trece organismul odata cu varsta.
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Oficial! Se dau salarii compensatorii pentru acesti angajati din Romania
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea
Te-ar putea interesa si