Romania vrea autostrazi. Campania a intrecut orice asteptari. CNAIR: Romanii nici nu si-au dorit autostrazi pana in 2011

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Romania vrea autostrazi. Campania a intrecut orice asteptari. CNAIR: Romanii nici nu si-au dorit autostrazi pana in 2011
Romania vrea autostrazi. Campania a intrecut orice asteptari. CNAIR: Romanii nici nu si-au dorit autostrazi pana in 2011
de Magda Florea la 15 Mar. 2019
Urmareste-ne pe Google News
protest sieuromania vrea autostraziprotest 15 minute1 metru autostradastefan mandachiprotest

Campania "Romania vrea autostrazi", care indeamna la 15 minute de greva generala pe 15 martie a crescut foarte mult de la momentul cand un om de afaceri moldovean a promovat aceasta idee. Astazi, incepand cu ora 15, timp de un sfert de ora, mai multe primarii, restaurante, sindicate sau ONG-uri isi vor suspenda activitatea in semn de protest la situatia deplorabila in care se afla infrastructura rutiera, acolo unde ea exista.

Va amintim ca ideea ii apartine antreprenorului Stefan Mandachi, suceveanul care a construit in mod simbolic primul (si singurul) metru de autostrada in Moldova. 
 
Omul de afaceri sucevean Stefan Mandachi, detinatorul unui lant de magazine de tip fast-food, a construit primul si singurul metru de autostrada din Moldova.

Intr-un clip video de cinci minute postat pe 4 martie, afaceristul sucevean se prezinta si indeamna la un protest de solidaritate de 15 minute pe data de 15 martie la ora 15. Acesta sustine ca va suspenda timp de un sfert de ora activitatea tuturor restaurantelor si hotelurilor sale.
 
Metrul de autostrada a fost construit in sapte ore intre Voronet si Putna, costul total fiind de 4.500 euro.

Mandachi a explicat ca initiativa sa este un gest de protest fata de lipsa de interes a autoritatilor pentru constructia de autostrazi in Romania si in mod special in zona Moldovei.


 
 
Campania a depasit orice asteptari si a fost fara indoiala stimulata de faptul ca video-ul postat a fost realizat foarte profesionist si este dinamic.
 
La protestul de un sfert de ora au aderat multe companii, cele mai cunoscute fiind JYSK, Marelbo, Paralela 45, Arobs Transilvania Software sau Magazinul Himalaya, dar si Klaus Iohannis, presedintele Romaniei.
 
 



 

"Vrem autostrada", spun companiile care se plang de defectiuni costisitoare ale parcului auto din cauza drumurilor proaste

 
Vrem autostrada: pentru a livra mai repede, pentru ca parcul auto se deterioreaza rapid pe drumurile proaste si cresc costurile cu intretinerea lui, pentru ca transportul dintr-o parte in alta a tarii dureaza enorm si asta duce la scumpirea produselor, pentru ca pur si simplu costul cu forta de munca este mai mare din cauza lipsei autostrazilor, pentru ca riscul de accidente este mai mare pe drumurile care trec prin fiecare localitate, pentru ca Moldova a fost neglijata total la acest capitol, atrag atentia companiile.

Protestul este sustinut de oamenii din domenii foarte variate

 
S-au alaturat multe alte companii dintr-o multime de domenii: un mall din Botosani, o cofetarile din Bucuresti si alta din Suceava, o firma de consultanta, un magazin care vinde instalatii de incalzire, un magazin de electrocasnice si o firma de software.
 
Solidara cu Romania vrea autostrazi s-a aratat chiar si o mercerie aflata in gara Ploiesti Sud. Si o firma de distributie invita soferii sa opreasca si sa treaca pe avarii. De asemenea, protestul e sustinut si de reprezentantii Castelului Bran.

 

Televiziuni, magazine de telefoane mobile, restaurante si fotografi free-lanceri au anuntat ca isi opresc activitatea in acel sfert de ora si ii indeamna si pe altii sa urmeze exemplul

 
Printre cei care stiu cel mai bine cum este ca infrastructura sa fie jalnica se numara grupul de initiativa civica de la Prelungirea Ghencea care cere de un deceniu largirea bulevardului, dar degeaba. Si ei cheama oameni la un mic protest de un sfert de ora.
 
Mesaje de sustinere au publicat si organziatii precum Protectia Consumatorului si Colegiul pacientilor, dar si sindicalistii de la ROMATSA.
 
Carmen Uscatu si Oana Gheorghiu, cele doua doamne celebre pentru ca fac un spital au pus un mesaj de sustinere pe ideea: noi facem un spital, ei nu sunt in stare sa faca un registru si spun ca vor fi in fata ministerului Finantelor, tot pe 15 martie, la ora 15.00.

 
Printre sustinatorii neasteptati se numara si vicepresedintele Sindicatului National al Politistilor din Romania DECUS. Bogdan Banica propune ca toti politistii sa-si ia pauza de masa vineri, 15 martie, la ora 15.00, timp de 15 minute.

Studentii promit "o autostrada umana in zona pietei Universitatii din Bucuresti"

 
Au venit mesaje de sustinere si din partea unor profesori de la un liceu din Piatra Neamt, iar studentii au promis ca vor face o ”autostrada umana” in zona pietei Universitatii din Bucuresti. Si asociatii ale transportatorilor s-au aratat solidare si chiar si Banat Taxi.

Politicienii, si ei de partea protestului initiat de Mandachi

 
O multime de politicieni s-au aratat de acord cu ideea unui astfel protest, cei mai cunoscuti fiind primarii din Iasi si din Brasov. Si presedintele Consiliului Judetean Brasov, Adrian Vestea, a anuntat, joi, ca impreuna cu 35 de primari liberali din judet, se alatura protestului civic initiat de Stefan Mandachi, de asemenea, si presedintele Romaniei si-a exprimat sustinerea fata de protest.
 
Primarul din Rovinari s-a alaturat protestului si a indemnat si alti primari sa o faca, lucru care s-a si intamplat. Si USR a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca sustne protestul.
 
Cateva primarii din Dambovita au spus ca sustin ideea, dar si un primar PSD din Neamt. Si Viorel Catarama a promis ca va merge la Suceava, dar la aceasta miscare s-a alaturat si Dan Voiculescu.
 

In articol am dat doar cateva zeci de exemple de companii care s-au declarat solidare cu ”Romania vrea autostrazi”, dar numarul lor probabil a trecut de 500.


#sieu Cum reactioneaza PSD la protestul pentru autostrazi 15-15-15
 
Desi fara nicio reactie pana in ziua protestului, PSD pare sa fi sperat pana in ultima clipa ca lucrurile nu vor lua amploare. Vazand totusi ca numarul sustinatorilor campaniei este din ce in ce mai mare, PSD lanseaza tocmai azi, pe Facebook, inceperea constructiei Autostrazii Moldovei.
 
Insotita de hashtagul "#NeRespectamPromisiunile", postarea social-democratilor a generat peste 200 de comentarii acide. "Si startul il fura astia! E extraordinar!", a scris unul dintre internauti.
 

Tot pe Facebook, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, explica ieri de ce nu sustine protestul "#sieu".

 
"Cat timp Romania si romanii vor autostrazi, eu cred ca, daca ne oprim si 15 minute, ne costa foarte mult. Noi vom lucra non-stop ca sa vedem ca se implementeaza proiectele (sic!) care le avem acum in desfasurare", a declarat ministrul Cuc.
 

Purtatorul de cuvant CNAIR: "Romanii nici nu si-au dorit autostrazi pana in 2011"


Intrebat insistent de jurnalisti despre protestul de azi, Alin Serbanescu a afirmat ca romanii nici nu si-au dorit autostrazi pana in 2011 si a precizat ca autoritatile vor fi pe santier azi, la ora 15. "Cei care vor sa protesteze protesteaza, cei care vor sa munceasca muncesc", a subliniat oficialul.

Gabriela Firea, conferinta de presa privind proiectele derulate cu finantare europeana

 
Pe aceeasi linie merge si primarul social-democrat al Capitalei, Gabriela Firea, care totcmai azi, tot la ora 15:00, organizeaza o conferinta de presa privind proiectele derulate cu finantare europeana.

Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache, intrunire de partid fix la ora protestului

 
Iar pe plan local, senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache, coordonator al organizatiilor partidului din localitatile rurale din jurul municipiului Suceava, si-a convocat colegii la o sedinta, vineri, la aceeasi ora cu protestul pentru autostrazi, lucru care i-a nemultumit pe primarii care si-ar fi dorit sa se alature protestului.
 
"Nu am avut nicio intentie de a sabota actiunea cuiva. Va fi o activitate de informare asupra modului in care se deruleaza proiectele PNDL II, stadiul lucrarilor si mai ales problemele cu care se confrunta", a declarat senatorul PSD, citat de stirisuceava.net.

Liviu Dragnea il ataca pe Stefan Mandachi: "Niste smecheri care fac ei un metru de autostrada"

 
Ultima reactie din tabara celor de la PSD vine de la liderul social-democratilor. Dragnea iese la atac impotriva lui Mandachi, pe care il numeste zeflemitor "smecher".
 
"Toti auzim ca nu se fac autostrazi si niste smecheri care vezi fac ei un metru - sa vorbim cinstit, la 12 si jumatate a inceput lucrul la primii kilometri de autostrada in Moldova. Ei fac circ, noi facem autostrazi. Ei tipa, noi dezvoltam Romania. Acel om de afaceri, daca tot avea 100 de mii de euro, putea sa-i doneze la o casa de copii”, a spus Liviu Dragnea.
 
 
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri
Business

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri

today26 Apr. 2024
PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)
Business

PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)

today26 Apr. 2024
Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024
Guvernul modifica din nou Codul fiscal:  romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF
Economie

Guvernul modifica din nou Codul fiscal: romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF

today26 Apr. 2024
Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public
Economie

Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public

today26 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x